Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrná žízeň

Od: hilla odpovědí: 12 změna:

Nemá někdo zkušenost s nadměrným pocitem žízně? Co by mohlo být příčinou? Nikdy jsem neměla problémy s pitným režimem ale v poslední době mám spotřebu tekutin až moc velkou. Za den vypiji okolo 4-5l vody a samozřejmě běhám často na záchod (ca každou 1,5h). I když se napiju mám okamžitě pocit žízně. Diabetes snad nemám, máme doma glukometr a to byl samozřejmě první nápad. Nemám nijak fyzicky náročné povolání, extrémně nesportuji, nepřeháním to se solí (solím spíš méně-skoro vůbec), tlak mám také spíš nižší. Neberu žádná diuretika, kávu sice piju, ale tak 2-3 šálky denně, jinak jen vodu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Nadměrnou žízní trpí i hladovkáři. Dále ji může vyvolat i psychická zátěž. Další možné zdravotní důvody jsou popsány v tomto článku
zdravi.doktorka.cz/...

hodnocení

0x

stefajir.cz/...

Vidím to na návštěvu lékaře!

doplněno 12.02.14 09:46:

priznaky.vitalion.cz/...

hodnocení

0x

Kolik máte let? Máte nadváhu? Léčíte se s něčím?

doplněno 12.02.14 10:41:

Není na co čekat. Ledviny máte na celý život, tak jim nedovolte nadměrnou zátěž. 30kč, chvíli času a k lékaři!

hilla
hodnocení

Je mi 27. S ničím se neléčím, nikdy jsem vážně nestonala, neberu žádné léky. Podle BMI mám lehkou nadváhu ale mám stejnou váhu několik let a pocit žízně je věc posledních měsíců. Mám pořád pocit suchých rtů, i mi praskají, ačkoliv je několikrát denně promazávám. Ale sucho v ústech nemám

zvidavajanca*
A na co cekate?
Tady vam asi nikdo na dalku rozbor krve ci moci neudela. Takze hura k lekari.
hilla
hodnocení

To nečekám a ani to snad po nikom nechci. Samozřejmě lékaře plánuji, jen se ptám na zkušenosti ostatních, občas někdo napíše něco jako - to se mi stalo v létě, hodně jsem jedl švestky, pak jsem měl pořád žízeň... nevím čím to je ale jak švestky opadaly, zmizela i žízeň. A já se plácnu do čela - no jo, vidíte, švestkama se teď cpu pořád, tak já to zkusím. Teď si samozřejmě vymýšlím, ale kolikrát má něco obdobnou příčinu a člověka to ani nenapadne, dokud ho někdo neupozorní. Od toho snad takové fórum je. To byste mohla napsat každému - dojděte si k právníkovi, sežeňte si vlastní účetní, zeptejte se v servisu atp.

Představte si, že tenhle problém má i dceřin kocour. Než zjistili, že je to otázkou hormonu, tak to vypadalo, že kocour nebude. Teď dostává každý den lidskou tabletku s antidiuretickým hormonem. Už víc jak rok. :)

hilla
hodnocení

Tomu celkem snadno věřím - my máme pejska epileptika, známí kočku diabetičku :) Je mi jasné že jediný kvalifikovaný názor podá lékař, ale jen sbírám informace na co se třeba zaměřit, zeptat při prohlídce, co si ohlídat... Protože moje zkušenost je bohužel taková, že spousta obvoďáků nad malými problémy mávne rukou a až po několikerém "otravování" se občas rozhýbou

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, trpíte mírnou nadváhou, máte pocit žízně, pořád močíte. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, napad mě, že se Vám možná rozjíždí cukrovka. Takže hned k lékaři na odběr!

hilla
hodnocení

Díky i Vám, ale jak píšu hned v úvodu cukrovky se neobávám. Mám glukometr (diabetik v rodině) a cukr mám naprosto v normálu, kontrolovala jsem si jej teď poměrně pravidelně a netrpím ani nijakým kolísáním, cukr mám OK

hodnocení

0x

Lékaře určitě vyhledejte. Abyste nic nezanedbala. Jen za pomoci odborného vyšetření se dá určit a najít příčina. O jednu zkušenost se s Vámi podělím. Nemusí to být Váš případ, ale rozhodně nadměrné pití nepodceňujte. Mrkněte do vlákna, kde hovoříme o nemoci tzv. žíznivce. Není to vůbec žádná sranda :

poradte.cz/...

hilla
hodnocení

Děkuji i Vám, diskusi jsem si pečlivě pročetla. určitě se vydám k lékaři. Raději jednou zbytečně než něco podcenit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]