Nejste přihlášen/a.
Vzhledem k tomu, že mléčné zuby nemají kořeny a ani tedy nervy, vrtání by nemělo být bolestivé. Nářek je spíš psychického rázu...
No nevím, ale mě když jako děcku vrtali zub kvůli zánětu okostice, tak mě to celkem hodně bolelo...
To je hloupost..samozřejmě, že mléčné zuby mají jak kořeny, tak nervy! Myslíte si, že jsou snad k dásni jen přilepené?
Pamatuji si, jak jsem si je sama vyviklávala, když se kývaly a jak kořen z dásně tak jako křoupal ven - fuuuuuj :D
To znamená, že i vrtání mléčného zubu bolí, pokud je kaz hluboký. Doporučuji šetrného lékaře, který podá tlumící prostředky, protože jako dítě jsem měla zubařku "sadistku" a vypěstovala jsem si v sobě k zubařům téměř fobii než jsem našla zubaře šikovného a dnes vím, že se není čeho bát i když to není příjemné.
I dnes se bohužel najde zubař, který Vás raději nechá trpět, než by použil injekci a přitom dle mého bez injekce nelze kaz odvrtat pořádně, tu bolest normální člověk nemůže vydržet..
Pokud má paměť sahá, tak bolí, bolí,...
Ale vím, že mnozí zubaři ani mléčné zuby nespravují, pokud tedy nedělají neplechu. Stejně vypadnou, tak když to nebolí, nechají to být.
Má vnoučata byla velice statečná - paní doktorka jim slíbila, že jim dá na zoubek stříbrnou hvězdičku a obě děti držely jako hluchý vrata. A pak se doma na tu hvězdičku dívaly do zrcadla. Žádné umrtvování a ohlupování, zvládly to perfektně.
To já byla jiná poserka. Náš pan doktor byl starý, kolem hlavy rozcuchané šedivé vlasy, vykulené oči /aspoň ho tak ve vzpomínkách mám **/ a nejhorší bylo, že měl jen jednu ruku. A byl nervózní, hrozně nadával, když se nějaké dítě nechovalo podle jeho představ. Mě s mamkou vyhodil dvakrát. Prý máme přijít, až se naučím chovat. Dopadlo to tak, že jsem pak řvala jako tur už v autobuse, když se blížil k městu. Už jsem podle směru věděla, kam půjdeme. Tak se mnou mamka zašla k hodnému zubaři panu Vackovi, byl samý úsměv, dal mi rezavého plyšového pejska /kterého mu mamka předem podstrčila/ a ten mě ošetřil, ani jsem nevěděla, jak.
A vydrželo mi to. Včera mi paní doktorka vrtala 4 zuby a neřvala jsem. /i když se mi chtělo/
Tak si myslím, že i ty chudinky dětičky to bolí. A je těžké jim vysvětlit, že když to tu chvilku vydrží, bude potom po bolesti. Já jsem k tomu poznání taky dospěla až na stará kolena. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.