Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mi 58let jsem svářeč a celých 8hodin jsem na nohou.Obsluhuji svářecí stroj a opravy svaru. Po skončení směny mne hodně bolí nohy. Dá se stím něco dělat? Koupit si něco v lékárně atd? Děkuji.
Já vím, že pro chlapa je to asi trapná rada, ale v práci jsem také celou směnu na nohách a tak v lékárně prodávají kompresní punčochy, stojí cca 300 Kč, jsou od kotníků až po zadek natahovací a stáhnou nohy tak, že když si je po skončení směny sundáte, tak máte pocit, že máte nové nohy a chce se vám tancovat.Pokud si je můžete natáhnout např.pod montérky, budete v pohodě.Doporučené krémy a masti pomohou jen dočasně a křečáky se jednou mohou stejně objevit...
Viděl jsem několikrát v poslední době reklamu na Lioton 100000.Protože jsem ho na různé bolesti nohou vyzkoušel,i když reklamy rád nemám,mohu jen doporučit.
JABRAKA
Kvalitní boty jsou samozřejmost. A po práci nohy uvolnit, odpočinout, rozbýbat: někomu vyhovuje střídat teplou a studenou sprchu nebo jenom vlažnou. Lehce promasírovat od prstů přes kotníky, lýtka, kolena až po stehenní svaly, buď s použitím nějakého obyčejného mastného krému nebo oleje (nezamastit oblečení a povlečení). Ve vaně je dobré použít masáž normálně po namydlení a pěkně od kotníků až nad kolena, uvolnit ztuhlé svaly a šlachy, nehmoždit! Dřív lidé doporučovali francovku. Hodit si nohy na půl hodinky na hodinku nahoru a hýbat a rozhýbávat a pak se jít projít po pružném podkladu - louka, les, ne na tvrdé dlažbě nebo asfaltce. Prostě nohy uvolnit, prokrvit a rozbýbat jinak než jsou celý den v pracovní poloze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.