Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na mateřskou?

Od: krimhilda* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mám nárok na vyplácení rodičovského příspěvku. Moje situace je nyní asi takováto: ke dni 31.1.2009 mi skončil pracovní poměr na HPP (který trval celkem 10 měsíců), v únoru jsem pak odjela do Anglie a zároveň jsem v Čechách odhlášena ze zdravotní pojišťovny, zdravotní pojištění si tedy v ČR momenátlně neplatím ani já, ani mi ho nepaltí nikdo jiný. Nyní jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství, návrat do ČR plánuji na srpen, termín porodu mám konec října. Je mi jasné, že nemám nárok na tzv. mateřskou, ale věřím že mám nárok na rodičovskou, jen nevím, z čeho se mi vypočítá, když momentálně u nás nic neplatím a myslím, že předchozí zaměstnání se mi nějak nebude započítávat. Mám v tom prostě trošku guláš:) Děkuji za případné odpovědi, budu vděčna za jakokoliv informaci či radu.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

poradte.cz/...

Tady byste mohla najít odpovědi - rodičovský příspěvek se nevypočítává ze mzdy, ale odvodí se od jiných skutečností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]