Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Od listopatu 2013.jsem byl vedený na uřadu práce. Našel jsem si práci na dohodu o provedení práce. Výdělek 2000kč. Výdělek mi nebyl zdaněn ale o částku mi byl snížený odečten od dávky kterou jsem měl dostat od uřadu práce. Je to správné? Akorát jsem byl upozorněn na uřadu práce pokud překročím častku v hrubém 4250kč. že mi odeberou celou částku dávek. Dále musím doložit celé příjmy za rok 2013 ohledně výpočtu daní. Byl jsem zaměstnán ve dvou firmách jako zaměstnanec kde mi byly odečteny daně celkové proč znovu předkládat? Děkuji.
Není to správně: Není možný souběh nekolidujícího zaměstnání a podpory v nezaměstnanosti.
Tzn., že by Vám ÚP v době výkonu nekolidujícího zaměstnání neměl podporu vyplácet vůbec (pouhé snížení podpory je chyba).
Pokud na chybu ÚP neupozorníte nyní, může po Vás požadovat vrácení zpětně.
-------- K zaměstnání u více zaměstnavatelů:
Byla zaměstnání souběžná? Jak vysokého příjmu jste v nich dosahoval?
Pokud nešlo o souběžná zaměstnání, můžete po skončení roku požádat posledního zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování daně z příjmu.
Žádost musí být písemná a zaměstnavatel ji musí obdržet do 15. února 2014 (nestačí 15. 2. odeslat). K žádosti musí být přiložena potvrzení o zdanitelných příjmech od předchozích zaměstnavatelů.
Pokud jste nějaké daně v r. 2013 platil, doporučuji nechat si provést roční zúčtování daně nebo podat daňové přiznání.
Jestli jste nepracoval po celý rok (jestli jste část roku byl na ÚP), pravděpodobně se Vám část odvedených daní vrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.