Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má mě rád nebo mluvil alkohol?

Od: maja205* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

mám kamaráda, je o pár let starší než já. Vždycky když jsme spolu někde byli, skončili jsme spolu, povídali si, nebo jen chodili a drželi se za ruce. Nikdy jsme neřešili, co k druhému citíme a prostě jsme jen kamarádili, jenže on pak řekl našemu společnému kamarádovi,že se mu líbím. Ale stav pořád pokračoval... Vodění za ruce, pohledy, nekonečné diskuze...

Nakonec se jednou opil a řekl, jak mě má rád, jak se mu líbím a jak sem pro jeho život jsem důležitá..Proběhlo "sblížení" , jenže to bylo ve stavu opilosti a teď oba děláme, že se nic nepamatujem...

Ovšem od té doby spolu nejsme schopní mluvit a jeden druhému se raději vyhýbáme..

Nějaký názor? Mluví lidi v opilosti pravdu a má cenu to začít řešit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj. Je známo, že alkohol odbourává zábrany. Určitě byste si měli promluvit za střízlivého vztahu a zjistit, zda se chcete i bez alkoholu. Nebo pokud chcete toto nechat mezi vámi otevřenoa neukončeno, nechte to klidně být. Záleží jen na vás dvou. Dodat si odvahu bez alkoholu a vyjasnit si, co k sobě cítíte či necítíte, zda to něco znamenalo pro oba dva či ne, je pro vás opravdu tak těžké? Komunikace je základ jakéhokoli vztahu přece..

iz*
hodnocení

0x

Ztráta zábran v opilosti podle mne neznamená, že lidé v opilosti říkají pravdu.

Má-li Vás kamarád opravdu rád, nepotřebuje se schovávat za alkohol ani za společného známého.

Spíše to na mne působí dojmem "šikovně využité situace", k níž se kamarád nemá moc chuť vracet.

____ Vy svého kamaráda, jeho názory i jeho jednání znáte lépe, než my, měla byste tedy situaci odhadnout nejlépe.

Nejste-li si jeho (či svým) jednáním jista, a máte-li o případný vztah s ním zájem, zeptejte se jej přímo.

Nemáte-li zájem se k tomu vracet, a nemáte-li o vztah zájem, nechte to být.

hodnocení

0x

To, že dokázal vyznat svůj cit a byl přitom opilý, není moc pěkná vizitka. Zřejmě ví, že udělal něco, co mělo probíhat jinak, případně vůbec a teď se Vás straní. A vy se chováte stejně. Nejlepší by bylo si o všem popovídat. Já vím, někdo se nerad nimrá v citech, ale jinou možnost, jak se dozvědět pravdu, nemáte. Zajděte si na kávu nebo džus, prostě něco nealko, aby neměl možnost opití a promluvte si s ním, jak to všechno myslel. ne stylem vyšetřujícího soudce, ale spíš tak trochu s nadhledem. A uvidíte sama. Ale zdá se mi, že ten spouštěcí moment byl opravdu zřejmě ten alkohol, bez něj by byl asi ani nemluvil, ani nekonal. A nyní se stydí, vyhýbá. Kdyby v tom byl dopravdy cit, přišel by. Asi v tom opravdu bylo spíš *pivo*, než *srdce*. Ale to se můžete dozvědět skutečně jen od něho, nikdo jiný Vám to neřekne. Aspoň ale budete vědět, na čem jste. Jaga.

stanis
hodnocení

0x
Tohle je klasika. Tvůj kamarád tě miluje! Líbíš se mu, záleží mu na tobě, myslí na tebe, zdá se mu o tobě. Neodvažuje se to říct, abys mu nedala košem, on by vypadal jako blbec a bylo by po všem. Nic ve zlém, ale ženy prostě nemůžou pobrat, že chlap pro ně nemůže být JEN kamarád a nic víc. Viděla jsi třeba video v tomhle dotazu?
poradte.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

opilý chlap, který má chuť na sex, ten vám řekne cokoliv. Řekne i to, co by za střízliva nikdy nevyslovil. Vy jste "sblížili" ve stavu opilosti a teď jste z toho oba v těžkých rozpacích, oba se stydíte sami před sebou i mezi sebou navzájem.

Co s tím? Nic. Musíte počkat, až kocovina přejde.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "maja205"

- moc tomu nerozumím, - pokud se k Vám přítel choval vstřícně i před "opilostí" - tak se mu asi opravdu líbíte.

- ale - třeba má nějaký závazek z minulosti, - třeba špatnou zkušenost, manželku , nebo nemanželské dítě - anebo kriminál, léčení na protidrogovém, anebo cokoliv podobného. O kolik je starší - a co o jeho minulosti víte?

Pokud se Vám vyhýbá, tak k tomu má zřejmě dobrý důvod. Moc bych se na něj neupínala. - ale třeba Vás má opravdu rád a nechce Vám ublížit. Fakt nevím, co si mám myslet.

maja205*
hodnocení

My jsme spolu jako nespali, jen pusa a tak.. Já bych do toho nešla jen pro hec a on řekl, že to taky nechce, že mě má rád a tohle k tomu nepotřebuje-zatím.(předtím sem to napsala špatně)..
Možná to je i kvůli minulosti, protože měl celkem neúspěšný vztah, ale kdyby to myslel vážně, tak přece může být rád, že to všechno dokázal říct.. nevim... Jsem z toho zoufalá a zase na něj nechci tlačit s vysvětlením..*nevi*

iz*

Majo, lidé pod vlivem alkoholu "neříkají pravdu", pouze ztrácejí zábrany (to je velký rozdíl).

Z Vašeho doplnění informací soudím, že jsem se výše nemýlila - Váš kamarád by rád zůstal u kamarádství, případně vztah úplně ukončil.

Od nás se toho více nedozvíte, odpověď na svou otázku získáte jen od něj.

nickolka*
hodnocení

0x

Ahoj,

co se mi potvrdilo je že lidé v opilosti mluví pravdu...

možná by jste si o tom měli promluvit..a zda-li o něj stojíš a stojíš i o případné pokračování vašeho "sblížení" měla by jsi to rysknou a začít o tom mluvit a né se tomu vyhýbat :)

v tuhle chvíli mluvením nic nezkazíš :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]