Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopis do zahraničí

Od: anne* odpovědí: 6 změna:

Ahoj mám otázku,chtěla bych poslat dopis do Anglie.Mám tam kamaráda a slíbila jsem mu že mu dopis napíšu,ale nikdy jsem to nedělala proto se ptám.Máte tím někdo zkušenosti?Otázka 1-Můžu tam nalepit českou známku?:)

Otázka 2-A dopis můžu hodit někam do schránky kde si ji poštačka každý den vyzvedává nebo ho musím odevzat osobně na poštu?Obvykle to dělám totiž že to hodím do schránky a dopis přijde.Děkuju za odpověd:))

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

můžeš hodit do schránky, ale musíš mít známku asi známku E?

Známka s písmenem E odpovídá ceně služby pro prioritní Obyčejnou zásilku do zahraničí do 50 g _ evropské země.
Hodnota známky je 25,_ K

Známka s písmenem Z odpovídá ceně služby pro prioritní Obyčejnou zásilku do zahraničí do 50 g _ mimoevropské země.
Hodnota známky je 30,_ Kč

doplněno 10.03.14 16:58:

známky do zahraničí by měli mít ke koupi na každé poště (pokud jim nedojdou)...kdyby zrovna neměli, tak můžou dát razítko místo známky, zaplatíš stejně

doplněno 10.03.14 17:01:

axus------dík za doplnění, ano, na poště ještě přidají nálepku že dopis půjde leteckou poštou a dotazí adresátovi rychleji

anne*
hodnocení

A ty známky se dají sehnat všude?:)

hodnocení

0x

Ahoj, být tebou, tak si aspoň napoprvé dojdu na poštu, abys zjistila, kolik to stojí a pak další dopisy klidně můžeš vhazovat do schránky. A jistě- dej tam českou známku:)

hodnocení

0x

Podavate dopis na Ceske poste, tudiz pouzijete ceskou znamku.

Muzete hodit do schranky, musite si byt ale jista, ze je na dopisu nalepena spravna hodnota znamek. Bude-li vyssi, nevadi, ale osidite se, bude-li nizsi, dopis pravdepodobne nedorazi.

Pri hozeni do schranky ovsem na dopis zrejme nenalepite nalepku pro poslani letecky, takze dopis si na cestach nejaky cas pobude.

-

Nejjednodusi je dojit na postu, kde vam spoctou spravnou hodnotu a vse vyridi.

luke237
hodnocení

0x
Vsechno, co o posilani dopisu do zahranici potrebujes vedet, se doctes na prislusnych stran/... Ceske posty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poslat dopis

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]