Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská za sobotu a neděli?

Od: robotnik odpovědí: 6 změna:

Platí se v nemocenské i v sobotu,neděli,když je člověk nemocný a má neschopenku?Nebo se nemocenská platí jen za pracovní dny?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Za prvních 21 kalendářních dní nemoci vyplácí zaměstnavatel náhradu mzdy ve výši redukovaného průměrného hodinového výdělku. Náhrada ovšem náleží pouze za plánované pracovní dny (směny), přičemž první tři dny (směny) jsou neplacené. To znamená, že máte-li plánované směny i na sobotu a neděli, náleží náhrada i za tyto dny.Od 22. kalendářního dne náleží nemocenské dávky za kalendářní dny bez ohledu na plánované směny.

monika123*

Neslibuje nahodou CSSD, ze vrati placene i prvni 3 dny nemocenske?...

iz*

Ron, teď jste mne zmátla: Nevyplácí zaměstnavatel náhradu mzdy za nemoc ve výši 60 % redukovaného průměrného výdělku?

doplněno 25.09.13 23:47:

Inzinyrko, děkuju. (Myslela jsem si to, ale po přečtení Roniny odpovědi jsem znejistěla...)

Ano, je to tak. Je to v podstatě hodinový průměr na dovolenou x 90 % x 60 % x počet hodin, který by zaměstnanec podle rozvrhu pracovní doby odpracoval, kdyby nebyl nemocný (kromě prvních 3 směn, max. kromě 24 hodin - při delších směnách než je 8 hod).

au1
hodnocení

0x

do 21.dne nemoci ne, to se platí pouze za pracovní den, od dalšího dne ano, ovšem o něco méně

bgmaniac*
hodnocení

0x

Nicméně nemocenský režim, tj. omezené nebo žádné vycházky, musíte dodržovat i o počátečních víkendech, kdy nic neberete nebo o prvních třech všedních dnech, kdy opět nic neberete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]