Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již více než půl roku mám problém se spánkem. V různých diskuzích a poradnách se setkávám s názvy mnoha přípravků řešících tento problém. Ráda bych ale nejdříve začala s těmi přírodními. Máte někdo osobní zkušenost s Benosenem, nebo nějakým podobným přípravkem? Děkuji
To je dobře, že začináte od přírody
Já mám dobré zkušenosti s homeopatií. Na spaní Sédatif PC. Nevím už, jak se užívá, chtělo by to ideálně poradit se s homeopatem, nejspíš by vám doporučil přípravek konkrétně pro váš tip nespavosti. Sédatif je univerzální, takže ne zcela ideální
Ale dá se použít a mně pomohl.
Spím málo od nepaměti, nemohu usnout, tedy i spíše sova, spát chodím po půlnoci a po šesté už nespím. Řeším čtením atd. Žádné přípravky neberu a někdy to dospat.
Zapřemýšlejte co se před tím půlrokem stalo, nějaké změny, co je příčinou. Samo o sobě se nic neděje. Někteří by radili změnit polohu kam má směřovat hlava - S J. Procházka před spaním, doporučuje se spaní na zádech, uvolnit se.
Před patnácti lety nás na onkologii krmili prášky na spaní jako lentilkami. Měla jsem hrozné problémy zbavit se jich, když mi už jeden nestačil. Od té doby mám šílené spaní s nočními děsy a ještě šílenějším usínáním. Ty děsy jsem odstranila 1/3 Tritica. Psycholožka, které se dcera zeptala, mi vzkázala, že jsem si ten zdravotní průšvih nezpracovala, že jsem se jen tvrdě postavila, jakože je ta nemoc průser, ale je to třeba přežít. A s usínáním mám problém stále. Mám odzkoušené, kromě prášků, snad všechno. Nakonec jsem se naučila to neprožívat. Pokrčím rameny, no tak nespím. Mám pod polštářem mobil s naladěnýni stanicemi rádia, sluchátko na uchu a někdy u toho rádia spím až do rána. Někdy ho stihnu vypnout.
Bezmoc a vztek, že zase nespím, mě deptaly víc, než samotné nespaní. Je pravda, že do práce už nechodím a čas není mým pánem. Zdřímnu v křesle po obědě, ikdyž třeba jen 20 minut. Ale zakázala jsem si nervovat se tím, že zase nespím a zase spát nebudu! Tak nespím, no a co?!
Výjde to nastejno.
TRITTICO AC 75, to je přesně lék, který jsem dostala, když jsem nemohla spát. Má být co nejméně škodný pro tělo. Ale je to lepší vysadit a jen se na něj dívat. Zapomněla jsem na to nejdůležitější, uspávadla, televize, DVD - filmy to také, MP3, stáhnout knížku a nechat se ukolébat. To ruší toho druhého vedle spícího nejméně.
Od Teekane čajíček "Spánek a nervy" . A navíc skvěle chutná. Spím po něm jak špalek, bez něj jsem ve dvě v noci vzhůru a nemůžu znovu zabrat.
Ahoj, já jsem teď najela na nový spánkový režim a můžu říct, že mi docela pomohl. Zkoušela jsem vícero produktů, ale tahle kombinace se mi osvědčila nejlépe.
1.) si udělám meduňkovo-heřmánkový čaj
2.) čajem zapiju přípravek Dormian Rapid
3.) dám si relaxační vanu - sprchu (občas i koupelový olej třeba s vůní levandule).
Po tomhle se mi spí líp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.