Pájo, silná vůle asi není tvojí silnou stránkou ... Ostatne jako u většiny lidí!
Zkus si prstíky srkat do pepře (před kousáním) tak se to dělá u malejch dětiček ...
Nevím, snad to bude fungovat i tebe! No a jestli seš trochu starší, nech si na nehty přilepit takový ty paznehty, jako maj modelky! Vsadím se, že když to zaplatíš, a pak na ně dostaneš chuť 1) nebude to ono a 2) vzpomeneš si, co tě to stálo, tak tě chuť přejde!
hanny*
Taky doporučuju nechat si udělat gelové nehty...v podstatě se nedají ukousnout a opravdu to něco stojí, takže se Ti nebude chtít. Navíc to hezky vypadá, možná by to mohlo být pro Tebe motivací- nezošklivovat si nehty*H
pájuško - asi ti nic nepomůže, já tím taky trpím, jak ucítím kousek rozštěpenýho nehtíku, tak nasadím a jedu, i když všechno co tu bylo vzpomínané vím. Nalepila jsem si umělý nehty, ale nepomohlo to, zdeformovala jsem je a pak mě ještě navíc bolely zuby i vlastní nehty. Je to prostě hnusnej zlozvyk.
Na to neni rada žádná.U holky je to trochu horší,ale tady se nedá poznat pohlaví.Kluk si kuli holce ty nehty kousat přestane,pokud mu vztah vydrží zapomene na kousání úplně.Holka to má horší,dyž už si je jednou kouše,řeší tim všechno a ani si to neuvědomuje.U kluka po nějaký době dojde k tvrdnutí nehtu a tak je to kousání nějak obtížnější,prostě toho jednou nechá.Doporučuju léčbu vůlí,pro ty míň statečný doporučuji soustředit se na ruce lidí na obrazovce naší televize-budete se divit co uvidíte.
Kousání nehtů se sice většinou objevuje u dětí, můžeme je ale také pozorovat u dospělých. Kousání je vnějším výrazem vnitřního napětí a vnitřních agresí proti okolnímu světu.
Zdravím, mimo silné vůle a zvýšené sebekontroly ,která se dá nacvičit ,mohu doporučit pouze zaměstnat ruce jiným způsobem /taková ta mačkací kolečka/ v kombinaci s lakem, který se prodává v lékárně-přímo určený pro takovéto příležitosti - a návštěvu psychologa.Občas si prostě opravdu nevím rady samy(i) se sebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.