Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červený flek po klíštěti

Od: banto odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

vytáhnul jsem si z nohy klíště, však objevil se mi v místě červený flek po klíštěti okolo průměru 1cm.

Co si o tom myslíte? Ztratí se?

Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

4x

flek po nakazeni vypada jinak (viz obrázek), jako kruh, toto je obycejny bolak...

doplněno 14.05.14 22:04:

proste takto malinky flicek ma kazdy, myslite si ze jako po vytazeni klistete tam nebude nic nebo co :) mi se hoji rana od klistete tyden az 14 dni a vypada uplne stejne...

Červený flek po klíštěti

cobrak*
hodnocení

2x
Prosim vás,jak dlouho je,co jste si to klíště vyndal? To,že máte flek po kousnutí je snad jasné. Když vás píchne komár nebo vosa,tak ho máte taky. Je to normální reakce pokožky na její narušení. Flek jako důsledek boreliozy vzniká až minimálně týden po infikování.
martinaa*

Konečně správná odpověď. Je zbytečné strašit borelkou, když flek vypadá úplně jinak.

doplněno 15.05.14 17:44:

Doplním, že pokud by skrvna do 10-14 dnů nezmizela, ale naopak se zvětšovala a její střed byl světlý, tak teprve pak hybaj za doktorem. Borelka potřebuje trochu času, než se v organismu prokáže, určitě to nebude druhý den po kousnutí.

hodnocení

1x

,,Jo raději běžte,,,, budete mít jistotu,tak budete pořád ve strachu.

cuca*
hodnocení

0x

Nakonec třeba ano, jen se s kazdym takovymto flekem doporucuje návštěva lékaře. Pro jistotu.

banto
hodnocení

Přikládám ještě fotku.

Červený flek po klíštěti #2

hodnocení

0x

Dobrý večer,

já bych šla na prohlídku,pro klid,ikdyž to není typický projev borrelie,ale co člověk to různá reakce.

Borrela je mrcha,měla jsem ji i bez kožních projevů.

banto
hodnocení

Dobrý den,

moc se mi nechce k doktorovi, myslíte že to může být nějaká ta nemoc? Asi mi tady nikdo jistě nemůže odpovědět je to tak že ano?

hodnocení

0x

Diskuze o tomte zde již byly. Mrkněte např. do této:

poradte.cz/...

alusska*
hodnocení

0x

Minulý rok jsem zde řešila stejný problém. Nic to není. Je to jen reakce těla na štípnutí - jako od komára.

Zde je odkaz na tu diskuzi poradte.cz/...

2kedar*
hodnocení

0x

Klíšťata jsou mršky.! Hodně se pohybuju venku, tak jich pár za rok taky schytám. V lékárně lze koupit pinzetu na klíšťata,

která je dobrá v tom, že při jeho vytahování nevymáčknete obsah jeho útrob do kůže. Což u vytahování běžnou pinzetou jaksi nejde. Po vytažení aplikuji Septonex a pak průběžně hřebíčkový macerát vyrobený z Francovky. Do lahvičky Francovky nasypu hřebíček cca 2.Cm ode dna (1/2 sáčku) a přibližně po dvou až třech týdnech je vyluhovaný macerát s

perfektními antiseptickými vlastnostmi. Jinak doporučuji pár hodin před procházkou lesem spolknout dvě tableta vitaminu B.

To pak člověk těmto potvůrkám "smrdí" a ony na něj nelezou. Částečně to funguje i na komáry a ostatní havěť. :) R.

Vitamin B se busí brát delší dobu ,nejlépe celé léto. 2 tabletky vás nespasí..Já je beru od dubna---neublíží--naopak

hodnocení

0x

Pokud je to pár dní, tak nikam nechoďte, je to naprosto zbytečné, protože tak brzo lékař nezjistí vůbec nic. Zarudnutí po přisátí klíštěte je zcela normální a dost často trvá i několik týdnů, než zmizí. Lékaře vyhledejte až v případě, že by se ten flek zvětšoval a měnil tvar v časovém horizontu cca 3-4 týdny, případně se objevily jiné příznaky jako horečky apod.

buss
hodnocení

0x

S tím nikde nechodím.

hodnocení

0x

Dobry den, boreliozase nemusi dokonce project tim flekem, ale muzete ji mit i bez neho. Jestli chcete mit jistotu, tak si za 14 dni zajdete k lekari s rim, ze jste flek mel a ze by jste rad test na borelie.

syfrig*
hodnocení

0x

Běžte k lékaři zdraví máte jen jedno,ať NIC nezandbáte!

banto
hodnocení

Dobrý den,

flek mi začíná mizet, je to dnes 6 tý den od štípnutí, doufám, že všechno bbude vpořádku a žádnou nemoc nemám.

U doktora jsem zatím nebyl.

,,tak to je dobře,,a kupte si ten vitamin B ,,já ho jím od dubna po zbytek roku...Je i proti komárům a jiným ...

hodnocení

0x

Druhá možnost je poslat na vyšetření klíště, ale to už asi nemáte. Takže to dávám jen do úvahy pro příště.

doplněno 16.05.14 18:05:

Viz například kliste.cz/... kliste-prevence.cz/... atd. Ovšem takové vyšetření není zadarmo

banto
hodnocení

Zmenšuje se to, je to čím dál menší, tak doufám, že se to úplně ztratí a bude vše vpořádku.

Děkuji, hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma flek po klíštěti

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]