Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevítě někdo jak to vypadá v dnešní době s náborem do AČR či PČR? Má někdo zkušenost? Berou, neberou, jaký tam jsou peníze atd? Podotýkám, že jsem u AČR v minulosti sloužil 8let. Přemýšlím o návratu. Ať odpovídá ten, kdo zná a přesně ví. Děkuji
Pokud chcete mít nástupní plat kolem 25tis,--, nic nedělat, max. leštit kanady, jinak hrát nohejbálek, fotbálek, PC hry, mít zdarma zajištěnou celodenní stravu, během 24hodinové služby mít dokola 3 hodiny spánek, 3 hodiny pohotovost (televize apod.) a 1 hodinu služby, v případě ohrožení (povodně) sedět v kasárnách, odsloužená léta násobena 1,5x - jděte k AČR.
Pokud chcete mít nástupní plat 13tis,--, být věčně buzerovanej, z 24 hodinové služby být 18 hodin venku za každého počasí a být hodnocen podle pokut a né, jak jste pomohl a chránil, nosit si do práce baťoh jídla, aby jste měl co jíst, bát se zdřímnout aby jste nebyl nachytán kontrolou a nesrazili Vám za to peníze z už tak mrzkého platu, udělat v měsíci cca 30 hodin navíc zadarmo za nemocné kolegy, kvůli stupidním "Kryštofů" vymysleným na poslední chvíli, v případě ohrožení jít do práce místo dovolené a nedostat za to ani korunu, směšné výsluhy za odsloužená léta 1:1 se dožít s podlomeným organismem a psychikou, poslouchat furt nadávky na policii a chválení armády, každou druhou službu být v ohrožení ne-li života, tak alespoň zdraví - jděte k PČR.
doplněno 04.07.13 00:42:PS: co Vás asi nejvíc zajímá:
Armáda přijímá nové lidi - má asi málo těch, co nemají většinu služby co napráci...
U policie je už dlouho stop stav - má asi hodně těch, co už nic nestíhají...
Psal jsem ať odpovídá ten, kdo přesně ví! Větší blábol jsem dlouho nečetl. Nástupní plat 25tis? Já měl po 8letech služby základ kolem 14tis.(samozřejmně plus příspěvek na bydlení 10.100kč). Nic nedělat? Jak jste na to přišel? Ve 24 hod službách po 3h nic neexistuje. Je to po 2h. Celodenní strava zdarma? Jak jste na to přišel? Neexistuje. Léta x 1,5? Neexistuje. To je jen pro ty kdo byl na zahraniční misi, nebo vojenskou policii. S prominutím víte o tom hovno, tak nevím, proč odpovídáte. K PČR vím své, ale z toho co jste nepsal, se opět mýlíte. Nechápu proč jste vůbec odpovídal...
Příteli, nevím proč mě napadáte...
Na nic jsem nepřišel, vycházím z faktů -
ad 1) sloužím u PČR - na nehodovce. Mnou popsané 24ky tak skutečně vypadají, jak jsem uvedl. Už jsem např. dostal flastr za to, že jsem byl při 24ce v půl páté v noci nachytán v kanceláři s hlavou položenou na stole a v pantoflích. Kvalita šetření nehod, objasňování neznámých pachatelů atd. je druhořadá. Jako nehodář jsem hodnocen podle toho, kolik dám pokut, chytnu alkoholů, drog, dám parkovaček apod. Nestíhám spisy? Musím chodit z volna. Když objasním újezd pachatele od nehody se zraněním, jsem nula -je to má práce. Blb, který u nehody čumí jak bulík, spisy jsou pro něj španělská ves, ale v sobotu v noci chytí na vesnici alokohol, dostane odměnu -dělá něco navíc... Ale nechci tu brečet, je to má práce.
ad 2) jde o to, že tím podle Vás "blábolem" se "chlubí" bývalý kolega, který toho měl u PČR plné zuby a přešel k AČR - nějaké ostraze něčeho. To co jsem uvedl, není výplod mé fantazie, jen cituji jeho slova. Možná kecá, ale po půl roce u AČR si koupil na leasing 2 roky starou X5 za půl milionu. Já mám po 15ti letech u PČR 14 let staré auto, na jiné nemám a mám načerno jinou práci, abych uživil rodinu...
ad 3) a stejně jsou na tom hasiči. Vždy si u nehod krásně postěžujem. A oni si ty podmínky netáhel z AČR zaslouží víc než my. Viděl jste o povdních v televizi nějakého vojáka?! Já ne. Viděl jsem hlavně hasiče a nás. Mě kvůli tomu zrušili část dovolené. Dodnes to nemám zaplacené a nevím, jestli vůbec budu mít... Když jsem se po pěti dnech s 10 hodinama spánku vrátil k rodině, poslouchal jsem ve zprávách, jak je armáda v kasárnách... V těch samých zprávách bylo, jak na Slovensku bylo kvůli púovodním povoláno 10tis. vojáků, v Maďarsku podobně...
Takže asi tak...
Co se týče PČR, tak viz. poradte.cz/...
Vyjma Prahy a výjmečných případů stop-stav, ale zkusit to můžete.
doplněno 04.07.13 07:36:danecek má tak s PČR trošku pravdu, jen poopravím ty hodiny zdarma už nejsou, pokud to je více jak tři dny dopředu, tak se musí platit přesčasy, na každou minutu do balíčku musí šéf psát na každého člověka zvlášť úřední záznam, kde to musí odůvodnit. Byly doby, kdy ale fotbaly apod. byly do balíčku standardně, tak tomu už odzvonilo.
doplněno 04.07.13 15:00:V armádě jste byl a o PČR víte svoje, tak proč se tedy vůbec ptáte? Pokud jste byl v AČR, tak tam jistě máte známé a kontakty + vlastní zkušenosti takže není nic jednoduššího, než zvednout telefon. Nějak jsem tedy nepochopil k čemu má toto téma přispět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.