Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozdní vyzvednutí občanky vs pokuta

Od: terk18 odpovědí: 4 změna:

Můžu se zeptat když asi cca před 15 měsíci jsem si měla vyzvednout občanku prootže jsem měla změnu bydliště jestli budu mít nějakou vysokou pokutu díky za odpověd

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je pravda, že záleží na koho na úřadě narazíte. Za nevyzvednutí občanského průkazu lze uložit pokutu dle zákona do výše deset tisíc korun, u mladistvých se pokuta snižuje na polovinu. 15 měsíců je celkem dost dlouhá doba...

doplněno 19.03.13 13:09:

Info o tomto např. namátkou i zde:

kutnohorsky.denik.cz/...

jindrichohradecky.denik.c/...

hodnocení

0x

myslím, že dopadnete jako všichni ostatní v podobných lhůtách. Na přepis auta je také jen 10 dnů a spousta lidí to nemá hotové ani po letech. Mě to trvalo asi 2 měsíce. Všude se píše o možných pokutách, ale chybí tam jejich výše, takže nikdo nic neuděluje... maximálně vás paní za přepážkou sjede pohledem a bude moralizovat. Víc bych nečekal.

doplněno 19.03.13 12:29:

podobná otázka: poradte.cz/...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Zrovna nedávno jsem si zažádala o nový občanský průkaz. Bylo mi řečeno, že si jej mám vyzvednout nejdříve 30 dní od podání žádosti o vystavení. Ptala jsem si, do kdy si jej musím vyzvednout nejpozději, řekli mi, že sankce se může platit až po opakované výzvě o vyzvednutí hotového občanského průkazu.

martinhajek*
hodnocení

0x
Měl jsem půl roku prošlou občanku, očekával jsem pokutu, vytahoval už peněženku, vymýšlel výmluvy, utíral pot z čela... No a ta hezká občanka za okýnkem se na mě usmála, já se na ní teda taky usmál... A nakonec jsem si jí odnesl domů bez pokuty.
Tedy tu plastovou, ne tu blonďatou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]