Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacena směnka - postup jak dále

Od: karal odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

nebyla mi doposud zaplacena sepsaná směnka na 10 000Kč.

Jak se mohu nyní bránit abych z dotyčného dostal peníze? Kdybych ještě počkal zda mi je nevrátí, jaká je splatnost směnky aby nepropadla, popřípadně kam s ní zajít?

Děkuji za radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaslad*
hodnocení

2x

1. podat zalobu k mistne prislusnemu smenecnemu soudu,napriklad pro Prahu 2 ( poplatek1000 kc, hradi veritel). Muzete si podat sam, ci se nechat zastoupit advokatem, za 500 kc odmeny po tom kazdy rad skoci a pak se bude hojit na dluznikovi.

2. p nabyti pravni moci rozsudku muzete to predat exekutorovi v vykonu rozhodnuti.

- neni promlceci doba

- v duchodu dluznika urcite dozenete

- dluhy se dedi, zahojite se v nejhorsim na potomcich dluznika, nespechejte, cas hraje pro vas

+ pouzivejte psychologickyu natlak na veritele, obcas to zabere

hodnocení

0x

Dobrý den. Uvádíte málo informací. Již jsem zde na toto odpovídala. Mrkněte se do tohoto vlákna, kde se věc řešila:.

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]