Nejste přihlášen/a.
Prvně všem přeji pěkný nový rok.
Teď k mému probému
V červnu jsem půjčil kamarádce 1000,- převodem na účet se slibem vrácení do konce měsíce. Bohužel peníze nikde jen mě po každém mém kontaktování ujišťovala, že druhý den peníze pošle. Samozřejmě dodnes pořád nic. Už jsem ji i nabídl splátky po 500,- nebo něco ve stejné hodnotě, bohužel bez výsledku. Vše mám v historii chatu (žádost o půjčení i termín splacení i mé výzvy). Rád bych věděl jakou ám (a jesti vůbec) šanci se těch peněz domoci. Vím, že je to "jen" tisícovka" ale tady už jde i o princip. Nerad bych aby z toho vyšla jen tak.
Díky za jakoukoliv pomoc.
Je to sice "jenom" tisícovka, ale pro někoho dost peněz. A když má slečna takových věřitelů třeba deset, už to dělá dohromady dost velkou sumu.
I když se říká, že ženu ani květinou neuhodíš, neplatí to pokaždé. Počkej si na ni až půjde někde večer sama /z kina, hospody apod./ a trochu ji vystraš. Nemyslím hned lámat údy, ale pár rozumných facek by ji mohlo přesvědčit, že to opravdu myslíš vážně. A když nepomůže, slib akci kdykoliv zopakovat.
Nejsem žádný násilník, ale na hrubý pytel hrubá záplata. Když lže a dělá si z Tebe šoufky, nic lepšího si nezaslouží. Jaga.
Myslím,že žádnou šanci nemáte,co se týče takovéhle částky,nikam se nedovoláte,je to naprosto zbytečné,pouze vy se s tím trápíte a ona se vám jen směje!Chybami se člověk učí,proto,příště nepůjčovat,a když,tak písemně s přesným datem vrácení,jináč to zkrátka nejde
Někdy pomůže, když už nic jinýho nezabírá, když si pro ty peníze přijdeš k tomu dotyčnému do práce. Tam pěkně nahlas, že kdy ti vrátí peníze. To jsem udělala nedávno kamarádovi, dlužil mi přes 2000 a pořád jen sliboval. Zašla jsem k němu do práce a když už mě viděl ve dveřích běžel mi naproti s penězma. Nedávno jsem půjčila svý tetě! Vzala si důchodkyně půjčku na byt a na zařízení a jestli bych jí půjčila. Já že moc nemám, ale měla jsem u sebe 1000 Kč a tak vzala aspon to, a dušovala se, že mi to vrátí. Je to asi 2 roky peníze jsem neviděla, přestala mi psát, volat, nekomunikuje se mnou, jen aby mi nemusela vrátit ty prachy. Nejhorší jsou příbuzný, oni si myslí, že ty peníze co pracně vyděláš patří jim. Musíš si pořádně rozmyslet než něco půjčíš a naučit se říkat ne, taky mi to bylo trapný, bylo mi těch lidí líto, říkáš jak by bylo asi tobě kdyby ses musel takhle ponižovat, tobě je trapno za ně, a pak ti je trapně si o ty peníze říct! Tak lepší nepůjčovat a mysli si o mě co chceš.
Nevim, jak jste stari, ale hodne taky zabira misto do prace skocit k ni domu a vybalit to pred rodici. Pokud by toto bylo mozne, pak si myslim, ze mas velkou sanci ty penize videt (i kdyz jste spis o tu lekci, jak pises). Pokud uz jste starsi, pak do te prace by to melo byt take velmi pruchozi. Dobry tip
Vyzvěte jí písemně k vrácení dlužné částky do tehdy a tehdy. V případě, že tak neučiní, předáte věc k vymáhání advokátní kanceláři a bude jí to stát i náklady řízení a úroky z prodlení. Výpis z účtu je jasný důkaz a déle čekat nehodláte. To by na ní mohlo zabrat a přinutit jí dluh zaplatit.
Výpis z účtu nic nedokazuje. To taky slečna může říct, že jí on vracel dluh nebo to byl dárek - a je na něm, aby prokázal, že tomu tak nebylo.
Říct může co chce. Má důkaz o tom, že jí něco dlužil, nebo daroval? Asi těžko. Ale on má důkaz o tom, že jí peníze poslal.
doplněno 02.01.12 18:40:Navíc má schovanou korespondenci s výzvou k úhradě dluhu apod. jak píše a to také jasně hovoří v jeho prospěch.
Jenže by musel dokázat, že jí ty peníze poslal za účelem půjčky. Uvidíte poslané paníze, nikoli důvod, proč byly poslány. A protože platí presumpce neviny, byl by to bohužel on, kdo by musel dokázat, že to byla půjčka, ne dar...
Ano, ta korespondence by mohla být velmi dobrý důkaz, bohužel nevím, nakolik platný, natolik tomu nerozumím Obávám se, aby tahanice, případně soudy nestály desetkrát více, než je dluh...
Chce to lépe si vybírat kamarádky. Pokud by to byla skutečně kamarádka, tak já osobně bych podle toho, k čemu peníze potřebuje, buď jí je daroval nebo bych klidně řekl, že nemám. Případně bych jí je půjčil s vědomím, že je to vlastně dar. O kamarádce toho přece musím hodně vědět. Jsem schopen půjčit několik tisíc někomu, kdo je momentálně nemá u sebe, ale vím, že mi je zítra vrátí,ale zásadně nepůjčuji těm, co každý měsíc u někoho žebrají o půjčku. Ti nemají snahu vracet a člověku je trapné se neustále připomínat.
Případ mého známého. Také mu dlužila kamarádka a peníze nevracela. Počkal si na ní až zaparkovala kočárek před domem a odnesla dítě do bytovky. Vzal jí kočárek i s nákupem a její zimní bunnou v kočárku. Poslal jí SMS, že děkuje, že mu poslala alespoň hmotné věci když nemá peníze na vrácení. . Zavolala policajty a díky SMS policajti zase odjeli. Dotyčná druhý den přišla vyměnit peníze za kočárek s nákupem.
Jelikož to je méně než 5000Kč je nutno zjistit, jestli účet opravdu patří jí. Od 5000Kč si to policie zjistí při podání trestního oznámení sama. Takže zajít do své banky a požádat je, aby napsali do její banky dopis, v kterém bude uvedeno, že žádáte o vrácení peněz na svůj účet, protože jste si spletl číslo účtu. Potom přijde do vaší banky vyrozumění, že to přijali a vyzvou klienta o vrácení peněz. Potom plyne doba asi 30 dní (snad si to rozmyslí) a pokud se nic nebude dít, zajdete do té její banky a požádáte o sdělení majitele účtu z důvodu poslání peněz na špatné číslo účtu a že jste prostřednictvím své pojišťovny žádal o vrácení částky zpět na svůj účet. To se sepíše a do 14 dnů Vám přijde vyrozumění. Pokud s tím souhlasí, tak dle jejich ceníku zaplatíte kolem 100Kč (budete na to upozorněn) a v dopise bude uveden majitel účtu. Teď máte něco v rukách. Dále jí vyzvete emailem s termínem, dokdy očekáváte peníze na účtu. Pokud nebude reagovat, tak např. můžete podat trestní oznámení, kde policie zjistí IP adresu a kdo se připojuje na net. Potom Vám přijde vyrozumění jestli se případ odkládá nebo postupuje dále...
Napsat oficiálnípísemnou výzvu doporučeným dopisem na adresu jejího bydliště ,vyzvat ke splacení dlužné částky v termínu do 20.1.2012 ( 14 dní je úložní doba na poště ) .Lze napsat i na její E-mail ( a nechat si potvrdit přečtení zprávy ) . Dále napsat, že po uplynutí termínu budete dlužnou částku vymáhat soudní cestou , podáte oznámení na policii a do zaměstnání a podělíte se svou zkušeností všem společným známým, sousedům , apod. Nechť zváží následky, které pro ni bude mít. V mém případě zabralo sdělení maželovi, kolik mi jeho manželka dluží a že jsem na cestě na policii, abych podala trestní oznámení a peníze mi přinesl hned z nejbližšího bankomatu. Vůbec neměl o manželčiných dluzích ponětí . Byla moje známá z dětství, kdy naše rodiny se znali odmalinka.
ahojky... já ted s přítelem řeším úplně stejný problém... Přítel půjčil už před rokem jedný holce 3000kč do ted z toho nic neviděl. A už nikdy asi neuvidí... Tahle holka to takhle dělá pořád... Najde si kluka, nekolikrát se s ním vyspí, pak řekne, že potřebuje peníze a pošle ho do prdele.. A ten kluk ji už nikdy neuvidí. Ani na smsky nereaguje... Včera ji psal, že by ty peníze nutně potřeboval vrátit, že má finanční problémy a ona mu napsala, že je to jen jeho problém a že at ji neotravuje.. Je to prostě kurva, s každýho kluka vytáhne jen prachy a pak ho pošle do prdele... myslím, že někteří lidi jsou prostě už takový. A s tím se asi nic nedá dělat... Asi se s tím budeš muset smířit, žety peníze už neuvidíš...
Vzdycky si rikam, jak se pak takovy lidi na sebe muzou kouknout do zrcadla. Prodavat se za prachy, to je fakt kurva... Clovek prachy postradat muze, ale lidskou dujstojnost?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.