Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem vyzvána na kontrolu živnostenským úřadem, jsem OSVČ, neplátce DPH, uplatňuji výdaje paušálem. V dopise, který jsem z ŽÚ obdržela mi píšou, že chtějí faktury přijaté (tedy od dodavatelů). - jsem povinná jim faktury (paragony) od dodavatelů předkládat? Co pokud všechny nemám? Děkuji
0x
0x
Pro odpověď (smysluplnou) je třeba znát obor nebo předmět Vaší činnosti. Je značný rozdíl např. mezi obchodníkem s potravinami a poradcem pro cokoli nebo něco jiného.
Povinnost je i není. Musíte věrohodně doložit původ zboží a pokud to umíte jinak než doložením dokladů o nabytí, pak můžete postupovat tak, jak uznáte za vhodné a jak uzná za postačující orgán státní kontroly.
Z Vaší reakce nejsem příliš moudrá. Doložit doklad o nabytí... Mnohokrát se mi stalo, že se zbožím, nedorazila faktura či dodací líst. Pokud i dorazi a zboží objednám třeba z argentiny - já jako prodejce rozhodně nemohu garantovat, že dodavatelem je firma XYZ. Na to rozhodně nemám nástroje a nemá je vlastně reálně nikdo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.