Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o provedení práce - zápočtový list

Od: tesnost* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, při ukončení Dohody o provedení práce mám chtít Potvrzení o zaměstnání? Vadí něčemu, když bych to Potvrzení o zaměstnání od toho jednoho zaměstnavatele nedal tomu následujícímu zaměstnavateli, třeba že by v tom Potvrzení o zaměstnání bylo, že mě vyhodili kvůli hrubému porušení povinností? Děkuju moc za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

0x

U těchto smluv se potvrzení nedávají.Udáte-li tuto práci ve svém životopise tak budoucí zaměstnavatel se na podrobnosti zeptá předchozího

doplněno 20.12.13 07:33:

Reakce na ivzeze---Každá písemná dohoda JE smlouva

tesnost*
hodnocení

nedávno jsem četl, že se to změnilo a že to potvrzení o zaměstnání se dává i u Dohody o provedení práce, tak nevím

iz*
hodnocení

0x

Požádá-li zaměstnanec o vystavení potvrzení o zaměstnání, je zaměstnavatel povinen je vystavit i v případě DPP. Přemýšlím, co byste novému zaměstnavateli řekl, jak byste mu vysvětlil, že potvrzení o zaměstnání nemáte.

Nejsem si ale jista, zda by zaměstnavatel musel i v případě DPP uvádět důvod skončení zaměstnání. (DPP lze s jedním zaměstnavatelem uzavřít max. na 300 hodin v kalendářním roce.)

doplněno 20.12.13 05:37:

Reakce na Pacourek:

Opět odpovídáte chybně. DPP není smlouva. Jde o dohodu o práci konané mimo pracovní poměr.

doplněno 20.12.13 08:36:

Reakce na Pacourek: Zaměňujete termíny, čímž zbytečně matete tazatele/čtenáře. V pracovně právní oblasti se smlouvou míní pracovní smlouva. Dohoda je něco jiného.

Nick ivzez se neskloňuje (navíc jsem žena, nikoliv muž, takže "mužskou"koncovku nelze použít).

tesnost*
hodnocení

Já jsem k té DPP ještě registrovaný na úřadu práce, tak si myslím, že by to nemuselo být divné tomu novému zaměstnavateli, jen mám strach aby to potvrzení o zaměstnání nesloužilo i k tomu aby mi pak ten nový zaměstnavatel podle toho vypočítával daně nebo nějaké pojištění. Díky za odpověď

iz*

Nový zaměstnavatel nemůže z předchozí dohody nic počítat.

V novém zaměstnání se bude vše počítat z nové mzdy.

---

Jestli správně rozumím, jde o teoretickou otázku, o skutečný problém se způsobem ukončení DPP nejde?

tesnost*
hodnocení

zatím jde o teoretickou otázku, mám strach aby se tak nestalo. V této stejné podkategorii Právo jsem vložil ještě jednu otázku s názvem: Jednostranná výpověď dohody o provedení práce. kdybyste byla tak hodná a koukla se na ní a odpověděla mi tam na to. Ta nová otázka je důvodem proč mám ty obavy. Ještě jednou děkuji
Zdroj: poradte.cz/...

doplněno 20.12.13 09:18:

zde je odkaz na tu novou otázku: poradte.cz/...

pt®
hodnocení

0x

DPP, se nepočítá ani do důchodu, neboť se z ní neplatí ani soc. pojištění. Podle mně se Váš nový zaměstnavatel o DPP nebude zajímat. Vy nastoupíte do nového zaměstnání se zápočtovým listem a s potvrzením UP o ukončení evidence na UP. Myslím, že máte zbytečné obavy. - pt

tesnost*
hodnocení

Ale zápočtový list je to samé jako potvrzení o zaměstnání, jen se změnily názvy, co sem se dozvěděl

iz*

Místo dřívějšího označení zápočtový list se už několik let používá potvrzení o zaměstnání.

Nový zaměstnavatel, ÚP, ... po Vás pravděpodobně budou vyžadovat potvrzení o zaměstnání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]