Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tichá a uzavřená povaha

Od: anonymka97 odpovědí: 11 změna:

Ahoj,jsem tichá.Jsem v deváté třídě a s těmahle lidma mi vůbec nedělá problém se bavit. Jakmile ale mám mluvit s člověkem kterého neznám je to strašný problém. Bojim se jak to bude na střední. Když jsem mezi lidmi s kterými se málo znám,občas něco řeknu. Za svůj život už mi milionkrát někdo řekl "Proč nemluvíš?" "Proč si tak zamlklá?" "Když jsem tě poprvý vyděla,myslela jsem si o tobě,že si namyšlená.Spletla jsem se." "Ty si teda ukecaná" a horší a prostě vůbec nevim jak na tyhle řeči mám zareagovat. Prostě jsem taková. Sráží mi to sebevědomí a psychicky mě to ničí a je mi to i líto. Nechci vypadat nafoukaně,ale bohužel lidem okolo to tak připadá. Má s tím někdo zkušenost? Jak jste se s tím vypořádali? Jak s tím žijete? Jak kluci berou takový holky,který vypadaj nafoukaně ale přitom jsou jen tichý,ale zároveň hodný a milí? Co mám dělat aby si to lidi o mě nemysleli? Já taková přece nejsem.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Milá Anonymko, podle mne to s tou tichostí a uzavřeností až tak zlé nebude, i na té nafoukanosti by mohlo něco být.

Před vložením dotazu do poradny bývá dobré seznámit se s pravidly poradny dodržovat je. Opakováním dotazu jsi porušila pravidlo Z6. Místo opakování jsi měla rozvést původní dotaz.

Zamysli se nad tím, jestli se podobně neprosazuješ ve svém okolí, jestli někde něco "z neznalosti"(jež samozřejmě neomlouvá) neporušuješ.

Nemyslíš si např., že číst pravidla je zbytečná ztráta času, nebo že pro tebe (některá) neplatí?

___ Stejně jako ses na ZŠ postupně seznámila se svými nynějšími spolužáky, to bude vypadat na SŠ. I tam se se svými spolužáky seznámíš a pak by neměl být s komunikací takový problém.

Také by ses mohla soustředit nejenom na svůj cíl, ale i na výběr prostředků, jimiž chceš svého cíle dosáhnout (zvolit k jeho dosažení i vhodné prostředky).

Chce-li člověk zapadnout do nějakého prostředí, měl by se mu do jisté míry přizpůsobit. Tím nemíním měnit svou povahu či přirozenost!

Zkus se zamyslet nad svým chováním, nad tím, co z tebe vyzařuje, a nad tím, co bys mohla změnit (zlepšit).

Mlčenliví, tiší, hodní a milí lidé zpravidla nafoukaně nepůsobí. Nafoukaně působí přezíravost a ignorance.

hodnocení

0x

Ahoj. Být tichá není žádné neštěstí. Je to lepší, než švitořit od rána do večera a mnohdy o ničem. Pokud nechceš, aby si o Tobě okolí myslelo, že máš nos nahoru a mlčíš, protože jsi namyšlená, stačí se tvářit příjemně, být usměvavá a dívat se vlídně kolem sebe. Jsou lidé, kteří třeba dar řeči nemají a přitom nepůsobí arogantně...Je to jen o tom, co ze sebe člověk vyzařuje. Neměj nízké sebevědomí, není proč. Nezapomeň, že ne nadarmo se říká _ tichá voda břehy mele. Prostě potřebuješ více času, aby ses rozkoukala a navázala s někým řeč. Takových lidí je spousta a jen hloupý člověk soudí od pohledu druhého...

hodnocení

0x

Mluviti stříbro,mlčeti zlato *jasne*

hodnocení

0x

Napsala jsi JSEM TICHÁ. Tím jsi se "označkovala", dala jsi si nálepku... To je jako když někdo o sobě řekne "jsem nemožný", "jsem nešikovný", "jsem pomalý", "jsem zapomnětlivý"... Když se tak někdo sám sebe označkuje, tak to také je. Je to taková autosugesce.

A teď je otázka, zda Ti to vyhovuje. Zda chceš být tichá (a tím určitým způsobem zajímavá) nebo ne. Pokud bys totiž "nebyla tichá" a zapojila se normálně mezi ostatní, mohla bys asi riskovat, že Ti někdo řekne něco nepříjemného, co třeba nechceš slyšet, že?

To je jen taková moje úvaha k zamyšlení...

anonymka97
hodnocení

Ne já taková nechci být. A zapojit se normálně mezi ostatní mi nejde, protože nevim co říct. S lidmi s kterými se znám dlouho se bavim uplně normálně.

Potřebuješ akutně získat sebevědomí,a to získáš právě jen a jen tím,že se právě s lidmi budeš více a více bavit*vtip*Oni tě neukousnou,neboj,jde o to,pouze začít,a včlenit se do nových kolektivů!Začni třeba tím,že budeš oslovovat lidi kolem sebe,např.v obchodě,atd.,atd.Ne,že jim řekneš:"Jé,Dobrý den,jak se máte?":DAle,třeba jsi do obchodního centra, a tam se poptávej na

prodavaček na zboží,atpod.Čím více budeš mluvit,tím dříve tvá bariéra zmizí neznámo kam *jasne*

iz*

Lidé si většinou povídají o tom, co je zajímá. Jistě i ty máš koníčky či zájmy, o nichž bys mohla mluvit.

A budeš-li se zajímat o ostatní a jejich zájmy, budeš mít témat k hovoru nepočítaně.

hodnocení

0x

Chce to sledovat jak komunikují ostatní. Jakým způsobem zavedou hovor. Z tohoto odpozorovaného chování si udělej seznam možností které potom můžeš využívat podle situace. Je také dobré si připravit nějaké odpovědi na očekávatelné otázky, aby člověk nevypadal "zaraženě" a nepřemýšlel minutu jak zareagovat. Když jsem chodil na gympl, měl jsem spolužačku, která taky nedokázala tak nějak ihned reagovat. Ale nijak to nevadilo, byla hodně vyrovnaná, takže když neměla hned odpověď, třeba se zasmála, řekla něco univerzálního a potom už měla na jazyku to co vlastně chtěla říct. Mimochodem byla (možná pořád je) hodně inteligentní, skvělá na matematiku.

anonym*
hodnocení

0x

Ahoj, Toužím po tom tě poznat, mám stejné problémy které jsem řešil a úspěšně. :) Máš skype? Email? Zatím se měj

anonymka97
hodnocení

Můžeš mi dát tvůj skype a já si tě přidám :)

rk22
hodnocení

0x

Ahoj,chápu jak se cejtíš a co prožíváš.Jestliže se takhle trápíš a už to řešíš,je to jen dobře.Každý za svůj život zažijeme tu strašnou dobu,kdy nám nic nejde,nefunguje,nevíme co chceme,v podstatě "neznáme sami sebe".
Ty jsi holka,takže tvou předností a největší zbraní je a musí bejt krása.Věř mi,každá holka je krásná už jen tím,že se začneš o sebe starat,budeš mít sebe víc ráda.Jakmile se budeš mít víc ráda,bude z tebe ta láska více vyzařovat,cítit,vše bude jednodušší,jasnější,lidé se budou chovat jinak a ty budeš více cháapat souvislosti,více se bavit a radovat ze života.Budeš krásná,víc si sebe vážit,najdeš si svou prioritu,která tvoří tvůj charakter,který je v každém z nás ojediněle originální a hluboce zakořeněný.
Momentálně určitě máš dny,že se sama sebe ptáš co chceš dělat,proč si taková a maková.To je dobře,ale méně dělej,více přemýšlej.Nikoho neobviňuj,hledej chyby jen na sobě ale v "dobrém".Sama pro sebe si v duchu řekni,že si děkuješ za tu chybu,kterou si našla.Zeptej se sama sebe,proč ta chyba vzniká,za jakých situací,proč atp.
Nakonec poznáš,že trápení je zbytečný,každý jsme ojedinělý,někdo rád sportuje a vnitřně mu to rozvíjí ducha,někdo naopak rád kreslí,nebo sbírá staré věci,ale to nás dělá každého odlišným.Takže prosím tě,nesnaž se nikoho napodobovat,nic se neděje náhodou a tyhle problémy jsou životní lekce.Já sám jsem si tím prošel a bylo to hrozné,dlouhé ale psychika a zdraví duše je nejdůležitější.
Držim palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]