Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, můj čtyřletý syn má na předních zubech i na zadním zubu kaz.
Co s tím, u zubaře vrtání nevydrží...
První prohlídka je nikoli před třetím rokem, ale nejpozději ve dvanácti měsících... tak pravý zubní průkaz, který jsem dostala v porodnici... už tedy před skoro šesti lety, pravda.
No vida, mělo tam být nikoli "pravý", ale "první". To je tak, když člověk zvládá zároveň debatu s manželem i drbání po netu
No, ona by ta první prohlídka měla být hlavně pro rodiče, aby jim zubař dal veškeré informace k péči o dětské zoubky... nicméně já mám zaregistrované děti u mojí zubařky, takže tak jako tak chodily se mnou. Pamatuji si jako dneska na první vyšetření nejstarší holky... mohlo jí být asi dva roky? na zubařku pusu sice otevřela, ale pouze z bezpečné vzdálenosti, přes celou čekárnu
Je možné ošetření v narkóze, domluvte se se svým zubařem. Ono tedy v obyčejné ambulanci vám takové ošetření nejspíš neudělá, ale může vám doporučit, kam se můžete obrátit. Nicméně třeba moje dítě taky mělo kaz na předním zubu a ptž ten zub nebolel, tak zubařka ten zub jenom nějak zabrousila či co a nechala a hlídali jsme ho... vydržel asi dva roky a pak vypadl sám.
My máme moc hodnou slečnu zubařku. Takže vnučku jsem tam sebou brala od malička. Kdykoliv jsem tam šla já na ošetření. Malá seděla, malovala si, koukala jak doktorka pracuje... No a pak si jednou docela automaticky do křesla sedla sama, protože to bylo prostředí, které znala. A zoubek si nechala opravit.
Ale praxe je opravdu taková, že se první zoubky opravují jenom minimálně. Rozhodně se to nedělá v narkoze ( to je něco tak škodlivého pro organismus, že si to laik umí jen těžko představit). Opravdu ty hodně zkažené zoubky se nechávají svému osudu (pokud nebolí). A mléčné zuby díky své stavbě bolí málokdy.
Bohužel o tom, jaké bude mít zuby, nerozhoduje ani naše dítě, ani jeho rodiče. Tohle dědí po svých praprapředcích... V odborných kruzích se neustále diskutuje i o vlivu čištění zubů na tuto skutečnost. A názory se velice různí. Jsou lidé, kteří nevědí, co je kartáček na zuby, nechodí na kontroly a zuby mají krásné. Pak jsou ldé, kteří pucují, žvýkají žvýkačky, každou chvíli jsou u zubaře...a ve čtyřiceti nemají jediný vlastní zub
Sebod, u těžko ošetřitelných dětí, kteří mají problémy se zkaženými zuby, se opravu ošetření kazů dělá (může dělat) v narkoze. Jako jo, má nežádoucí účinky, proto je potřeba uvážit, jestli je ošetření nutné. Že nutné být nemusí, to jsem psala.
lesi2311. Tak tady budu s Vámi nesouhlasit. Jestliže některý lékař přistoupí na ošetření mléčných zubů pod narkozou, tak je to na odevzdání diplomu. A jak píše o trochu výš Karina. I rodiče takového dítěte by se měli nad sebou zamyslet. Já vím, že některé děti se strašně zubaře bojí. Ale ošetření prvních zoubků vesměs nebolí. Jen se děcko musí na návštěvu v ordinavi připravit. Třeba opravdu tak, že jde do ordinace jen tak - s rodičem, se starším sourozencem apod. Dítě se bojí především neznámého prostředí. Když se s ním postupně seznámí, strach opadne.
Je to asi tak...Jako vždy, jsou i zde peníze až na prvním místě. Z medií jsme masírováni tím, která z těch nejdražších zubních past je opravdu nejlepší . Jen vlezete do čekárny u zubaře, tak z plakátů na bělení zubů na nás září bílé zuby (za "pár" kaček bělostný úsměv), bez mezizubních kartáčků či dentálních nití jste
.
Naprosto se zapomíná na to, že zuby jsou nám dány do vínku (nemyslím tím klapačky po mrtvé babičce ). A musíme si přiznat, že zuby, přes celou lékařskou péči, jsou u populace horší a horší.
Má na to obrovský vliv to, co jíme. Dříve lidé v zelenině měli plno minerálních látek. Dnes je to jen "hmota", která obsahuje jen promile vitamínů a minerálů, než před cca 30ti lety. Doháníme to opět umělými minerály se kterými si tělo neví rady. Je dítě nemocné - šup antibiotika. Co na tom, že má v pěti letech po zubech (a ty druhé zuby, které mají teprve vyrůst - škoda mluvit)
Někdy to chce zalistovat ve starých knihách babek kořenářek. A najednou zjistíme, že žvýkat takový hřebíček je levné a velice účinné ( chacha, už vidím to poznámky, jestli se může chropat i šroubek ). Podívejte se na válečné filmy a na herce v nich. Mají krásné, sílné zuby. A to měli pouze Thymolinovou zubní pastu :D. Někde je něco špatně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.