Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před pár dny jsme se rozešli s přítelkyní po vzájemné dohodě. Oběma nám je 21. Já už od 19 pracuji a ona studuje v Brně. Byli jsme spolu od 15 let, byli jsme svoji první. Vždy nám to klapalo perfektně, nikdy jsme se nehádali, rozuměli jsme si úplně ve všem, názory se nikdy nerozcházeli. Rodiné vztahy jsme měli taky na dobré úrovni. Sex byl taky skvělý, jenže po 4 letech to v něm začalo váznout. Ze začátku jsme měli sex pořád, jako každý pár, ale po těch 4 letech byl párkrát do měsíce a poslední dobou jen 1x za měsíc. To mě docela štvalo, mluvili jsme o tom, ale ona mi říkala, že to tak často nepotřebuje, tak jsem se s tím nějak smířil, protože jsme ji miloval i bez sexu. Jenže minulý rok v létě jsme byli na dovolené v Itálii a já se k ní začal chovat hnusně,nadával jsme jí, že nechce sex, že už s ní do budoucna nepočítám, že si najdu jinou a lepší. A ona to vzala docela vážně, ale pořád doufala, že se začnu chovat jinak, břečela strašně moc. No a pokazil jsem to na Vánoce, kdy jsem jí dal erotické prádlo, které se jí absolutně nelíbilo. Čekala lepší a nebo jiný dárek, protože jsem jí hodně často kupoval erotické hračky a hodně lidí mi říkalo, že se chovám jako sobec. Nikdy jsem jí nedal květinu, i když ji chtěla, komplimenty jsem omezil na minimum, říkal jsem ji, že si ji nikdy nevemu, ale to jsem si dělal pouze srandu. Prostě jsem se nechoval tak, jak by partner měl.Takže od Vánoc její city začaly hodně chladnout a vyvrcholilo to tím, že v Únoru na dovolené poznala jednoho kluka, který ji lichotil, flirtoval s ní a prostě choval se tak, jak žena vyžaduje. Jenže borec to bral jen na dovolené, jako flirt a dopletl ji hlavu. Poté si chvíli psali a teď už spolu v kontaktu nejsou vůbec. Jenže já na to došel hned, jak přijela z dovolené a tehdy jsem si všechno uvědomil, co v ní mám a že ji nemám jistou. Prostě to ve mě znovu obnovilo lásku a city. Dali jsme si na měsíc pauzu, já trpěl, ale ona ji vážně nebrala, jako by se nic nestalo. Tak jsme se domluvili na rozchodu. Oba jsme brečeli, že v budoucnu spolu chceme být, že jsme jeden pro druhého stvořeni, ale ona si musí uvědomit, co ztratila, aby si mě mohla začít znovu vážit a uklidňovala mě, že zase budem spolu, jenže to člověk nikdy neví jistě. To my sama řekla. Takže je tu hodně veliká šance, že se dáme znovu dohromady. Jenže já nevím, jestli je dobré ji nekontaktovat a počkat, až se ozve sama a nebo ji mám třeba zítra napsat, jak se má, co dělá a prostě začít flirtovat jak na začátku vztahu. Nechci udělat žádnou chybu, chci ji zpět. Děkuji vám za rady, nechci si totiž pokazit život kvůli blbostem, když jsme spolu byli do nedávna šťastni. Zdeněk
Dobrý den. Zdeňku, nechte to chvíli uležet, vyšumět emoce atd. Vy vidíte velkou šanci na to, že se dáte znovu dohromady. Jsou takové páry, to ano. Ale je docela možné, že nic už mezi vámi nebude fungovat tak, jako dřív. Podle toho co píšete to na šťastný vztah, který má budoucnost, nevidím. Slepovat vztah, který se pokazil ještě dřív, než došlo k rozchodu, je těžké a aby fungoval, museli byste své chování jeden k druhému změnit. Už se znáte příliš dobře, jste na sebe zvyklí, ale vytratila se důvěra. A ta se těžko získává zpátky. Jste mladí, byli jste pro sebe první...Jiné vztahy jste neměli, snad i proto byste měli dát spíše šanci jiným vztahům. Nemáte možnost srovnávání, abyste věděli, co opravdu chcete a zda jste pro sebe ti praví partneři. Teď si myslíte, že ano, ta společná léta nejdou jen tak hodit prostě za hlavu, ale s odstupem času třeba vše uvidíte jinak. Přestali jste být spolu šťastni a spokojeni, tudíž byste měli hledat a přijít na to, co ve vztahu chybělo. Určitě Vám nechci brát naději, ani víru v to, že budete zase spolu a vše bude perfektně klapat. Ale můj dojem z toho, co píšete je, že nebude. I když bych vám to přála moc...Dejte tomu čas, nechte teď jednat ji. Uvidíte, zda bez Vás může být úplně v klidu a zda Vás sama bude vyhledávat...
doplněno 03.04.13 12:09:Není zač. Držím palce!
Děkuji vám moc za rady, sice mě moc nepotěšili, ale zkusím se nad nimi zamyslet. Pokud nám to nevyjde, tak to bude aspoň zkušenost do dalšího vztahu. Já si říkám, že pokud jsme si souzeni, tak si k sobě vždy cestu najdem. Takže to opravdu asi nechám teď tak, budu se z toho snažit dostat a počkat, jestli ona bude mít nějaký zájem se ke mě vrátit.
Pokud seš nevyřáděnej tak si fakt najdi jinou a najdi si jich třeba víc a užij si a pak se začni vázat. Já bych třeba přítelkyni prádlo nedal :D a už vůbec ne na vánoce...Jednak bych určitě netrefil velikost a jednak se dají dát mnohem lepší dárky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.