Nejste přihlášen/a.
Dobrý den existuje nějaký bankovní učet na který nemůže exekutor? děkuji za odpověd.
Vašek
dluhy se mají platit. Pokud jste to nechali dojít až k exekuci, nic jinéno nezbývá. Účet v ČR neexistuje, kam by nemohl exekutor, jedině si nechávat posílat peníze k někomu cizímu, ke komu mám důvěru nebo vyplácet v hotovosti.
Jinak pokud budete někde zaměstnaný, budou vám srážet z výplaty splátky exekutorovi.
exekutor nemůže na dětské konto.
doplněno 14.04.14 19:03:myse. Již jsem to zde jednou psala. Co má dělat dlužník, který má exekuci na plat. Zbytek peněz mu pošle zaměstnavatel na účet a to mu celé blokne exekutor. Z čeho pak ti lidé mají žít, z čeho zaplatit nájem, jídlo atd.
Neřeknu, když exekutor vlítne na účet, kde je dvěstě tísíc. Ale když tam chodí pouze výplata a ta je již ponížena o exekuci, tak to není dobré.
tak zrovna pokud tam pravidelně chodí dlužníkovy peníze, tak pak exekutor může i na cizí účet. akorát si to musí nechat posvětit soudem, kde musí být soud přesvědčit, že ač je účet cizí, peníze na něm jsou dlužníka, je to tedy pro exekutora o něco složitější, než bloknout dlužníkův účet. ale občas se k tomu přistupují.
Exekutor na dětské konto nemůže a inolvenční správce může? Viz. ZDE? (Jen se ptám, sám nevím.)
doplněno 15.04.14 22:24:>lesi2311 Jsem stejného názoru. Konkrétně posílání výplaty na cizí účet nemusí být 100% řešení, protože i na takové peníze exekutor dosáhne. Je to složitější, ale dosáhne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.