Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový problém. už odmalička si koušu a častěji dloubu a rýpu nehty i kůžičku kolem, mé nehty nevypadají moc dobře. Snažím se s tím přestat, ale jde to jen těžko. Při pomyšlení na hlazení druhé osoby se mi samotnému dělá nevolno.
S kousáním začnu někdy i mimoděk kvůli stresu, nervozity, stačí opravdu málo. Pak si to uvědomím, až když je nehet odlomený ..
Mám také někdy až nutkání vydávání zvuků, při kterém se mi hrozně uleví. V přítomnosti druhých to ale nedělám.
Vím, že se může jednat podvědomě od "proniknutí" reality ke mně samému (žiji sám, uzavřený, nikoho nemám, nic nedělám), ale že by se to projevovalo takto ...
prosím poraďte mi a byl bych rád, kdybyste mi nepsali žádné urážky typu "neurotiku táhni na psychinu"
děkuju
Dobrý den.
Rozepisovat se moc nebudu.Příčiny toho můžou být opravdu někde jinde . A tak jen malý tip jak se toho pokusit zbavit.
Předpokládám,že se tak převážně děje ve chvílích kdy nejste nějak zaměstnán. např.u sedění u televize. Nasaďte si na ruce nějaké pohodlnější rukavice,které vám v tom zabrání.A časem si na to možná i podvědomě odvyknete.
Přeji hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.