Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny a předem děkuji za vaše odpovědi. Můj přítel má půlmilionové dluhy,zatím po splatnosti 2měsíce. Rozhodli jsme se,že půjde do osobního bankrotu-insolvence. Tak vše pomalu sepisuju atd. z mého pohledu návrh přes soud projde.
ALE můj "úžasný" přítel si vzal do hlavy,že na to kašle a prostě už nikomu nic platit nebude. Že za tu dobu co splácel už splatil co si napučoval a že jsou to vydřiduši atd. atd. nechápu,ale je to jinak rozumný člověk. Jenže má známého, který si krásně žije s plno exekucemi na plat,ale jelikož ten jeho kamarádiček má minimální mzdu,tak mu exekuce nebere nic a on žije se svou přítelkyní a dětma v pronajatém domě on má trv.bydliště někde v bytě kde bydlel před 5lety a nikdo ho nehledá nebo hledá a nedohledá. Moc se mi tomu nechce věřit,ale můj přítel v tomhle vidí asi vzor. Myslíte si,že se takhle opravdu dá žít? Jak tedy exekutor dlužníka najde a kolik mu bere z minimální mzdy? Mě to příjde všechno jako výmysl, přece kdyby to bylo tak jednoduché,tak si napůjčuje každý a vykašle se na to no ne?
Zdá se, že Vašemu příteli nic neříká trestný čin poškozování věřitele ... Exekutor umí dlužníka najít i v případě, že nebydlí v místě trvalého pobytu. A úroky, jež mu za dobu "schovávání naskáčou", mu to ještě prodraží.
Ne, tohle myšlelní není normální. Nedokáži si představit, že bych měla žít v neustálé obavě, co jednou bude.. Pro exekutora není problém, vyhledat dlužníka v jiném bydlišti. Přítel by na sebe nikdy nemohl mít psaný žádný majetek, vše by muselo být na Vás a Vy byste musela neustále dokazovat, že přítel má u Vás jen igelitku s fuskama. Nikdy by nemohl mít normální zaměstnání, aby nebral více než minimální mzdu a ne každý zaměstnavatel, Vám zbytek vyplatí "bokem". No a z minimální mzdy se v luxusu žít asi moc nedá..
Dokážete si představit, vychovávat s někým takovým děti?
No a naposled doporučuji přečíst ještě toto - ten pán je totiž taky JINAK rozumný člověk: poradte.cz/...
Evulino, znáte to rčení: Jednou lump, vždycky lump? Uvědomte si, že když takto dokáže podvést jiné, může to, možná s jedinou slzičkou, udělat i vám. Vyždímat, využít, oklepat se a jít dál, protože to takhle potřebuje, vyhovuje mu to. Systém : Po mně ať příjde potopa. Dejte si pozor! Udělejte opatření, ať se to nemůže stát! Uvědomte si, že nebude nikdo, kdo vás bude bránit, zastávat se vás, získat vám zpět to, co vám odcizí. Musíte myslet na sebe, on myslí pouze na sebe. Vzpamatujte se! Začněte myslet hlavou!
Ten "jinak rozumný člověk" je můj zeť, gembler jak vyšitý a nepřizná si to ani na sezení gemblerů, půjčuje si dál a v klidu hraje, vykřikuje co je nám všem do toho, jsou to jen jeho dluhy...Jak uživí dvě děti? No přece snadno, vyhraje.
Tazatelce radím jediné, nohy na ramena a utíkat co nejrychleji.
No já opravdu vůbec nevím co ho to popadlo. Není to žádnej mladej kluk ani gambler. Jen jsme udělali asi oba hovadinu on půjčkami a já tím,že jsem tomu přikyvovala. Začalo to prvním koupi auta,pak jsme se rozrostli takže další větší koupi auta a prodejem původního,pak vybuchlou pračkou atd. Takže ty dluhy má sice na sebe,ale jsme rodina tak to beru i když to nemáme na papíře. Splácet jsme schopní pořád jenže už nezbývá na ostatní a to zásadní pro život jelikož mu rapidně klesl příjem Takže jednoznačně vyhlásit osobní bankrot,ale mu fakt prostě hráblo,že na to kašle,že se přestěhujem a tečka. Taky čumím co se mu to v hlavičce vypotilo asi kamarádiček ho pěkně nalomil,protože je pravda,že si opravdu žijou s dětmi hezky luxusně i přestože má plno exekucí na plat atd. No možná by nám to prošlo,ale neumím si představit takhle žít a hlavně jsem zastáncem toho,že jsme si za nějakých podmínek půjčili,tak je snad fer zaplatit.
Je to oboustranné. Ano dá se to a znám několik takových příkladů. Jeden se schovává před alimenty. Syna už má dávno dospělého a dluží na něj hodně. Vždy když přijdou na to kde pracuje a dají mu exekuci, tak něco maličko zaplatí a ztratí se jinam. Druhý je větší lump. Dluží kam se podívá, ale podniká a vše má napsáno na známé. Nikdo na něj nemůže. Tihle lidi jsou nejčastěji zašití v Praze, trvalé bydliště mají někde na vesnici nejčastěji na Moravě a tvrdí že žijí s manželkou. Exekutor nemá skoro žádné možnosti a pravomoce takové lidi najít. A i když najde, tak nic nemají a vše je připraveno na další únik. Na druhé straně se občas stane že někdo z nich narazí. Znám případ chlapa kterého takhle obrala bývalá manželka, na kterou měl vedený účet a pěkně po internetu obchodoval. Vybrala mu statisíce a protože to bylo vedeno na ní, nic nenadělal. A skrývat se celý život by mě taky nebavilo. Nemůžete skoro nic oficiálního podniknout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.