Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám otázku,chtěla bych poslat dopis do Anglie.Mám tam kamaráda a slíbila jsem mu že mu dopis napíšu,ale nikdy jsem to nedělala proto se ptám.Máte tím někdo zkušenosti?Otázka 1-Můžu tam nalepit českou známku?
Otázka 2-A dopis můžu hodit někam do schránky kde si ji poštačka každý den vyzvedává nebo ho musím odevzat osobně na poštu?Obvykle to dělám totiž že to hodím do schránky a dopis přijde.Děkuju za odpověd)
můžeš hodit do schránky, ale musíš mít známku asi známku E?
Známka s písmenem E odpovídá ceně služby pro prioritní Obyčejnou zásilku do zahraničí do 50 g _ evropské země.
Hodnota známky je 25,_ K
Známka s písmenem Z odpovídá ceně služby pro prioritní Obyčejnou zásilku do zahraničí do 50 g _ mimoevropské země.
Hodnota známky je 30,_ Kč
známky do zahraničí by měli mít ke koupi na každé poště (pokud jim nedojdou)...kdyby zrovna neměli, tak můžou dát razítko místo známky, zaplatíš stejně
doplněno 10.03.14 17:01:axus------dík za doplnění, ano, na poště ještě přidají nálepku že dopis půjde leteckou poštou a dotazí adresátovi rychleji
Podavate dopis na Ceske poste, tudiz pouzijete ceskou znamku.
Muzete hodit do schranky, musite si byt ale jista, ze je na dopisu nalepena spravna hodnota znamek. Bude-li vyssi, nevadi, ale osidite se, bude-li nizsi, dopis pravdepodobne nedorazi.
Pri hozeni do schranky ovsem na dopis zrejme nenalepite nalepku pro poslani letecky, takze dopis si na cestach nejaky cas pobude.
-
Nejjednodusi je dojit na postu, kde vam spoctou spravnou hodnotu a vse vyridi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.