Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prý nemám nárok na invalidní důchod

Od: gestalcu odpovědí: 10 změna:
Mam asi 43 pracovnich let za sebou, stoho jsou 2 roky v ceske republice. Chtel jsem 2-3 roky dele pracovat, ale masivni zdravotni problemy prisly mezi. Byil jsem skoro ¾ roku ruznych nemocnicich a v klinikach, a propusten jako vydelku neschopny. Ja dostanu us 2 roky za muj pracovni narok od nekolik evropskych zemich v kterych ja pracoval plny invalidni duchod.
Pred par dnich jsem dostal z ceske republiky od OSSZ vypis, kde jsem posouzen jako uplne zdravi. Nejenom ze jsem trestan svyma chorobyna, se tim ja citim zraneny a urazeny. Zavolal jsem na ten urad, myslel jsem ze si me spletly, ale ne jsem se dozvedel ze jsem byl posouzen na zaklade nejakeho od nekoho vyplneneho formulare. Bylo mi receno as dostanu ten konecny dopis tak muzu udelat proitiklad, ale moc velkou cenu to nema protoze vetsine voni dostanou pravu.
Ted opravdu nevim co sy mam myslet, takove jednani ja neznam, je to normalni, mam smulu, jedna se tak cizincema, nebo, nebo nebo. Mam nadej na spravedlivy jednani, nebo toho mam nechat.
Predem dekuju za radu, a prominte moji cestinu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak pomalu, né tak hŕŕ. Na dedině si to přečte na sloupu hodně lidí, ale 99 % z nich nemá ani šajnu o tom, jaký máte problém a jak Vám pomoci. Za 24 hodin a ještě k tomu začaly večer před 20. hodinou, si vaši žádost o radu zřejmě přečetlo velmi málo fundovaných lidí. Dále byl dotaz velmi všeobecný a nejasný, nedají se hned dělat závěry. Počkejte, až dostanete konkrétní rozhodnutí a odůvodnění na papíře, až potom bych dotaz formuloval a upřesnil.

ja osobne nepozadal v ceske republice o zadny duchod, protoze jsem us slysel jaky velky duchody se plati. Pravdepodobne to bylo neco automaticky od moji hlavni duchodni pojistovny. Nevim co voni posilaly, kdo a jak moje lekarke osvedceni prelozil, co vubec stoji vtom formulari, Za to, co Vám napsala nějaká hlavní pojišťovna, za to OSSZ nemůže a ani Česká republika

O je jsem moc zklameny, mozna ze jsem moc cekal...

Nedělejte prosím hned závěry o poradně. Tato poradna pomáhá... zkuste si přečíst například příspěvek poradte.cz/... nebo i jiné, pochopíte, že lidé nejsou lhostejní. Chtějí Vám poradit, ale dokud nepoznají souvislosti, bylo by to tlachání o ničem! Takže trpělivost a informace!

lidka*

Hejkal to popsal úplně přesně. Češtinu Vám můžeme prominout, to se nic neděje. Ale pokud očekáváte solidní odpověď a nebo radu, ten Váš problém musíte trochu lépe popsat. Určitě by to chtělo uvést alespoň příslušnost, na základě jakého povolení jste zde pracoval a co vlastně očekáváte od našich úřadů. Já jsem si také přečetla Váš dotaz, ale protože jsem z toho nebyla moudrá, tak jsem vůbec nereagovala. Jinak se snažíme poradit a nebo odkázat na příslušné orgány a úřady. Tak nebuďte netrpělivý a popiště svůj problém trochu podrobně a vyčkejte na odezvu. Všichni zde "radí" bezplatně a ve svém volném čase a tak někdy to trvá trochu déle, než si dotaz najde odborník na tu kterou problematiku. Ale jak si můžete u dotazů bez odpovědi ověřit, ani zde nejsme všemocní a může se stát, že dotaz zůstane bez odpovědi a nebo hodně dlouho trvá, než si najde "svého" rádce. Já sama než něco napíšu, tak se snažím své znalosti odsouhlasit, zda právní normy na které odkazuji ještě platí - těch změn je velice hodně. Hezký den!

maxwell*
hodnocení

1x

Tak tady bych se jich zastal, s tím že jste cizinec to nemá nic společnýho, jinak vás vítám v ČESKÉ REPUBLICE - BLBÁKOV *smich*

Není podle čeho rozhodovat, to by jsme museli asi vědět víc, a znát veškeré důkazy a papíry. Jen vám řeknu že s tím má problémy hodně lidí, a to i z řad našich rodilých občanů. Jestli jste si zatím moc nezvykl, tak raději vemte nohy na ramena, tahle republika se svou vládou a úředníkama spěje do záhuby. Stačí se podívat na poslední schválený zákony. *zed*

Nám zbívá snad jediný emigrovat na kubu, tam prý ještě berou.*smich*

Ok dost srandy.

Já osobně by ch se obrátil na nějakou instituci, nejlépe sem:

http://www.mzcr.cz/

gestalcu
hodnocení

Dekuji za echo.
No na to vystehovani na Kubu, bych na vasem miste pockal as skonci era Fidela, potom myslim ze mozna se tam otevre, a ta zem je vyhladovela, a ma urcite velky potencial a bude tam hodne prace, do ty doby bych tam jenom jel jako turist.
Kmemu problemu, no a to jsem ja k tomu este nenapsal, ze ja osobne nepozadal v ceske republice o zadny duchod, protoze jsem us slysel jaky velky duchody se plati. Pravdepodobne to bylo neco automaticky od moji hlavni duchodni pojistovny. Nevim co voni posilaly, kdo a jak moje lekarke osvedceni prelozil, co vubec stoji vtom formulari, to vsecno jsem take rekl na telefonu na tom OSSZ uradu. No ale tahle jistota co me byla recena od toho uradu, ze stezovani nema cenu, ze voni skoro vzdycky dostanou pravdu, to mne irituje, a este nevym jak mam reagovat.
gestalcu
hodnocení

O je jsem moc zklameny, mozna ze jsem moc cekal.

Us je to skoro cely den zverejneny, a us to cetly asi 30 lidi. Kdyz povesim listek na sloupe nekde na vesnici tak mozna za hodinu vice to ctou.

gestalcu
hodnocení

Chtel jsem trosku sondovat jestli a nebo co se mentalne zmenilo. Moje byvale skusenosti do pritomnosti byli jenom v CSSR.
Ano troskue jsem provokantne formuloval, jestli to je ale duvod tak agresivne a domyslivne reagovat kdyz jeden vam nepride pokorne, nevim. Ruzne lidi muzou mit ruzne nazory, take jse muze nekdo zmylit. Taky hezky den.
Pane hejkal, vy jste, nevim jiste, ale myslim ze jste dusevne trosku vykolejil. Co vy mne naznacujete a obratite co mne chcete davat do huby prekraci hranice, a moc chytre to take neni.
I presto, dekuji a prosim o zadne dalsi expertizi, uz co staci co jsem chtel vedet.
Víte, co se stane, když píchnete do vosího hnízda?
Nevím, nevím, u koho nastaly mentální změny. Když někdo žádá radu, většinou neprovokuje. Většinou je v pozici (pokorného) žádajícího. Už název Vaší otázky - Nadej na spravedlivy jednani - by měl vzbuzovat zdání, že očekáváte spravedlivost.
...masivni zdravotni problemy prisly mezi. Byil jsem skoro ¾ roku ruznych nemocnicich a v klinikach, a propusten jako vydelku neschopny. Ja dostanu za muj pracovni narok od nekolik evropskych zemich v kterych ja pracoval plny invalidni duchod. ja osobne nepozadal v ceske republice o zadny duchod, protoze jsem us slysel jaky velky duchody se plati. Pravdepodobne to bylo neco automaticky od moji hlavni duchodni pojistovny. Nevim co voni posilaly, kdo a jak moje lekarke osvedceni prelozil, co vubec stoji vtom formulari ...
Tomto jsem okopíroval z Vašich příspěvků, aby jste si nestěžoval, že Vám něco dávám do huby. Takže milý pane, neobviňujte Českou republiku a její občany za to, co docela klidně mohli zavinit orgány a občané jiných států, dokonce i státu, kde příslušíte občanstvím. Není to spravedlivé...
Když už si tak stěžujete na výšku důchodu, v Čechách se říká: Kapka ku kapce... nebo Nemusí pršet, stačí, když kape. Je podivné, a možná i duševně vykolejené, že vy jako plný invalidní důchodce ignorujete i to málo, co by Vám OSSZ vyměřila za důchod za ty dva roky práce v ČR. Teď můžete přemýšlet nad tím, co jsem Vám tak "agresivne a domyslivne" odpověděl. Vaše poslední zpráva překročila podle mého názoru hranice a nebyla moc chytrá...
Moje rada byla podobná jako rada paní Lidky, která tu na poradně platí za kapacitu v oboru. Ani ona celkem nepochopila Váš problém, vysvětlila Vám, že ... atd. Vy jste se místo toho rozhodl rezignovat na poradnu. Je to Vaše právo. Ale napadnout lidi, kteří Vám chtějí pomoci, to se nedělá. Abych opět použil Vaše slova : to mne irituje, a este nevym jak mam reagovat. Mne to také irituje. Ukončím raději tento příspěvek a vím, jak budu reagovat. Nebudu Vám dávat do huby!
lidka*

Dobrý den hejkale! Když jsem si ráno přečetla poslední odpověď, myslela jsem, že přece jenom budu reagovat. Ale potom jsem si to rozmyslela. Byla by to škoda času a šla jsem raději házet sníh.:) To bylo po včerejším a nočním parádním sněžení opravdu nejen nutné, ale i užitečné. A to by moje případná odpověď určitě nebyla. Už pan Werich říkal, ... Udělal jste to tedy za mne a děkuji Vám. Jsem přesvědčena, že takovéto provokace typu této a např. i ještě Evy nás nemohou odradit od toho, aby někdo z nás nepomohl alespoň jednomu tápajícímu a nebo nešťastnému človíčku. A navíc je to i přínosné pro mne samotnou, protože se sama ráda poučím. Přeji všem hezkou neděli!

maxwell*

Taktéž myslím že zde není v čem přímo proadit. Nemyslím že by to s vámi zde v poradně někdo myslel špatně, a zřejmě jste nějak špatně pochopil že z uvedených okopírovaných vět, nám není zřejmé jakým směrem vám pomoci. Zda jste žádal, nebo nežádal OSSZ, a kdo a proč je čemu na vině, a udělal, chybu.

Jestli jste žádal jinde, pak s tím nemá ČR co společného, pokud jste žádal zde, tak kde a proč to zamítly? Jak a čím trpíte? Který doktor to posuzoval, nebo úřad?

Jinak ta KUBA, byl samozřejmě fór.*vtip*

gestalcu
hodnocení

K informaci jsem se uz dostal, jine moznonsti, nechtel jsem zadneho urazit, nebo zranit, treba jsem se neviadril spravne, nemel jsem zadne, spatne myslenky, nevim jal by to dopadlo kdy by se ten Pan hejkal musel vyjadrit anglicky, spanelsky, nemecky .. a tak dale, mozna ze on plete i mouchu s vosami, mozna je vsecho jenom komunikacni omyl, mam ale dojem ze jsem mel smulu a dostal jsem na vesnici , ktere byli drive, v nesni dobbe jso vesnice spojenima v internetem, maji vice recni televizni programy, lide mluvi vice reci, lide prozili cas jsevo zivota v cizine a rosrizili jsvuj dusevni horizont. Nechtel jsem ale vopravdu nekoho urazit nebo zranit.
Ahoj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]