Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypoved ze zamestnani

Od: katkavan* odpovědí: 7 změna:
Dobry den. Prosim poradit. V soucasne chvili jsem v HPP na dobu neurcitou. V zamestnani mi vsak ceka vypoved. Jiz jsem si nasla neco jineho, kde mi zamestnaji hned a nechteji cekat, je to fofrovka. Nepotrebuji hned zapoctovy list. O me situaci vedi. Ale zpatky k soucasnemu zamestnavateli. Predpokladam, ze podam vypoved dohodou. Na datu zrejme moc nezalezi. Pac hlavne, at to mam podepsany a teoreticky mohu od druheho dne neprijit a holt budu mit acka. A nastoupim do noveho zamestnani. Mohl by nastat nejaky problem? Je ma predstava o vznikajici situaci pravdiva? Mockrat dekuji za odbornou napovedu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

" Výpověď dohodou"neexistuje. Buď zaměstnavate písemně požádáte o rozvázání pracovního poměru dohodou nebo dáte výpověď. Dohodu o rozvázání pracovního poměru lze uzavřít pouze v případě, že s ní souhlasí obě strany.

Přestanete-li chodit do zaměstnání, pravděpodobně zaměstnavatel po několika neomluvených absencích zruší pracovní poměr.

Zaměstnavatel Vám může za každý den neomluvené absence strhnout jeden až tři dny dovolené, může Vám strhnout náhradu mzdy za přečerpanou dovolenou a dopočíst zdravotní pojištění za dobu neplaceného volna.

Navíc bude zaměstnavatel oprávněn po Vás vymáhat škodu, kterou mu svou absencí způsobíte.

------- Pokud Vám nové zaměstnání nevyjde (skončí-li např. ve zkušební době), nebudete pravděpodobně mít nárok na podporu (na tu nemají nárok uchazeči, jejichž pracovní poměr v uplynulých 6 měsících skončil uvedeným způsobem). ------- Podívejte se na dva dotazy se stejným problémem z poslední doby:

Ukončení pracovní/...

Hrubé porušení pr/...

hodnocení

3x

Pokud podáte výpověď dohodou, uděláte totální nesmysl a bude to neplatné. Výpověď je jedna věc a dohoda druhá, pro každý způsob platí jiné podmínky, a výpověď dohodou neexistuje.

Buď ukončíte pracovní poměr výpovědí nebo dohodou. Pokud víte, že byste dostala stejně výpověď, měl by být Váš zaměstnavatel rád, že navrhnete dohodu, a měl by s ní souhlasit. Vaše představa o "nepřijití" do práce je trochu naivní. Navíc tak ukážete novému zaměstnavateli, jak se na Vás může spolehnout a jak jednáte, když chcete něčeho dosáhnout. Problém by vznikl v okamžiku, kdy by současný zaměstnavatel vyčíslil, jakou jste mu způsobila svou neomluvenou absencí škodu, a jal by se ji po Vás vymáhat.

katkavan*
hodnocení

Dekuji za odpovedi. Jak byste poradila, abych mohla pristi tyden podepsat novou smlouvu u noveho zamestnavatele a neprisla tak o nove misto? V pripade, ze zamestnavatel nepristoupi na dohodu? Nemohu opravdu cekat onou vypovedni lhutu dva mesice. Soucasny zamestnavatel netusi o novem zamestnani.

Vymáhat vše na co máte podle ZP nárok.

katkavan*
30.07.14 00:10
hodnocení

To jest?
iz*

Zkuste jako první tu žádost o rozvázání pracovního poměru dohodou. Jestli "Vás v práci čeká výpověď", jak píšete v dotazu, může zaměstnavatel uvítat, že přijdete s návrhem dohody. Další bych řešila až v případě, že zaměstnavatel nebude souhlasit.

Je zbytečné řešit "co by, kdyby", když taková situace vůbec nemusí nastat.

To musíte vědět vy. Stejně jako každý člověk, ani podnikatelé nejsou dokonalí. Dělají chyby a velmi neradi to uznávají. Přečtěte si ZP a budete se divit na co máte nárok a co se u vás nedodržuje. Já to vědět nemohu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]