Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpis z účtu Česká spořitelna, placení

Od: anzionka® odpovědí: 26 změna:

Zdravím, nevíte někdo jestli, když si zajdu do České spořitelny pro výpis z účtu (papírový), jestli za to budu platit? Naposledy jsem byla pro výpis v dubnu, ještě jsem neplatila. Mám takový pocit, že teď už to mají zpoplatněné. Nechce se mi platit za jeden cár papíru třeba xy Kč. Určitě mě budou cpát internet banking, ale nejsem si jistá z hlediska bezpečnosti. Vím, že by mi to usnadnilo převody peněz z účtu na účet, nemusela bych tam lítat osobně a taky ty výpisy bych měla v elektronické podobě. Ale jak moc je to bezpečné? Jenom kvůli výpisům riskovat? Přihlašování je tam pomocí klientského čísla a hesla. Já nevím, každopádně brzy budu muset zajít pro výpis a obnovení jednoho trvalého příkazu. Jaký na to máte názor? Dík.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jestli se nepletu, tak u ČS se dá u net bankingu nastavit i jen oprávnění k nahlížení (tj. můžu se přes to dívat - to by řešilo ty výpisy (nejspíš se to dá ukládat jako soubor, tisknout), ale nemůžu zadávat příkazy - to by teda řešilo tu bezpečnost;
o možnosti (možná dokonce nutnosti?) posílání ověřovacích kódů k příkazům přes net banking na konkrétní SIMku v mobilu už se zmiňuje první odpovídající (tahle pojistka má samozřejmě i svoje nevýhody - trvá to dýl, je to nepohodlný a když náhodou ten funkční mobil s danou SIMkou nemám, tak mám smůlu);
jinak za co a kolik se platí (zřízení net bankingu, jednorázový výpis), to přesně nevím, výpis na přepážce mimo pořadí ale nejspíš zpoplatněnej bude, co ale bude zadarmo, je pouhá informace na přepážce, že tehdy a tehdy proběhly takový výplaty a příjmy (včetně opsání konkrétních čísel účtů, častek, dat, samozřejmě to nemůže bejt 10, 20 položek, to už by chtělo ten výpis);
(k minulýmu dotazu jsem zmiňoval i možnost GSM bankingu (možná se u ČS nedá oddělit GSM a net banking, ale když si ten net banking ani jednou nikde neotevřu (a někdo si o tom nepřečte na papírech o zřízení, co ČS vydá), nebezpečí zneužití se značně minimalizuje), samozřejmě nový, chytřejší(!) telefony a virtuálové používání GSM bankingu neumožňujou, ale to už jsem psal minule - poradte.cz/...)

ladinpraha*
hodnocení

2x

Já mám Servis24 už řadu let a problém nikdy žádný nebyl. Poplatky tam nějaké jsou, ale záleží na tom, co budeš využívat. Změnu ceníku máš v mejlu.

doplněno 11.08.14 19:50:

Ono je asi nejúčinnější si porovnat před a po a pak tam dojít a chtít něco výhodnějšího. Když jim řekneš, ža půjdeš jinam, tak obvykle najdou výhodnější řešení.

hodnocení

Dík. Změnu ceníku jsem měla v mailu i v klasicky to došlo poštou, ale že mi změní od 15. srpna Osobní účet Student na úplně jiný slyším až teď poprvé... *smich*

doplněno 11.08.14 19:56:

To bych musela být hóóódně asertivní, na to vyhrožování, že půjdu jinam. Ale zkusím to. :)

stirecek*

J8 nevím, že to řešíte, když jinde se nic neplatí :)

pravnik*

... ano, a za stejný rozsah služeb a všechny možností jak nakládat se svými penězi, že ... to nejlevnější nebývá nejlepší, nebo snad se má věřit třeba reklamám z letáků marketů?

Máte pravdu, rozsah služeb je u bank bez poplatků většinou i mnohem širší a služby vstřícné. A důvěra? Věříte víc našim politikům ( že sporku nevytunelujou ) nebo renomovanym bankám ze západu?
stirecek*
Rozsah služeb? To myslíte vážně :) :)

Samozřejmně!

stirecek*
Ringo to bylo na právníka, on tomu nevěří.

buss
hodnocení

1x

Nemít IB? A kolik stojí výběry? Platit složenky, převody osobně aj? Výpis se dá v IB vygenerovat, pak si to klidně natisknu sám A mám v kapse 21? Kč. Nemluvě o bankách s IB zadarmiko.

stirecek*
Tak tak, výpisy mám v bankovnictví a v případě potřeby si ho můžu vytisknout sám, kterýkoliv i zpětně.

hm*
hodnocení

0x

Co poskytují v rámci měsíčního paušálu a co je placené navíc, to určitě mají uvedeno na svých stránkách csas.cz.

Jinak já el. bankovnictví mám, i když ne u ČS, takže můj názor na bezpečnost z toho vyplývá. Kromě běžných řečí o zabezpečení PC má na bezpečnost vliv i to, že snad u každé banky se dají nastavit internetové limity pro transakce (a ty jsou navíc obvykle potvrzovány unikátním kódem zasílaným z banky jako sms pro každou transakci), jak jednorázové, tak za období. Když si ho snížíte, bude nebezpečí o to nižší; ale o to méně taky půjde z toho účtu internetově platit.

Jestli to nezměnili, tak za internetbanking se u ČS měsíčně platilo.

hodnocení

No bezva, takže já ještě něco budu muset za SERVIS 24 platit? Tak to abych si propočítala, jestli mě vyjde levněji jeden papírový výpis měsíčně nebo poplatky za internet banking... :(

au1

určitě vyjde levněji 1 výpis měsíčně na papíře, můžete si ho nechat poslat domů, i tak to pořád bude levnější. Servis24 tuším maj jen k osobním účtům z nich nejlevnější je za 69 měsíčně

hodnocení

Dámy a pánové, tak jsem se do toho jaksi ponořila a našla jsem si, že mám Osobní účet Student ( csas.cz/... Prý neplatím žádné poplatky za vedení účtu po celou dobu studia, atd. atd. Takže to vypadá, že i elektronický výpis bych měla mít zdarma případně ten internet banking. Týjo, ještě že jsem se na to podívala, když donesu ISIC, tak dostanu 200 Kč. To ujde. *smich*

tlapka*

Anzionko, já Tě asi bohužel zklamu.

Spořka od 15. srpna mění podmínky studentského účtu. "Vylepšují" ho na Osobní účet II (nebo tak nějak). Nevím, jestli už se tím pochlubili na webu, ale nám stávajícím klientům přišla zpráva do schránky. Bonus 200 korun na ISIC se ruší. Budou příchozí platby a 2 výběry z bankomatu zdarma, když chceš víc, musíš si přikoupit balíček za 29 korun. Online výpisy zdarma, papírové zpoplatněné (a dost, nějak 20-30 korun?).

Samotné vedení účtu a online banking je zdarma, bohužel ale platíš víceméně za všechny prováděné operace. Za ně sbíráš body, za které si pak můžeš vybrat dárek (ty jsou docela slušné, ale trvá dlouho se k nim prosbírat).

Pokud se Ti to nelíbí, máš velkorysou možnost odstoupit od smlouvy a přejít jinam. Ale počítej s tím, že při rušení smlouvy to bude porod a budou tě lanařit všemi prostředky, abys zůstala u nich, tak jako mě. :D

hodnocení

A když tam dojdu s ISICem ještě do toho 15. srpna, co myslíš? Dají mi ty dvě stovky?

tlapka*

Tak to těžko říct, neznám nikoho, kdo by to zkoušel, já sama jsem šla vždycky hned v září - říjnu. Ale čistě teoreticky, pokud jsi tento šk. rok ještě neuplatnila nárok, měli by. To je přece tvoje věc, jestli si to vyřídíš hned v říjnu, vzpomeneš si po Vánocích nebo v dubnu... Možná ale takto pozdě budou chtít čerstvé potvrzení o studiu, jakože jsi pořád ještě student (nevyhodili tě během toho roku nebo neukončilas studium)... Těžko říct. Možná bych jim zkusila nejprve zavolat, než vyrazíš na pobočku. :)

Ještě si jde zažádat i online přes formulář, kam přiložíš sken ISICa. To bych ale neriskovala, tuším, že na vyřízení mají 14 dní a opravdu se nepřetrhnou, aby to stihli ještě tento týden, aby museli platit. :D

doplněno 11.08.14 19:52:

A moje konto se jmenuje "Student+", aby nedošlo k mýlce. Možná máš nějaký jiný, ale nevím, jestli mají tolik typů studentských kont. :D

hodnocení

Díky za info. :) Dost mě to překvapilo, že má dojít k takové změně, na internetových stránkách o tom není ani slovo a jinak mě neinformovali! Zkusím to do pátku ještě, skočím tam, ISIC mám, potvrzení o studiu ze začátku července taky. A rovnou se tam pořádně informuji.

ijjpo

Kdybyste napsala, že jste studentkou, pak by vám jistě každý napsal o výhodách. Jinak je na trhu spousty bank, které si účtují zlomek toho, co spořka.

hodnocení

0x

Od České spořitelny zcela určitě utečte ! Já jsem tam měl účet jako akcionář a když mě tzv. "vytěsnili", tak jsem hned účet zrušil. Dopručuji AIRBANK - mám tu banku docela rád :o))

pb®
hodnocení

0x
Já si myslím, že tyhle obavy jsou mírně paranoidní. Zná snad někdo někoho, komu se peníze z účtu ztratily? Já tedy ne. U České spořitelny mám účet od roku 1999, kokik let internetové bankovnictví to netuším, ale využívám ho velmi často, několik plateb měsíčně. Stejně tak i bezkontaktní kartu, které se také mnozí obávají. Bezkontaktní nálepku ne, to mi vážně přijde jako blbost. A dokonce mám i vedení účtu zdarma. Stačilo jen dojít na přepážku a říct, že se mi zdá, že platím moc za vedení účtu. Paní klikala a klikala až nabídla cenu asi 69Kč měsíčně. Říkám jestli to míň neumíte, odcházím k jiné bance. A dali zadarmo.

Není účet zadarmo podmíněn výškou zůstatku nebo příchozích plateb? Myslím, že většina lidí s průměrným příjmem se na účet zdarma nedostane:(

doplněno 19.08.14 10:25:

Kamarádka oslovila příbuznou ve spořce, aby jí nabídla výhodný program, tak jsem zvědavá:)

pb®

Ne, byl podmíněn nějakým minimální počtem plateb přes internet a platební kartou, tuším asi 2 měsíčně, což já v pohodě zvládnu, keš platím jen opravdu drobnosti.

stirecek*
Kytko mám několik účtu u pěti různých bank a nikde neplatím ani korunu. Pravda, některé jsou s podminkama, ale některé bez podmínek, takže je z čeho vybírat.
mesetostalo

Jo mě se to stalo,a to sice poouze na celý den ale jde to a satlo se to. Šlo pouze o 20 000kč a bez omluvy, jenom mi zavolala paní z pobočky , že když jsem si byla u nich včera na pobočce vybrat dvacettis, mimořádně jsem potřebovala v hotovosti 20 000kč, jinak vše valím přes internet.bankovnictví, tak se uklikla a odepsala mi to omylem 2x a vyplatila samo sebou jednou, páč já chtěla 20 000kč. Takže jsem měla 2x pryč 20 000kč a druhý jednou 20 000kč připsáno. Ještě , že tam mám dost financí a nedostala mě tím do mínusu, páč kontokorent nemám.

Bez omluvy, tak jsem ji nechala domluvit a řekla, jí , že by jí slovíčko omlouvám se neuškodilo a že už nemám důvěru v jejich banku a nenechám si to pro sebe, hlavně ten styl, jakým mě informovala. Bylo to minulý rok, letos od nich už odcházím!

doplněno 19.08.14 11:36:

Chtěla jsem udělat korekci svého příspěvku, ale asi jsem prošvihla čas k tomu určený, tak se omlouvám, snad to přelouskáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]