Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehký zánět žilky v noze

Od: martinaa* odpovědí: 11 změna:

Zdravíčko všem, tak z mé bulky v lýtku poradte.cz/... se vyklubal lehký zánět jakési žilky, co vede od lýtka po koleno. Dostala jsem Detralex, doktor se k omezení nijak nevyjádřil, a já se blbec nezeptala*zed*. Chtěla bych se tedy zeptat na zkušenosti podobně postižených, jak se sebou teď nakládat, prášků je v balení docela dost, na dva měsíce, můžu běhet té doby normálně sportovat, chodit třeba na koncerty, kde se docela stojí, apod.? Co třeba masáže - příští týden jsem objednaná na masáž nohou, ale to teď asi můžu zrušit, že?:( Práci se nevyhnu, tak většinou stojím nebo popocházím, s tím se bohužel nedá nic dělat, a to nás čeká v pondělí celodenní výlet - mám nohu nějak zabandážovat?

Prosím o radu především ty, co si lehký zánět prožili, děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já mám docela problémy s tepnami v nohou. Všude, na každém cévním se mě ihned ptali, jestli jsem někdy měla zánět žil. To je vždycky zajímá nejvíce. Z toho usuzuji, že je to velice nebezpečné. Jednou jsem takový problém měla na konci pobytu v Řecku. Řešila jsem to bándáží celého lýtka a acylpirinama a nohu stále nahoře, jak mi poradila zdrav. sestra, která s námi byla. Doktor mě za to pochválil. Takže nohu bandážujte, před vstáváním z postele, když noha není hodně prokrvená..Od prstů po koleno. Nikdy ne opačně! Zastavte se ve zdravotnických potřebách, dají se koupit .stahovací podkolenky. Ty nevadí v botách a rychleji se natáhnou. pribalove-letaky.cz/... Je to nepříjemnost, zvláště pak v tomhle horku.

martinaa*
hodnocení

Děkuji moc*palec*, zatím budu vázat obyč obinadlem a mrknu se po těch podkolenkách:) Budu sice vypadat jak debil*smich*, ale ať...

doplněno 10.06.14 18:27:

A přes den nevázat, třeba odpoledne?

ben®

Dobrý den, já bych ten normální obvaz asi nedoporučil. Je horko a ta zavázaná noha bude mít tendenci otékat - potom nevydržíte bolestí. Kupte si v lékárně ten stahovací obvaz a vyzkoušejte různé utažení. U toho stahovacího obvazu je výhoda, že trochu pruží, tak případný otok není tolik bolestivý. A možná by stačilo vázat jen od kotníku vzhůru. Pokud to vydržíte, tak vázat ráno a večer sundat. A lepší je zase v leže a potom na nohu pomalu stoupat. Zdravím!

P.S. K tomu obvazu si hned kupte dvě sponky - snad se to jmenuje podvazek.

doplněno 10.06.14 18:53:

Vázat (ráno) vleže je nutností, resp. jak již uvedeno, tak ta noha není tak prokrvená a oteklá.

A sundávat vleže je zřejmě také lepší, protože ta krev se nebude tak prudce hrnout do lýtka.

To může být bolestivé. To jedno balení stahovacího obvazu je délkově na jednu nohu.

doplněno 10.06.14 19:07:

Nemáte zač. A nedělejte si starosti - já na ty animované potvůrky moc nejsem. Ale, blikají obě.

doplněno 11.06.14 12:05:

martinaa - omlouvám se, že Vám odpovídám, ač netázán. Ono se to totiž všude doporučuje. Tedy vázat i prsty. Obvaz je na to krátký (pro toho, kdo má delší holeň), špatně se ohýbá kotník a není to příjemné. Můj (laický) názor je, že není nutné stahovat pevnou a kostnatou část nohy, ale jen tu, kde je svalovina. Ale, rozhodnutí je na Vás - já tam ten význam postrádám.

martinaa*
hodnocení

Děkuji:(, lékárnice právě říkala, že lepší to méně pružné, ale teď jsem mluvila s další lékárnicí, známou, a ta jasně řekla pružné, tak budeme vázat pružným:) Sponky máme, měla jsem tolik výronů a povrtnutí kotníku, že je to u nás běžná věc *smich*

Takže vázat vleže je lepší? Díky za tip.

martinaa*
hodnocení

Ještě jednou velké díky*ua*

doplněno 10.06.14 19:03:

Sákryš, měl tam být *hej*

hodnocení

0x

Bezva, bezva, ať se rychle lepšíte. ;)

doplněno 10.06.14 20:31:

Jo a kde sednete, tam nohu podložte, zvedněte ji. Ať je co nejméně prokrvená a zatížená. I v posteli, můžete -li, ji pod kotníkem podložte..

martinaa*
hodnocení

Děkuji*andel*, v to doufám, čeká mě celodenní výlet, školková zábava a nerada bych to proseděla někde se navázanou nohou..*vezen*

sebod*

Marti. vázat musíš od prstů na noze. I ty by měly být stažené. No, stažené...jen tak volně stažené. Já si vázala celou nohu a v podkolení jamce se mi po pár hodinách obvaz tak nějak nahrnul a bolelo mě to. Teď si tam dávám složenou měkkou osušku (velikost pánského kapesníku). Během dne Ti můžou nohy otékat a obvaz začne tlačit. Takže sundat a převázat. A jak radí ostatní, nožky mít stále zdvižené *smich*.

martinaa*
hodnocení

Sebodko, a proč i ty prsty? S těmi nic nemám a žilka mě bolí až na lýtku... hernajs, nemám doma ani tak dlouhý obvaz :D

doplněno 11.06.14 12:19:

Jdu koupit:)

doplněno 11.06.14 15:44:

Už mám široké, 5 metrů:), ale mám vázat jen od kotníku.

sebod*

Tím, že si stáhneš pouze lýtko, tak se krev městná v oblasti kotníku a to je právě ten problém. Takže opravdu nestačí stáhnout pouze lýtko. Před operací Ti také zafáčují nohy od malíčku po třísla.

doplněno 11.06.14 12:18:

Jinak když kupuješ obinadlo, tak vybírej z těch širších, lépe drží na noze. Dá se sehnat i natolik dlouhé obinadlo, aby Ti stačilo jedno. Nebo musíš použít dvě.

Sebodko, když zmiňujete to vázání před operací, v nemocnici mi nabídli, právě k tomu účelu, podkolenky. Jsou včetně prstů, tak, jak jste zmínila. ;) Ještě je mám schovaný :-D

doplněno 11.06.14 15:51:

zdravotni-puncochy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]