Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trittico

Od: reno* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Má tady někdo prosím zkušenosti s užíváním trittica? K vůli nespavosti mi bylo předepsáno a já je užíval asi měsíc a půl AC 150 2/3. Po-té jsem užíval Mirzaten 15mg ( asi dva týdny ). Jelikož jsem po něm byl velmi uzkostivý a moc mi neseděl vrátil jsem se k užívání trittica v naději že mi opět pomůže. Takže nyní beru třetí týden Trittico AC 75 večer před spaním. Z toho jsem jednou vynechal k vůli oslavě a potom o víkendu v SO a v NE jsem vzal nechtíc z plata AC 150. Od té doby se cítím špatně. Vím že by se takto dávkování nemělo měnit a já udělal chybu. Po víkednu jsem se vrátil k dávce AC 75 ( 1 celou + 0,25 takže 100 aby pokles ze 150 nebyl tak velký ) Ale stále jsem ve velkém útlumu, bez únavy a 7 den skoro bez spánku, cítím i tlak v očích a suché rty a přijde mi že trittico mi už na spánek vůbec nezabírá. Čekal jsem že útlum odezní a vrátí se mi únava a opět budu aspon něco spát, ale neděje se tak a už je to 7 den. Nevím si rady, je to hrozný stav. Zažil už někdo něco podobného? Odezní tyto příznaky? Mám nadále užívat nebo je raději vysadit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Trittico jsem brala na deprese, je to takový spíš oblbovák. Moc mě to po něm nemyslelo.

Léků na spaní je plná řada, lékař by měl změnit medikament za jiný druh přípravku, v každém příbalovém letáku je upozornění na nežádoucí příznaky. Hned zítra bych došla za lékařem a chtěla změnu léku, že mě tento nevyhovuje. I když bude trvat, že nástup léčivých účinků je pozvolný. S tímto druhem léků si nezahrávejte a řešte to ve spolupráci s ošetřujícím lékařem.

Pokud není s lékařem domluva a Vy to cítíte jinak, zkuste dojít za jiným, třeba jenom na přezkum, nebo zvolit lékaře jiného.

Stačí prostě dojít do jiné orginace a tam se zaregistrovat.

hodnocení

0x

Na nespavost se ponejvíce používá dávka kolem 50mg. Dávka 150 mg je už antidepresivum se všemi důsledky.

Taky jsem ho měl na nespavost, cca po 20-30 min se mi začalo chtít spát. V ten okamžik jsem musel odložit knihu

a v pohodě jsem usnul. Pokud jsem toto ihned neudělal a přetáhl to, tak jsem pak nemohl usnout vůbec. Pak si ale

asi tělo zvyklo a už to přestalo účinkovat - ta ospalost po 20-30 min už se nedostavovala.

hodnocení

0x

poradte.cz/... Toto někdo řešil už před nějakou dobou. Já jsem si uvědomila, že díky trittco, které jsem už před nějakou dobou přestala brát, zmizely noční děsy. Šílené a nesmírně děsivé sny. ;) Jinak platí naprosto všechno, co jsem tenkrát napsala. :D

nicol25
hodnocení

0x

Já jsem měla trittico skoro 4 roky,napsala mi ho psychiatrička v době kdy jsem trpěla depresemi a nespavostí,velmi mi pomohl,brala jsem jen asi 50 mg na noc,usínala jsem super a trošku po ránu malátnost byla,taky jsem měla hodně zahleněný nos a pjřád pocit že se o mě pokouší nachlazení,ale jinak jsem byla téměř nadšená,vyléčil to co měl,nadávno jsem se dostala do dlouhodobé psychické pohody a lék jsem vysadila,měla jsem z toho strach po takové době,ale nebyly žádné abstinenční příznaky ani nic.Tnď usínám jak mimino celkem brzy večer a zmizel pocit plnosti v nosu,z mého pohledu mě pomohl,ale každému sedí něco jiného a je to jen o lékaři co vyzkouší.;) přeji všem ať nepotřebují žádné léky a když je mají,ať jim vyhovují.

ivan9
Ahoj, beru Trittico Prolong už měsíc a jsem po něm celý den moc unavený a mám pocit jako by se o mě pokoušela chřipka nebo prostě nachlazení. Je to normální? Přejde to?

Proč ho berete? Na co vám ho doktor napsal?

doplněno 17.01.16 07:37:

Myslím si, že tohle musíte prodiskutovávat s lékařem, který Tritico naordinoval. ;) Držte se, nedejte se, hlavně sám sobě!

ivan9

Smíšená úzkostně-depresivní porucha + nespavost ...

ja*
Vsem zavidim, kdyz berete jen Trittico. Ja beru metrazapin a rivotril a nekdy spim hodinu,nekdy neusnu. Trpim chronickou nespavosti dvacet let. Ted jsem dostal Trittoco. Mam strach,ze mi uz nic nepomuze.

dea
hodnocení

0x
Trittico jsem začala užívám dva měíce,nespavost neustoupila,je mi po něm stále hůř,poslední dobou ve mě narůstá agresivita.Zítra mám konzultaci s lékařem,tak jsem zvědavá ,co mi na to řekne,neboť tvrdila,že bez trittica to nelze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]