Nejste přihlášen/a.
Mohu posílat lístky na peníze přímo na sociálku? Po telefonické domluvě s účetní mi řekla, ať si je posílám sama, že je nepotřebuje, jenže nyní mě zaměstnavatel odmítá přijmout zrušení pracovní smlouvy ( z důvodu neplacení mzdy) s tím, že jsem nedokládala návštěvy lékaře a lístky o trvání neschopnosti. Může takto argumentovat, nebo jenom hraje o peníze a čas?
Tzv. "lístek na peníze"je potvrzením o trvání pracovní neschopnosti, který jste povinna včas předávat zaměstnavateli. Pokud mu jej nepředáváte, nemůžete se divit, že Vám peníze "chodí všelijak". Podle mne nejde o důvod ke zrušení pracovního poměru, protože na opožděné vyplácení nevzniklo z příčiny zaměstnavatele.
Jako dočasně práce neschopná jistě znáte své povinnosti. Doporučuji se jimi řídit (účetní nerozhoduje o tom, jakým způsobem mají zaměstnanci plnit své povinnosti).
------- Povinnosti prácen/... (formát PDF, 640 kB; Vaší situace - předávání zaměstnavateli se týkají body v/pod bodem 9)
Jenže já chci zrušit pracovní poměr za nevyplacení mzdy za 12-2 měsíc, za které zaměstnavatel bohužel může, jelikož já jsem řádně v tu dobu chodila do práce a své povinnosti plnila, nikoliv za platby nemocenské, která mi ze sociálního chodí včas.
dotaz jste psala 17.4. poradte.cz/...
Proč nepokračujete v původní otázce? Takhle se vám budou opakovat stejné odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.