Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit adresu majitele účtu?

Od: likra* odpovědí: 9 změna:

Na internetu jsem prodejci MORA sporáků zaplatila předem na konto u pošt.banky ( Jméno i příjmení) 4600,-Kč.

Nedošel ani sporák ani peníze zpět. Majitel účtu se nám nehlásí.

Dá se nějak zjistit přes banku adresa majitele nebo jak požádat banku,aby ho kontaktovala?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Dobrý večer, banka Vám neřekne, kdo je majitelem učtu. V tomto případě bych Vám doporučil podat trestní oznámení. Pro policii není problím si zjistit majitele.

likra*
hodnocení

Děkuji, ale myslíte,že 4600,-Kč je dost na podání trestního oznámení? Neni nejnižší suma vyžší?

stirecek*
Nejnižší suma je nula...

jm*
hodnocení

0x

Myslím si, že ano, ono titož poškozených může být více. Tím se celková škoda zvedne :)

kangaroo*
hodnocení

0x

Jestli to nebyl přímo MORA zástupce, tak je to jasný a hledal bych další poškozené, aby částka přesáhla 5000Kč. Příště už snad nebudete nic platit předem. Já platim předem jen u Aukra, Ebay a TOP 10 eshopů jinak vždy na dobírku, takže v mém případě by nějaký zasr*ný MORA prodejce nepochodil.

likra*
hodnocení

Nebyla bych tak přísná. Kupuji i prodávám nejen na aukru a mimibazaru. Vánoční dárky všechny na internetu a upřednostňuji možnost platit předem na účet. Nikdy se mi nestalo, že by někdo nezaplatil a nebo neposlal zaplacenou věc. Snacha měla smůlu, bohužel.Pokusím se zeptat na policii, jestli s tím budou něco chtít dělat.

buss
hodnocení

0x

Nevím jak kdo, ale když vkládám peníze na konto, tak se ptám, je to tento příjemce?

edyss*
hodnocení

0x

Tady jsem to již psal, jak to funguje: poradte.cz/...

roma
hodnocení

0x

Rozhodně se obraťte na policii ČR. Výše škody nehraje roli. 4600 Kč nejsou drobné. Navíc podobně poškozených vás může být mnohem víc. Je opravdu zbytečné pátrat na vlastní pěst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]