Nejste přihlášen/a.
Platí se v nemocenské i v sobotu,neděli,když je člověk nemocný a má neschopenku?Nebo se nemocenská platí jen za pracovní dny?
Za prvních 21 kalendářních dní nemoci vyplácí zaměstnavatel náhradu mzdy ve výši redukovaného průměrného hodinového výdělku. Náhrada ovšem náleží pouze za plánované pracovní dny (směny), přičemž první tři dny (směny) jsou neplacené. To znamená, že máte-li plánované směny i na sobotu a neděli, náleží náhrada i za tyto dny.Od 22. kalendářního dne náleží nemocenské dávky za kalendářní dny bez ohledu na plánované směny.
Ron, teď jste mne zmátla: Nevyplácí zaměstnavatel náhradu mzdy za nemoc ve výši 60 % redukovaného průměrného výdělku?
doplněno 25.09.13 23:47:Inzinyrko, děkuju. (Myslela jsem si to, ale po přečtení Roniny odpovědi jsem znejistěla...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.