Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spaní 5ti letého dítěte společně s rodiči

Od: ritabelgique* odpovědí: 32 změna:

Jaký máte názor když dítě spí s rodiči v posteli? Teda v našem případě jen se mnou, taťku jsme odstěhovali do pokojíčku. Kromě toho, že to je 100% antikoncepce! My byli včera u psychiatričky a ona v tom viděla velký problém, že to je špatná výchova a me osočila, že jsem moooc pohodlná v noci vstávat, když se probudí a pláče a musela bych vstávat. NO, svým způsobem má baba pravdu, ale kluk se budí každou noc, někdy i 2x a tak si neumím představit, jak by to vypadalo a jak bych vypadala já jako nevyspaná každý den. Když se probudí, tak se ke mě přitulí a do minuty zase usne. A já za další minutu ( většinou ). No - když jsem řekla to, že kdysi lidi měli jednu cimru a jednu postel a celá rodina spala pokupě, tak ona na to, že ti lidi MUSELI, bo neměli jinou možnost, ale my máme 3+1 barák. ( už aspoň chápu, proč se doktoři ptají, jak velký byt - barák člověk má a zda bydlí v bytě nebo rod. domu - no proč - aby to pak mohl použít proti němu). Moje matka spala mezi rodiči do 9ti let a žádné psychické následky to na ní nezanechalo a myslím, že takto to má plno rodin. Mě a ani manželovi to nevadí, že spíme od sebe odděleně. A to je hlavní,nééééé?

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Nezlobte se, ale opravdu děláte všechno pro to, abyste si rozbila manželství.

Manžel je v kamrlíku, sám, jako nepotřebná kamna. Asi nechápete, jak je pěkné si večer v posteli pěkně popovídat, zasmát se spolu, vzít se třeba za ruce, nebo jen tak z legrace plácnout. Je tam prostě sám a myslím si, že se mu to zajídá. A třeba to v něm doutná. Vždyť od toho jsou "manželské postele", aby v nich spali manželé.

Chlapec je asi zvyklý, že se všechno točí okolo něho, co si budeme povídat, kapku rozmazlený. V 5 letech by měl spát sám. Naše vnučka /v září jí bude 6/, dostala nový pokojíček a už ve 3 letech ji tam rodiče začali dávat na noc. Měla pro začátek otevřené dveře, i oni do své ložnice, kdyby něco, ale velice rychle si zvykla, v pokojíčku se jí líbí a bez problémů tam už dneska sama spí. Takže synek si nesmí zvykat, že si bude poroučet. A pochopit že taťkovo místo je vedle mamky.

Za rok bude školák. Komu poleze do postele třeba ve škole v přírodě, či na táboře? Učitelce? Vedoucí? Měl by se už osamostatnit, starý je na to dost.

Pětileté dítě by mělo už normálně spát celou noc. Pokud se v tomto věku budí a pláče, chtělo by to navštívit lékaře.

Myslím si, že děcko s Vámi cvičí. Pokud máte jen to jedno, pomohlo by jistě pořídit si druhé. Svoji pozornost a péči byste rozdělovala mezi obě děti a syn by to musel respektovat. V ložnici by se objevila postýlka s miminkem a on by se konečně odstěhoval do svého.

Jenom nevím, jak k tomuto činu přemluvíte manžela v kamrlíku. Asi si už, chudák, připadá na nic, když je odložený a nevím, bude-li se mu chtít s Vámi laškovat. Jaga.

Já to vidím naprosto stejně jako Jaga. Jen bych dodala tři pohledy.

Nevím, jak ve vašem manželství funguje sex. Nemyslím jen samotnou soulož, ale všechno okolo. Asi se tomu říká erotika a k té společná postel v manželství patří. A také blízkost, kterou manželské lože prezentuje. Ta vaše antikoncepce bude důvodem k tomu, že váš muž jednou potká usměvavou prdelinku, která mu nabídne teplo společné postele. A vy budete řešit nejen problém syna, ale i problém samoty.

Z vašeho chlapce má vyrůst muž. Nestane se to za dne na den. Nestane se to ani první polucí, jak píše pb®, ale mužem se chlapec stává od malinka, den za dnem. Tím, že si takhle sebe uvědomuje, že sebe takhle vidí. Spaní s matkou v posteli, k tomu vůbec nesměřuje.

Je pravdou, že není třeba vychovávat, ale je třeba stále být příkladem. Určitě není dobrým vzorem odložený otec v dětském pokojíčku. To, že děti vedeme k samostatnosti, to není proto, abychom měli méně práce, ale proto, abychom je připravili na samostatný život. Váš stín bude příliš blízko po celý jeho život, než aby z chlapce vyrostl samostatný, sebevědomý muž se svou rodinou, který se bude umět postarat o svou ženu a své děti.

Úplně s Vámi souhlasim a podepisuji :)

hodnocení

5x
Mně osobně by to vadilo. Pětileté dítě už je dost velké aby spalo samo ve své posteli. Když se přijde občas dospat ráno po probuzení, tak jo.. Ale každý den a celou noc? Myslím, že ho rozmazlujete. Je to jako koupit mu každou hračku kterou chce.
To, že to Vašemu manželovi nevadí je zvláštní. Dříve nebo později, se takový muž začne poohlížet po teplé náruči a posteli jinde..
doplněno 15.08.14 11:28: Mě by ještě zajímalo, proč jste byli u psychologa. Váš nápad?
A k pár rádcům.. Já si nemyslím, že to manželské lože je jen o sexu.. Ten se dá opravdu provozovat všude, pokud Vás dítě nechá chvilku samotné. Vystihla to Jaga..

eulalie*
hodnocení

5x

Já bych to neřešila a na psychiatričku se vykašlala. Každé děcko je jiné. Některé spí celou noc, jiné se pořád budí. Když vám to tak vyhovuje, proč to měnit? Hlavně, když jste spokojená rodina. V dnešní době jsou na všechno tabulky, kdo se patřičně nezařadí, tak je divný. A do patnácti let s vámi určitě synek spávat nebude, to jsem si jistá. A kdyby ano, tak potom by to už divné bylo ;)

jenda7

Jen by mě zajímalo, pikantnosti sem honem! :)... jak se v takovém manželství "mimo tabulky" řeší erotika a sex, něžnosti a vlastní akt. Ve špajzu? Na WC? Během dne? To, že manželství může být v takovémto stavu dlouhodobě spokojené, protože nemusí být všichni zaškatulkovaní, to je romantický kec, který nemá s realitou nic společného. Ukažte mi muže a manžela, který bude schopen to, co se zde popisuje snášet dlohodobě a manželství, které to ustojí.

pb®

A vy jste se teď zaškatulkoval jako někdo, kdo to jinde než v posteli neumí. Proč hned WC nebo dokonce špajz? Normální lidi mají doma třeba obývák a gauč, tam je to i dost pohodlné. Na lince nebo stole i příjemné zpestření. Jsou i muži, kteří neřeší voloviny a je jim jedno, kde se vyspí, jednoho takového mám naštěstí doma. Po narození dítěte jsem třičtvrtě roku nejen nespala s ním v ložnici, ale dokonce i v jiném patře, aby ho mimino nebudilo. Navíc si dovolím tvrdit, že muži né že po sexu usínají, oni upadají do kómatu a chtějí mít klid. Jestli je to v manželské posteli nebo ve vedlejším pokoji, je tak nějak jedno. Já tedy vůbec nechápu, proč by spaní v jedné posteli měla být podmínka spokojeného manželského života? Vždyť krátké odloučení a nezevšednění naopak vztah stmeluje.

jenda7

ano máte pravdu, protože jinde, než v posteli a navíc večer nebo ráno to neumím. Ani moje žena. Během dne máme za zády 6 letou dceru a to mě opravdu (naštěstí!) nijak sexuálně nevzrušuje.

Promiňte, ale mě řešená problematika, jako volovina nepřijde. Žijeme jen jednou a spokojené soužití by mělo být metou každého manželství.

eulalie*

Jendo, to máte fakt tak malou fantazii ohledně sexu? Lituji vaši ženu, to si s vámi asi moc neužije. ;). Pak tedy chápu, že prahnete po pikantnostech ze sexuálního života ostatních lidí :)

jenda7

milá eulalie, klidně politujte, každopádně jsme už (se ženou) ve věku, kdy spolužití není jen o sexuálním skotačení, ale i o společných chvilkách v posteli, kdy se třeba jen dlouho mazlíme (bez vlastního aktu zasunutí - admin promine) a dcerka přitom klidně spinká ve svém pokojíčku a ve své posteli. To Vy ženy si často stěžujete, že se s Vámi muži málo mazlí. Ovšem trochu si odporujete ve svých názorech. Na jednu stranu mě označujete, na základě toho, co jsem napsal, za člověka s malou fantaziíí, ovšem na druhou stranu pokládáte stávající stav, ve kterém je aktuálně rodina tazatelky, za naprosto normální. My mnozí jsme tady pouze upozornili na to, že její muž (jehož názor neznáme) může být potencionálně frustrován. A právem. Líbí se mi moc přirovnání babyjagy o nepotřebných kamnech. Víc k tématu nemám již cokoli konstruktivně dodat. Nashle a krásný den a víkend všem.

pb®
hodnocení

4x
Buďte v klidu, nejpozději s první polucí se synek odebere do svého pokoje sám :). Tím chci říct, že napořád ho v posteli mít nebudete a velice rychle přijde doba, kdy na něj nebudete moct ani sáhnout, natož nějak se pomazlit. Komu vlastně společná postel s dítětem vadí? Vám, manželovi, nebo psycholožce? Pokud je to tak pro vás pohodlné, tak to neřešte.
Možná vám to nikdo ještě neprozradil, ale sex se dá provozovat i mimo manželskou postel, zvlášť pokud máte velkáý dům. Co takhle linka, stůl, pračka, nebo aspoň gauč? Vše je to jen o domluvě a přístupu. Když se to chytne za správný konec, manžela ani nenapadne, že je nějak odstrkovaný.

hodnocení

1x

tohle je opravdu cesta do pekel. Hlavně si promyslete jak dlouho to chcete takhle dělat.

Když bylo malému 2 roky, tak se v noci budil hodně často a dožadoval se pozornosti. Netrvalo dlouho než jsme ho naučili, aby se s tím občas popral sám, zůstal v postýlce a zkusil usnout. Bylo to psychicky velmi náročné a to kvůli tomu, že jsme to nechali zajít takhle daleko jako vy. Prostě si breknul a už tam žena stála u postýlky :(

Ten váš je starší, s ním už se dá domluvit popř mu něco slíbit za nadlidský výkon apd.

Za mě máte nejvyšší čas brzdit.

doplněno 15.08.14 07:14:

máte špatný nadpis otázky, mělo by být Spaní 5letého dítěte s mámou :-D

jenda7
hodnocení

1x

budu velice přímý a odpovím jako chlap a otec. Je to špatně, jak psala "babajaga". Já se zeptám natvrdo, proto raději odpovězte (ale upřímně!) jen sobě. Komu ta 100% antikoncepce vlastně vyhovuje více? Nejste nakonec ráda, že to tak je? Nebo manžel? Nejste normálně fungující manželství, ale značně kulhající. Manželství bez řádného sexu (ve Vašem věku) je cesta v 99% jednosměrná. Proto s tím rychle něco dělejte.

hodnocení

1x

Pokud se s manželem máte rádi a jste oba dva po zdravotní stránce v pořádku, nedovedu si představit, že by vám nevadilo spát odděleně. Ale pokud to tak skutečně je, pak je ve vašem manželství něco špatně. Vaše dítě by mělo spát samo a Vy s manželem. Je jen vaše věc, jak to máte zařízené, ale nedovedu si představit, že by to chlapovi takto vyhovovalo. A pokud ano, pak bych přemýšlela, proč asi...Vy máte v posteli místo manžela dítě, koho má v posteli místo manželky on? Nemáte obavu z toho, že půjde hledat jinam to, čeho se mu doma nedostává? Ona se ani péče o dítě nemá moc přehánět. A pokud není dítě nemocné, nepatří k mámě do postele místo táty. No, ale je to na Vašem manželovi, aby si zjednal v manželství pořádek...

doplněno 15.08.14 11:43:

Přidávám odkaz na stejné téma. Jenomže tady je rozdíl v tom, že to matka podporuje a je pohodlná naučit své dítě spát odděleně od ní. Chce to trpělivost a důslednost. A to, bohužel, tazatelka nemá. Navíc píše, že jim to takto vyhovuje, takže nemá ani snahu toto řešit...

poradte.cz/...

doplněno 15.08.14 12:13:

Axus - tazatelka žádala o názor. Napsala jsem tedy ten svůj. Pokud má někdo jiný, plně jej respektuji!

hodnocení

1x

"jenda7" tu povedal jednu správnu vec a síce že obaja (aj on aj žena) sú v pohode iba ráno a večer čo je tiež môj prípad.Ono aj so sexom je to ako s jazdením.Ak sa vozíš na bycikli nemusí ťo byť tak fasa ako jazda na poriadnom BMW...mám tým na mysli rychlovka vs. poriadny sex.Názory ako tu má napr.uživatelka pod nickom "pb"že sex je v pohode aj na iných miestach a stôl a...podobne.Naozaj? skúste si to počas dňa na tom gauči keď na TO potrebujete 6 min,ale vaša dcéra nevydrží sama ani 3min. a zrovna niečo potrebuje alebo jej čosi zobrala jej mladšia sestra a ona vrieska za dvermi.A teraz že komu skôr vyhoviet...manžel vs. dieťa...zvyšok o praktizovaní takéhoto sexu si domyslite...Deti majú naozaj veľa energie takže je to naozaj tak ako písal "jenda7" večer / ráno.A pokiaľ ide o pikantnosti neviem kde sa dožadoval od iných poradcov nejakých praktík."jenda7" palec hore chlape.

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Nelze než se podepsat pod ostatní rádce. Co takhle zkusit, pokud to velikost ložnice dovolí, pro začátek přesunout malému postel do ložnice a tatínka tam, kam patří? ;) M

honzajs
hodnocení

0x

Máte velice slušně našlápnuto k rozvodu, dřív nebo později to začne manželovi vadit, pokud už se nezařídil jinak.
5-ti letý dítě by mělo spát bez problému samo celou noc.
Dejte si pár facek a zkuste s tím něco udělat, teda odstěhovat synka do JEHO pokoje. Pokud jste mu ho ještě nezařídili, tak s tím hejbněte, ať je to do září hotovo a můžete mu to prezentovat jako dárek tomu, že je z něho předškolák.

A pokud ne, pak neplačte nad výdělkem.

výtka
Upozornění od sys clayman 15. 08. 2014 11:22:03
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.

hahanaj*
hodnocení

0x

kdyby mu bylo 5 měsíců chápala bych to , ale v 5 letech, že se budí a by ho v noci "obsluhujete "- on pláče? Proč pláče? To je pro psychiatričku ...

Myslím, že ho vychovávváte odlišným stylem,ale to je vaše věc... manžel je raděj stranou, protože se s vámi možná v tom neshoduje. Dítě už ve 3 letech má rozum, že noc je na to aby spal a nevymýšlel si nějaké ... měla byste se nad tím zamysle ,kam tohle povede...

antikoncepce se dá sehnat i jinak a ne tímto stylem , nepřeji vám následky vašeho jednání...

cuca*
hodnocení

0x

Vazeni, resite pripad, kdy žena spí s ditetem v posteli,

My to meli obracene. a bylo to dele jak do 5 let. Ze synovi rozcapenosti.( a manzelovy vule, ne moji)

Dokud jsme neudělali novou samostatnou ložnici, kam jsem ho už nepustila:)

Melo to sve vyhody- klid, zadne chrápání, ale...

Dejte si pozor Rito, pokud to bude dlouho, , těžko si budete potom zvykat na přítomnost manzela vedle sebe.

PS: ano, je to rozcapenost ditete,, jenže ať si kazdy zamete pred vl.prahem, kdo vychovava dite spravne, jenže bohužel ty spatne návyky se tezko odbouravaji.

lidus*
hodnocení

0x

Znám rodinu kde spávala matka s dospělou dcerou a chlap spal sám, po svatbě dcery přibyla ještě vnučka a oba pánové byli vystěhovaní do společné ložnice. Takové manželství nepřežilo rok. Vnučka úderem jednoho roku byla přesunutá do svého pokojíčku, nad ránem sice chodila k rodičům ale dnes má 4 roky a spí bez problémů sama. myslím, že mladí rodiče, by měli mít soukromí.

Nejen rodiče by měli mít a musí mít soukromí, ale i dítě by od jistého věku mělo mít soukromí a klid na spánek.

To je, alespoň si to myslím, kámen celého úrazu.

Pokud bude vědět, že je u mámy a kdykoliv škytne, tak jí vzbudí a bude mít pozornost, spánek bude stát za prd a navíc je pravděpodobnost, že z děcka bude nehezký mamánek.

U mě to je jeden z největších nesmyslů, které rodiče dnes dělají.

A argumentovat tím, že dřív se také spávalo po kupě...no, jednak děti spávaly rodičům zpravidla v noháh nebo v hlavách a jakmile trochu povyrostli, šly spát na lavici.

praivo*
hodnocení

0x
Zkuste prosím někdo najít ten dotaz, jak dítě odnaučit spát s rodiči, byl celkem zajímavý, ale píšu z mobilu a mám pomalé připojení...

ritabelgique*
hodnocení

No tě pic, Vy mi teda všichni dáváte ! Jak jsem psala, manželovi to nevadí, vždycky si na sebe chvilku najdeme. Když bych třeba napsala, že jsem sama a bydlím v garsonce, tak by tady asi nebyl takový humbuk okolo rozpadu manželství a o sexu. Každý potřebuje cítit teplo lidského těla, to se pak lépe spí, ví, že je v bezpečí a takové děcko zvlášť. No ale asi jsem DIVNÁ podle některých! Takže chlapovi lidské teplo dát a děcku ne, super. Věřím tomu, že se to časem zlomí a sám bude chtít být sám v pokojíčku. Já jako děcko jsem toužila mít pokoj pro sebe a né být s bráchou, tak jednou k tomu snad dojde i u nás. A navíc má oční vadu.

Takže další tazatel, který chce znát názor, ale jen takový, který bude pochlebovat jemu samotnému. Já Vám jen přeji, ať to zrovna u Vás Vaše manželství ustojí. V předchozím zaměstnání jsem měla za kolegy skoro samé muže (vlastně i teď jich je většina) a tohle byla přesně věc, na kterou si nejvíce stěžovali. Doma chtěli mít klid, tak manželce vyšli vstříc a spali jinde, až se odcizili natolik, že se manželství k velkému překvapení ženy, rozpadlo.
A ne, kdybyste dítě vychovávala sama, bude to stejně špatně. Vychováváte si mamánka, který bez maminky neudělá ani krok, natož usne. Je dost mužů, kteří jsou maminkami tak opečovávaní, zvyklí, že maminka vypere, vyžehlí, přinese jídlo pod nos, že si pak v dospělosti jen vezmou za ženu pokračovatelku maminky. A něco takového si vzít za muže, je za trest.
Je to jako když tu někdo chce vědět jak zhubnout a když mu ostatní poradí, že má jíst pravidelně v malých dávkách, zdravě a hýbat se, tak on na to odpoví, že sport nemá rád, zrní nejí, je závislý na sladkém, takže bez něj to taky nejde a když jí málo, tak má hlad... Druhá polovina rádců mu napíše, že při 168cm výšky a 70kg váhy to není zase tak moc a tak vlastně proč hubnout...
Je to Váš život, hodně štěstí.
aaella*

Podle mě vůbec nejste divná a naprosto Vás chápu, bohužel, jakmile si napíšete o názory, musíte počítat i s tímto panoptikem :). Pokud to vy s manželem neřešíte a nevnímáte to jako problém, tak si nenechte namluvit, že máte problém. S manželem máme oddělené ložnice 15 let a manželství máme naprosto fungující. Obě děti spaly do 6 let se mnou v ložnici a dnes mají vlastní pokojíky a jsou "normální" :).

Vyvstává otázka proč byli u psychiatricky... Na či popud? Od toho bych se odrazil dal.
ritabelgique*
hodnocení

Už mi došlo, že sem psát nějaké osobní problémy , tak je to o hubu. Takže příště, až budu potřebovat : co toto je za brouka, co je to za rostlinu , co dělat aby se nepřipálila vánočka a nebo že proč mě už nebaví PC hry, TAK SE OZVU !

Jen by mě zajímalo, jaký vztah a manželství mají ti všichni rádoby rádci, když věčně jsou přihlášeni tady a radí a radí a radí...A jsou nalepení na pc obrazovce a ne na partnerovi.

KRÁSNÝ VÍKEND VŠEM !

praivo*

Víš co, když nedokážeš přijmout to, že ostatní mají názor jiný, než je tvůj, tak ses tu hlavně vůbec neměla ptát. Tazatelé jako jsi ty, kteří založí otázku a pak napadají všechny rádce, kteří mají jiný názor, tady nemají co dělat.

P.S.: Co má se spaním v jedné posteli společného nějaká oční vada?

ritabelgique*
hodnocení

To, že ve tmě guvno ( lejno ) vidí !

rebeka*
hodnocení

0x

Podobný případ máme v rodině a to je matka toho dítěte dětská psycholožka.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak s náma naše drobná havěť spala v dětské postýlce jenom něco po konci kojení. To znamená něco přez rok. Potom už šly postupně do společného dětského pokojíčku. Bez problémů. Pak se po ránu stávaly také situace, že když se mi přiblížila ženuška jako lžička, hned se chtělo konat cosi. Muselo se to dělat zásadně pod peřinou, protože občas se na nás přišel podívat jeden z potomků (dcera +syn+syn) a u dveří zkoumal, jestli spíme. Když ne, tak měli ve zvyku se zásadně nacpat mezi nás. Jako takový rozšprajc. To se to hned lezlo pod svou deku a do pyžama. Bylo to sice narušení čehosi, ale to bylo ještě veselo. Nic netrvá věčně. Děvenko, zaparkujte mrňouska do jeho vlastního pelíšku a povolejte k sobě mužskýho. Vždyť vás taky může o veekendu po ránu navštívit. Joo? Ahoj.

osel59
hodnocení

0x

No tohle je síla, snažím se uvěřit. Ale, dnes je normální vše, jsme společnost tolerantní k různým podivnostem. Často jsem i rád, že tomu tak je, nemám rád škatulkování, vážím si svobody v životě každého. Tak si to přeberte sama. Normální to není, dítě bude jednou chudáček mamánek, možná si i rozbijete manželství - ale když vám VŠEM to tak vyhovuje, tak asi O.K. To asi zapracoval ten psycholog, za mě je lepší se raději sem tam pořádně ožrat, vypláchnout hlavu a psychiatr je pak bez práce. Já vím, to dnes není in, žije se zdravě. Ale opět jedna ze situací, kdy jsem rád, že mi už bylo padesát a tyhle novinky jen s úsměvem přehlížím a přihlížím. Přeji, ať se vám i nadále v životě daří.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]