Nejste přihlášen/a.
Beru si v bance hypotéku. Nyní mám podepsat kupní smlouvu - na výzvu prodávajícího, ale nejsem si jistá, jestli se má podepsat kupní smlouva již v této fázi, jestli by se dříve neměla uzavřít s bankou úvěrová smlouva a prodávající by měl nejdříve podepsat zástavní smlouvu? A teprve jako poslední v pořadí kupní smlouva?
V bance mi nic podrobně k tomu neřekli. Prý si mám nejprve podat žádost o úvěr a pak se bude řešit ostatní. Ale pro žádost o úvěr přece musím dodat konkrétní údaje k bytu. Jenže než banka vyřídí hypotéku, tak zase prodávající může byt prodat někomu jinému, kdo nabídne peníze v hotovosti. A já budu mít úvěr a nebudu mít byt.
Je to celé zamotané.
Nedávno jsme zde podobnou věc řešili. Uvědomte si prosím, že hypotéku nedostanete tím způsobem, že jdete do banky a tam oznámíte, že si berete hypotéku.
Dostat hypotéku je zdlouhavý proces se spoustou papírování.
Hypotéku bych měla v bance předschválenou, prošla jsem prescoringem, jestli nemám záznamy v registrech a vše je v naprostém pořádku.
Jen mi není jasné, jestli je lepší počkat na podpis úvěrové smlouvy a až potom podepsat kupní smlouvu, nebo kupní smlouvu podepsat už teď? Přijde mi, že poradkyně v tom tápe podobně jako já
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.