Dobrý večer... Od cca 11 let trpím na zarůstající nehty z obou stran na každém palci u nohou... Už jsem byla na chirurgii to obřezávat asi 8x.. Byla jsem s tím na kožní a nic.. V říjnu jsem byla odstraňovat bok nehtu u plastika a bylo mi řečeno, že už mi tam na té straně nehet neporoste... Bylo to strašně! Hodně to bolelo, ale říkala jsem si, Že alespoň budu mít od toho klid.. Ale v lednu mi nehet narostl do původní délky a začalo to znovu... Už nevím co s tím.. Četla jsem tady, že by možná pomohl nějaký Revival nebo co... Mohli by jste mi poradit, jestli by to mohlo pomoct? Jinak se s tím už trápím poměrně dlouho.. Bude mi 15... Vždy mám jen 3 měsíce klid a pak zase od začátku... Z těch boku mám taky živé maso, což je velmi nechutné a bolestivé... Když se omylem kopnu do prstu mám pocit že mi snad upadne... Předem moc děkuji
Na toto téma jsem se bavila s bývalou spolupracovnici,které poradil fígl přímo lékař.Je možná vhodnější pro muže.Na zarůstajícím nehtu na středu od lůžka po špičku vyrýt ostrým předmětem silnější rýhu.Nehet se srovná a přestane tlačit na okraje.Tento problém měla její maminka a od doby,kdy jí nehet takto upravuje je zcela bez problémů.mamina
doplněno 06.05.13 23:02:
Vhodnější pro muže píšu proto,že jsem neviděla na vlastní oči jak to vypadá a ženy v létě nosí sandály.
Mě pomohlo podle rady a provedeni ortopeda. Nacpat pod ten ružek nehtu kousek obvazu s dezimfekci ( pouzival jsem jodizol) Boli to jako čert ( hlavně to prvni vkládání ) a do tydne to uz tolik nebolelo.Musite nechat prerust nehet pres tu kužičku a je po problemu ale furt dezimfikovat jodizolem a na vecer vyšňákem (po dobu lečby) A je po problemu. Z vlastni zkusenosti. Už 6 let nez problemu .
Dobré ráno.. Zatím moc děkuji za odpovědi.. Včera jsem zapomněla ještě dodat, že mi to zarůsta tím způsobem, že nehet je celý normálně narostlý ale zarůsta do těch krajů ty boky nehtů... Ne ty horní špičky nehtu.. Jestli mi rozumíte.. Přeji příjemný den
Niki,ten nehet roste do obloučku.Ta širší rýha /po délce nehtu středem/se tam dělá proto,aby se ten nehet narovnal.Tou rýhou vlastně vznikne prostor pro jeho narovnání.
Rivanol má dezinfekční a hojivé účinky,ale poblém zarůstajícího nehtu nevyřeší. mamina
Ahoj, pokud se ti tento problém vrací, je možné, že si špatně stříháš nehty. Nehty se stříhají do rovna, ne do kulata. Já můžu z vlastní zkušenosti doporučit framykoin - vyhnisá to, pak nohy namočit do teplé lázně, počkat až "změknou" a pak nůžtičkami protahovat ty konce nehtů - od prostředka ke kraji.
Taky jsem byl dvakrát na strhávání zarostlého nehtu na noze, nic příjemného. Pomohlo to, co co radí kolega nahoře - ostrouhat prostředek nehtu ostrým nožem. V případě hnisání koupat palec v růžovém roztoku hypermanganu. Absolutně se vyvarovat jakýchkoli mastiček!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.