Dobrý den, umístil jsem na internet inzerát a ozval se mi jeden zájemce ze zahraničí (údajně z UK) se zájmem o zboží. Poslal jsem mu číslo účtu a poté mi přišel email tvářící se jako od banky ICICI ve kterém stojí, že mám zboží odeslat, sdělit číslo balíku a peníze mi poté budou připsány na účet. Zaráží mě několik věcí: - grafika a důvěryhodnost emailu (podivné obrázky, logo FBI, která prý celou transakci kontroluje, zřejmě vymyšlená osoba ředitele banky vč. fotografie...) - požadované místo doručení v Nigérii - nikdy jsem neslyšel o podobném způsobu platby - "kupující" nejprve nabízel 650 EUR, což je pětinásobek ceny NOVÉHO zboží - způsob, jak by se mohl člověk z GB dostat k inzerátu z ČR - ekonomické hledisko (výhodnější zakoupit zboží v místě) Na internetu jsem hledal další podobné případy podvodů, avšak jsem nic nenašel. Banku ICICI jsem již kontaktoval, ale zatím bez odezvy. Jsem si na 99% jistý, že se jedná o podvod, ale chci se ve věci jen ujistit. Děkuji za Vaše názory.
Jak jsem psal, na je mi jasné, že jde o podvod, ale zarazilo mě to. Většinou při internetových podvodech podvodníkům jde o získání peněz, ale v tomto případě jde o zaslání samotného zboží O takovém způsobu jsem dosud nic neslyšel, ani na internetu jsem nenašel zmínku.
iz*
Zadejte si do vyhledávače "nigerijské e-maily" nebo "nigerijské podvody"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.