Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel se chce hádat

Od: libuse* odpovědí: 17 změna:

Ať řeknu cokoli, snaží se mě chytat za slovo, nevnímá obsah mého sdělení, jenom čeká až udělám chybu, řeknu něco špatně, a on mi to bude moct ´nandat´, že "melu nesmysly" , jak jsem blbá, a "nic nevím" . Ignoruje nadsázku, sarkasmus, ironii, pokusy o humor, jen aby mě mohl ´stírat´. Mám pocit, že se v tom vyžívá, já se hádat nechci, a on má radost že nade mnou ´vyhrál´, ale nestačí mu to, začíná znova a znova.

Dřív, když jsme se poznali, tak takový byl jen když se příležitostně opil (alkohol v něm probouzí agresivitu, to sám uznal). Ale posledních asi půl roku to dělá pořád, i střízlivý.

Proč myslíte, že takový je? Jak se tomu můžu bránit, když se nechci hádat?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

6x

když se příležitostně opil (alkohol v něm probouzí agresivitu, to sám uznal

Vy opravdu chcete být s takovým člověkem? To si nevážíte sama sebe? A to je pouze přítel. Jak se bude chovat až bude třeba manžel nelze ani domyslet. Utíkejte co vám nohy stačí, ztrácíte čas na nové seznámení. Mezitím vám třeba uteče príma chlapík, který vás bude milovat takovou jaká jste - i bez hádek. Hoďte štěstí.

hodnocení

4x

Proč je takový? Zřejmě se jedná o povahový rys, který umně skrýval. Nějaký psycholog by to pravděpodobně uměl pojmenovat. Když to nazveme jednoduše, tak je to "pitomec".

Jak se bránit?

A) V ostatních věcech je natolik super, že mu to budete tolerovat...

B) Na rovinu mu řeknete, že Vám to vadí, ať toho nechá. Pak to bude buď OK, nebo nastane varianta C

C) Má i další "vady", takže ho pošlete k vodě.

martinaa*
hodnocení

2x

Proč takový je? Holt někteří chlapi jsou blbci.

Je na tobě, zda zůstaneš s takovým, kdo tě pořád stírá, povyšuje se a říká, jak meleš nesmysly. Takový člověk si tě evidetně hodně cení, berte tě jako sobě rovnoua čeká tě s tím skvělá budoucnost.*zed*

hodnocení

2x

Utííkej rychle pryč z tohoto vztahu *bezim*Je to cholerik a sociopat,tyto povahové rysy nejdou změnit ničím *bum*

hodnocení

1x

Raději bych dál moc nepřemýšlel a neztrácel čas. Tento stav se začne ještě prohlubovat a samolibý partner vám za chvíli natluče...co nejrychlej pryč z tohoto vztahu...věřte mi.

davidp*
hodnocení

1x

Dobrý den, zvažte, zda s takovým člověkem chcete vůbec zůstat, protože to, co popisujete, není vztah lidí, kteří se mají rádi a kteří by spolu měli dlouhodobě žít.

David

iz*
hodnocení

1x

Buď špatně vidím, nebo zatím nikdo neodpověděl na dotaz, proč si myslíme, že se přítel takto chová.

Napadají mne dva důvody:

(1) Agresivita Tu v něm neprobouzí alkohol. Alkohol odbourává zábrany, takže se agresivita, kterou člověk za střízliva udrží na uzdě, projeví "v plné kráse".

(2) Velmi nízké sebevědomí

Zdravě sebevědomý člověk si nepotřebuje zvyšovat sebevědomí na úkor svého partnera.

___ Obojí - agresivita i nízké sebevědomí se dají zvládnout, pokud o nich člověk ví, a pokud s nimi chce něco dělat.

___ V popisovaném případě nemám pocit, že by přítel byl schopen sebereflexe, což však neznamená, že by s ním nebylo možné situaci rozebrat, a přimět jej k řešení (pravděpodobně za pomoci odborníka).

hm*
hodnocení

0x

Jak se bránit? Vyprdnout se na něj.

vlasatec*
hodnocení

0x

On si k vám dovolí jen to co mu vy dovolíte. Pokud ví, že vám to vadí a přesto to ignoruje tak to moc velká láska asi nebude. A jestli vás nemá rád, proč s ním ztrácíte svůj čas? Nechtělo by to někoho kdo si vás bude vážit, hýčkat?

centalnimozek
hodnocení

0x

Bránit se není třeba. Stačí říct sbohem!

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "libuse"

- nevím, jestli Vám moje rada nějak pomůže - ale čím více se před partnerem snažíte bránit, nebo obhajovat - tím více na Vás "řve" - a buďte ujištěná, že Vás vůbec neposlouchá, natož aby se něco snažil řešit!

- Já to řeším tak, že odejdu a přestanu v tu chvíli komunikovat - říkám takové reakci - "s uklízečkou se nedomluvíš"!

Na problém ale NEZAPOMENU - a nadhodím ho znovu při nejbližší vhodné příležitosti, kdy má partner smířlivou náladu a je ochoten se domluvit. Mám s touto metodou docela dobrou zkušenost . Ovšem nevím, kolika lidem dnes takové řešení vyhovuje. Tak hodně štěstí. Marcela.

doplněno 21.08.13 17:10:

- nevšimla jsem si pořádně otázky - můj partner nepije! - ale když si vypije jedno pivko - tak je velice "hodňoučkej" - a právě v tu chvíli s ním můžu hezky komunikovat - takže se mu snažím pivčo spíše podstrkovat - ale NECHCE!

Pokud máte opačnou zkušenost - tak se s ním raději asi rozejděte - jinak budete mít v životě velké trápení.

ivik*
hodnocení

0x

Chudák přítel! A vy vemte nohy na ramena, dokud je čas!

jh11
hodnocení

0x

Nejlépší obrana je přestat se s ním stýkat.

Tím se vyhnete vzájemným hádkám.

On to nepochopí tak mu to nevysvětlujte.

Nemáte důvod s ním ztrácet čas.

hodnocení

0x

Proč vlastně lidé hledají někoho do páru?

Aby časem založili rodinu a měli s tím druhým děti.

Chtěla byste děti s tímhe? Aby otravoval život i těm dětem? Abyste později sem nebo úplně jinam psala o rady k rozvodu, k placení výživného? Určitě nechtěla.

Bez úmyslu založit rodinu je jim s druhým člověkem dobře. Doplňují se, podporují se,

Je vám spolu dobře? Evidentně není.

Nechtějí být v posteli sami.

Sex bývá často o moc silnější pouto, než si kdo dovede přiznat. Na čas je dobré spokojit se jen s robertkem.

---

Další důvod mě (zatím) nenapadá, konečná rada je - skončete ten vztah.

joudic*
hodnocení

0x

hňup? komplexy, nespokojenost s vlastnim uplatnenim a potreba si dokazovat, ze je lepsi, nez ve skutecnosti je shazovanim okoli... takove lidi najdete temer v kazde internetove diskusi

72mona3*
hodnocení

0x

Souhlasím s ivzez. Léčí si na vás své vlastní nízké sebevědomí. Nebere vás jako partnera, ale snaží se nad vás povyšovat A jestli s tím lze něco dělat? Těžko. Sama píšete, že nezabírá ironie, humor a pod. Já bych v tomto případě zkusila ultimátum (ultimáta jinak většinou raději vůbec nepoužívat!) "Buď se změníš, nebo ..." A potom opravdu honem pryč od něj.*bezim*

hodnocení

0x

Váš problém s přítelem je skoro totožný s tímto poradte.cz/... *plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]