Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsem na základní škole a chci se zeptat.V tomto roce budu vycházet, takže ještě cvilka do 28.6.2013 a papa na jinou školu.Měl jsem v 8. třídě tyto známky :
8. třída / 9. třída
Český jazyk - 1 / 1
Matematika - 2 / 1
Německý jazyk - 2 / 2
Tělesná výchova - 1 / 1
Anglický jazyk - 1 / 1
Dějepis - 1 / 1
Výchova ke Zdraví - 1 / 1
Přírodopis - 1 / 1
Ekologický seminář - 1 / 1
Hudební výchova - 1 / 1
Fyzika - 1 / 1
Zeměpis - 1 / 1
Výtvarná výchova - 1 / 1
Pracovní činosti - 1 / 1
Chemie - 1 / 1
Chci se zeptat jestli tyto známky stačí na policistu, dále chci napsat přibližný plat policisty a kde je nejbližší škola, děkuji.
Ahoj, v tomto povolání nemám zrovna přehled, ale za ta dvě pololetí máš tři dvojky, to je určitě moc dobré a dostačující. Jen s tou nejbližší školou Ti takhle nikdo neporadí - nevíme, odkud jsi.
Ahoj, promiň - Horní Stropnice, okres České Budějovice.Díky, takže známky by měli stačit? )
Známky ti určitě stačit budou - ale raději pouvažuj o gymplu a pak právech (nebo nějaké dobré VŠ technického zaměře) - s takovými známkami by bylo škoda, kdybys dělal pochůzkáře nebo dopraváka, mohl bys uvažovat o slušné kariéře u kriminálky...
Ty mu věříš? Téměř premiant se ptá, jestli se dá s takovým vysvědčením stát policajtem? A mimochodem, ty jsi chodil do škol, kde známky byly v souladu s vědomostmi?
Těžko se porovnává kvalita výuky dříve a dnes. V každém případě mohu porovnat pár dnešních maturantů ze soukromých škol. Skutečně o známky nejde, ale o školné. A je třeba aby to školné platil až do maturity. Tam proleze se zavřenejma očima.Těžko někoho vyhoděj, že to nezvládá.
Tak zrovna u policistů je běžné, že si později dodělávají "nějakou VŠ" aby mohli dostat lepší pozici, neviděla bych v tom problém.
Plus když neznáme rodinnou situaci, těžko doporučovat studium VŠ, např. mě rodiče měli až po čtyřicítce, a zároveň měli finanční problémy už když jsem byla na druhém stupni ZŠ, takže bylo jasné, že to chce nějakou "hodnotnou" maturitu (aby případně samotná maturita stačila na uplatnění na trhu práce; prostě né gympl).
V levo je seznam policejních SŠ v ČR navysokou.cz/.... Známky máte pěkné a já bych zvážila zda není lepší SŠ která není tak jednostranně zaměřená. Předpokládám, že nechcete "šlapat chodník"a tak VŠ bude nutností.
doplněno 24.06.13 16:25:Zde je něco k platům policie.cz/...
Ahoj, na policii ČR musíš mít maturitu, čistý trestní rejstřík, zdravotní a psychický stav a hlavně se musí nabírat. Kromě Prahy je všude STOP stav. Školy jsou Praha, Holešov a pro kriminálku Pardubice. Průměrný plat je podle toho, kam nastupuješ, do jaké platové třídy a s jakým vzděláním. Jako vysokoškolák máš víc, už z toho důvodu, že jdeš do vyšší platové třídy. Pokud jdeš na kriminálku do větší platové třídy než na vnější službě, tak máš také víc. Je to vše o tabulkách, se střední školou počítej kolem cca 13.500 nástupní plat.
doplněno 24.06.13 16:23:Jen doplním lidus, policejní střední školy v ČR neexistují. Ta co uvedla, je vysoká. Přednostně se tam berou policisté, poté civilové.
Ahoj, koukal jsem a je průměrný hrubý plat policisty 32 000 Kč,- Budu mít cca stějně, jako programátor / doktor?
32.000,- je superhrubá mzda, to běžný policista nemá
Hlavně průměrná mzda se bere z celé policie, tzn. lidi z prezidia, velitelé apod. kteří mají 1) vysoké posty 2) vysoké školy 3) odsloužená leta a tím pádem mají i vysoký průměr, nehledě na to, že mají manželky a děti a tak neplatí tolik na daních.
doplněno 24.06.13 16:53:lidus, myslím, že než abych se tu rozepisoval, zeptejte se manžela. Tyhle obory existovaly dříve, dnes o nich nic nevím. I kdyby, tak je to veřejné škola, kdy obor jako takový nemá s PČR nic společného. Tento obor existuje např i na VPŠ MV Brno, která je již zrušená, spadá však jako detašované pracoviště pod VPŠ MV Holešov. To že se tam dělají mimo jiné i kurzy pro policisty je již "druhotný produkt", ale nespadá to pod tu konkrétní střední školu.
Pro tazatele, buďto chcete pracovat jako policista a je Vám "jedno", kolik berete a nebo to chcete dělat pro peníze, pak musíte mít vysokou školu a protekci aby jste dostal vysoký post a nebo jít dělat rovnou něco jiného. Pokud to chcete jen pro peníze a nemáte vysokou školu a protekci, tak nikdy nebudete mít peníze, jaké má profesionální programátor či excelentní doktor. Avšak i u těch doktorů to nebude tak horké, záleží zas jestli ve státním či soukromém, jaký obor, jaké specializace, akreditace apod.
doplněno 24.06.13 16:57:Jinak snad úplně nejmíň, co je mi známo berou policisté na ostraze objektů, kteří mají něco mezi těmi 11-13.000,-Kč. Opět však záleží na tom, co střeží, v jaké jsou platové třídě, kolik mají odslouženo let apod.
doplněno 24.06.13 17:01:Trocha čísel na výplatních páskách k zasmání:
superhrubá mzda cca 30.000,-Kč, odpracované hodiny 165, sociál+zdrav. poj. (u svoborných,bezdětných) cca 7.500,-Kč, vyměřovací základ cca 22.500,-Kč čistá mzda cca 17.000,-Kč. To je jen pro příklad co jsem našel, policista po 3 letech služby, u pořádkové policie na obvodním oddělení ve čtvrté platové třídě.
doplněno 24.06.13 17:03: Co jsem slyšel, tak můj spolužák s Vašimi známkami šel na vysokou. Nyní studuje vysokou a přivydělává si až 100.000,-Kč mměsíčně, jako brigádník-student, právě programováním. Navíc zjistil, že se mu jít do práce opravdu nevyplatí. A má pravdu. Dnes mne však mrzí, že jsem se víc neučil.
viz. odkaz od lidus
"Příklad: Nastupující policista bez praxe nebo do 3 let praxe, se středním vzděláním s maturitou pobírá hrubý služební příjem 15 360 Kč + zvláštní příplatek 1 000 až 6 000 Kč (Praha)." takže to je těch cca +/- 14.000,-Kč čistá ruka.
Jinak ještě doplním lidus, že dnes i vysokoškoláci "šlapou chodník" právě díky nedostatku peněz a tím způsobeným STOP stavům, v podstatě nejsou místa a pokud se takové uvolní, ze zákona jej musejí přednostně nabídnout lidem, čekajícím v záloze, což jsou např. plukovníci, majoři, kapitáni, podporučíci z nedávno "zrušených" policejních škol. Jestli se nepletu, tak i na Ruzyni byla škola, teď je to snad také detašované pracoviště.
Repkin, vy o tom cosi víte, to už jsem z jiné otázky a vaši odpovědi pochopila ale tu SŠ Holešov jsem stáhla dnes to, že nemá s PČR nic společné je zřejmé ale je to obor o který má tazatel zájem a může na něj nastoupit ze ZŠ aniž by byl ve služebním poměru a k něčemu se zavazoval (tak to chápu), manžel o SŠ nic neví jeho SŠ nemá s policií nic společné, to, že půjde k PČR rozhodla až vojna a pak vystudoval VŠ fakultu ekonomie a pozděj ještě práva. Tazatel si myslí, že policista je dobře placené, prestižní zaměstnání a hnedle po škole dostane vysoký post na MV a plat o kterém se většině lidí ani nezdá. Já mu to přeji.
No to mu přát sice můžeme, ale jak jsem psal, bez vysoké školy a silné protekce si to jak on tak my můžeme jen přát. Manžel dobře udělal. Práva bych chtěl zkusit nyní dodatečně, jen ne a ne se dokopat k učení.
jj World of tanks
Pokud člověk, jako brigádník (který má menší plat, než profesionál) bere 100.000,-Kč, a běžný řadový policista kolem 15-17.000,-Kč měsíčně, tak nejen že Vám to chci říct, ale potom tomu skutečně tak je. Nemám pravdu? Leda že by mi někdo zatajil, že 100 je míň jak 17? že by důvod, proč mi nikdy nešla matematika?
lidus: odpověděl jsem mu obdobně, jako Vy, ale koukám, že to je jako když hluchej buší na vrata
Děkuji, zřejmě bych šel na programátora.Znáte ještě nějaký dobrý obor, kde se dá vydělat?
Tadeášku a co tě baví, chtít být policajt, lékař...jen pro plat to je dost úsměvné. Pokud nevíš čím vlastně chceš být, zvolila bych gymnázium a pak se rozhodla pro VŠ s nějakým zaměřením. Ještě mě napadla vojenská škola, pokud chceš jít tímto směrem. Jo a dobrý obor na vysoký plat znám, staň se politikem.
Kluku, jestli si z nás neděláš legraci, já si myslím, že děláš, tak zkus Veřejnoprávní školu.. To je střední policejní. Tam budou mít z tebe radost.
A vysvětlíš, co by tě na tom bavilo, ani neříkáš čemu by jsi se chtěl v té Policii věnovat. Na silnici dřít pokuty? Možnosti jsou celkem omezené, furt je to práce s lidmi, někdy se spodinou společnosti. Fyzička na šlapání chodníku není až tak nutná. Pokud chceš něco dosáhnout, chce to VŠ. Vojáci mají větší možnosti, technika, bojovat ve světě...
Ahoj, nechci být stopař a čekat, dávat pokuty u silnice.Chci vyjíždět ke krádežím, bouračkám aj...
Človíčku vzbuď se, plat víc než udává průměr měl manžel ve vedoucí funkci po 25 letech služby.
doplněno 24.06.13 16:33:Repkin, myslím, že je v Holešově a pokud čtu dobře odkaz tak i jinde, ovšem zda se na ně dá jít jako civilní student ze ZŠ netuším. Každopádně existuje soukromá SŠ Ochrana osob a majetku v Brně.
doplněno 24.06.13 16:36:Popis:
SPŠ MV v Holešově poskytuje ve čtyřletém denním studiu určeném pro žáky základních škol střední odborné vzdělávání ve studijním oboru 68-42-M/003 "Bezpečnostně právní činnost". Dále škola připravuje v základní odborné přípravě nově přijaté policisty pro službu pořádkové, dopravní, železniční, cizinecké a pohraniční policie a policisty zařazené u ochranné služby Policie ČR. V rámci celoživotního vzdělávání se škola zaměřuje především na odborné kurzy pro službu cizinecké, pohraniční a železniční policie.
Ano, ale nevim, jakého platu se dá dosáhnout cca a kolik je minimum (hrubého), jen mi jde o takové hranice (nejmenší plat cca a největší plat cca).
doplněno 24.06.13 16:43:Myslim, kolik mohu dosáhnout cca (srovníní např:. programátor / Policista, doktor / policista, ... ).
doplněno 24.06.13 16:44: Jde mi o to, abych neměl málo pěněz
Nestačí, je třeba mít maturitu a pak služební poměr. Napřed si vyber buď SOŠ policejní, nebo udělej někde maturitu, či VŠ a pak nastup. Viz zákon o služebním poměru příslušníků Policie ČR.
Zákon č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů
vztahuje se na PČR, HZS ČR, VS ČR, celní zpráva, tuším, že i GIBS, možná i někdo další ... bude to tam napsané.
doplněno 26.06.13 16:09: Já už na tohle nemám sílu.
Takže:
" Poslyšte, když se vyučim policistou, tak jak pak zařídim, abych měl povolení ke zbrani, uniformu, policejní auto aj.? "
Vyuč se čímkoliv, k PČR stačí maturita. Vyučit se policistou v ČR nelze. Pokud myslíš povolení k nošení zbraně u PČR, to zařídíš tak, že úspěšně absolvuješ kurz na zbraň, do kterého tě přidělí tvůj služebně nadřízení funkcionář s personální pravomoci. Na základě úspěšného absolvování tohoto kurzu ti bude přidělena služební zbraň. Z velké pravděpodobnosti ČZ 75 D Compact + 2x zásobník na 2x14 nábojů ráže 9mm Luger.
Co se uniformy týče, až tě přijmou k PČR, tudíž úspěšně projdeš zdravotními, fyzickými a psychologickými testy, dostaneš služební průkaz policisty a následně nafasuješ výstrojní součástky v hodnotě 15.000,-Kč. Dále pak každý měsíc z výplaty ti jde určitý počet "bodů"(peněz) na tvé konto, které máš u policie zřízené pod svým služebním číslem (v podstatě je to něco jako rodné číslo policisty, musíš si jej pamatovat i ze spaní). Za tyto body si pak můžeš kupovat nové výstrojní součástky. Např. větší čepici, nové boty, zimní šálu apod. (ale to jsem ti psal všechno už do soukromé zprávy asi jako lidus).
Co se týče vozidla, na útvarech jsou vozidla, která si předávají hlídky. Není to jako v americkém filmu, že máš jen jednoho svého parťáka a s ním máte jen jedno vozidlo.
" Ahoj, nechci být stopař a čekat, dávat pokuty u silnice.Chci vyjíždět ke krádežím, bouračkám aj..."
Takže buďto budeš sloužit u služby kriminální policie a vyšetřování (SKPaV) - neuniformovaná složka policie, kam potřebuješ vysokou, konexe a nebo být několik let u jiné složky a sem pak "povýšit". Nebo budeš na úseku tzv. "vnější služby"u dopravní policie a nebo u služby pořádkové a železniční policie popř. u služby cizinecké a pohraniční policie. Tvrdíš, že nechceš být stopař, takže nechceš šlapat chodník a nechceš dávat pokuty. Potom by jsi musel jít jedině na kriminálku, jelikož pouze vyšetřovatelé (v hodnostech poručíků a vyšších) věšinou nechodí ven a jezdí k loupežím, vraždám a dopravním nehodám u kterých došlo ke smrtelnému zranění apod. Na dopravce pokud by jsi chtěl jezdit k bouračkám, tak stejně nejdřív budeš šlapat chodník a dávat pokuty, jelikož "nehodovka"je za odměnu. Na obvodním oddělení jezdíš především ke krádežím v obchodech (jako že si bezdomovec vezme z regálu čokoládu a tu nezaplatí), k vykradeným autům, vyháníš feťáky z dětských hříšť a provádíš jejich kontrolu všude možně (těch feťáků, né těch hřišť), děláš feťákům a zlodějům pošťáka, protože jim soud nemůže doručit poštu, dále jim děláš taxika, protože oni k soudu nechoděj, tak je soudce nechá přes PČR předvádět. Potom jezdíš na rvačky s kolegyní, která je tak poloviční jak ty a má zrovna nalakovaný nehty, takže se prát asi nebude. Apod. jak jsme psali s lidus, kdyztak se ptej ve vnitřní poště.
Pokud chceš slyšet jednoznačný názor jestli k policii ano či ne. Tak ti radím NE , jdi na vysokou a jdi dělat programátora. Budeš mít víc peněz, čisté svědomí, bude se ti dobře spát, nebudeš chodit na noční, na přesčasy, nebudou tě všichni tvoji příbuzní a sousedé nenávidět a syndromu suchého oka se stejně nevyhneš.
Za sebe by se mi líbila práce psovoda, ale za ty prachy se na to můžu ...
doplněno 26.06.13 16:39:Ještě dodám, že mít u PČR (nepočítám SKPaV) vlastní kancelář či dokonce počítač je docela dost velký luxus o kterém si spousta policistů v ČR může nechat jenom zdát.
Poslyšte, když se vyučim policistou, tak jak pak zařídim, abych měl povolení ke zbrani, uniformu, policejní auto aj.?
Tadeášku jseš si jistý, že umíš číst? Všichni ti tu odpovídáme česky ale my o voze a ty o koze. Proč chceš být policista? ZP si můžeš udělat aniž bys byl policista, policejní auto ti nikdo nedá-ti co slouží se v něm střídají, pokud k výkonu služby budeš v uniformě tak ji dostaneš, kriminální služba a další služby slouží v civilním ošacení. Pokud si myslíš, že nástup je v 8 a v 16.30 máš padla tak se hodně pleteš a pokud si myslíš, že nastoupíš a dostaneš 30 000 a víc tak se pleteš rovněž. Před 30ti lety byl nástupní plat manžela 2400kč a než dalekou cestou došel k hodnosti podplukovníka bylo to spousta odsloužených dní a nocí, spousta studia a školení, psychotestů a td.
To, že se někdo vyučí policistou slyším vážně prvně. Pokud nelžeš a jsi opravdu v 8 třídě ZŠ a tvé známky jsou ty co jsi udal (trochu o tom pochybuji) tak vzhledem k tomu, že existuje internet zkus se aspoň podívat na městskou policii a PČR o čem ta práce je. Z tvých otázem mám pocit, že se jedná o pětileté děcko co právě vidělo film o letu do Vesmíru a rozhodlo se, že bude taky kosmonaut.
Máš vnitřní poštu, nabídla jse ti v ní, že položíš otázky a manžel ti na ně odpoví.
Skvělá odpověď, pokud mu chcete radit ještě vnitřní poštou tak obdivuji Vaši trpělivost Podle mě už by měl člověk v 15 letech (s těmito známkami) mít trochu přehled o světě, případně se zeptat strejdy googla. A ne pořád opakovat kdy dostane malované auto a bouchačku (jestli hned po nástupu na ten jeho vytoužený avšak neexistující policejní učňák nebo až později
)
Milý chlapče (říkat ti tak můžu, jsem o pár let starší než ty), můj otec pracuje u Policie (konkrétně na kriminálce). Na nynější pozici se dostal po 25 odsloužených letech. Já jsem v podstatě vyrostl jako ,,policejní,, dítě. Většině jeho kolegů z dřívější éry tykám (nechci se tím samozřejmě chlubit). Taky vím, že stará garda policajtů šla ke sboru z předsvědčení (věř tomu, prachy nejsou všechno) a jednalo se (naštěstí stále jedná) o férové chlapy, kteří drží partu a nepodrazí. Důkazem mohou být pravidelné grilovačky, které pořádali. Dnešní nagelovaní borečkové, kteří nastoupili právě jen kvůli jistotě zaměstnání nestojí za nic. Před tím, než vyrazí na zásach jim nedělá problém odvézt svou milenku z nákupů! A z tvého vyjadřování mám pocit, že bys nebyl právě oním srdcařem. Vzpomeňme tvoji naivitu, nebo si opravdu myslíš, že dostaneš malované auto jenom pro sebe? Ani to, že máš dobrou fyzičku neznamená, že jsi se pro tuhle práci narodil. Bohužel. Přeji ti dobrý výběr z mnoha oborů, které miluješ jen kvůli penězům
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.