Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozchod - ano nebo ne

Od: baila* odpovědí: 23 změna:

Dobry den, chtela bych se tady poradit ohledne vztahu...Jsme s pritelem skoro trictvrte roku...Ja jsem dala vypoved v praci protoze uz sem to tam psychicky nemohla unest a domluvila si praci v zahranici (samozrejme po konzultaci s pritelem) takze na dva mesice odletam v listopadu na Kypr. Ze zacatku jsem se tesila ale cim vic se to blizi tim vic si uvedomuju jakm i bude pritel chybet a jak se mi bude styskat..Rekl mi at si udelam volny vikend nez odletim ez ho chce stravit semnou.Moc jsem se tesila a jela jsem za nim. Bohuzel jsme se stacili pohadat kvuli hlouposti on se urazil odvezl me domu a odjel pryc ze je nastvanej ze chce byt sam a rekl mi ze me uz nikdy nechce videt ze se chce rozejit, ze ho jen omezuju ze mu bude lepe kdyz bude sam..Nechapala jsem co se stalo :O (hadka vznikla tim ze mi rekl ze o vikendu ma jet na slovensko kuli praci - rekla jsem mu ok a zeptala jsem se ho jestli kdyz se tedy neuvidime nemohl odlozit jeden den v tydnu posilovnu abysme meli den pro sebe nez odletim - on se zacala rozcilovat ze mu zakazuju jeho konicky - coz ale nebyla pravda! jen sem se ho zeptala jestli by jednou nevynechal,v jeho konickach ho plne podporuji) odvezl me tedy domu a ja jen brecela,pak mi napsal ez to tak nemyslel tak sem mu rekla ok tak bysme si ale o tom meli promluvit...prijel promluvili sme si a vse bylo fajn...Jenze pak zase byl nastvanej kuli blbosti a zase na me jecel, nevim co se to deje..ptala jsem se jestli je vse v poradku a on se urazil ze do nej reju co by jako melo bejt ze se mi furt neco nelibi - pritom jsem se ho jen JEDNOU zeptala! pak sel a jen tak mi koupil boty abych pry mela radost (nikdy to neudelal)..pak jsme sli k nemu a on zacal hrat hry na pocitaci! me by to nevadilo kdyby sme spolu byli porad nebo spolu bydleli ale kdyz sem prijela za nim a on tam pak hral a ja sedela a cekala az si dohraje... :( no nemohla sem ani pipnout jinak bych to hned slizla ze ho omezuju atd...ja chtela byt s nim pred odletem a on se choval takhle...i v noci kdz sme sli spat si daval budiky a chodil hrat tu hru :( nevim co se to deje co delam spatne o co mu jde...pac vzdycky se chtel videt on - ted mi vycetl ze se vidime moc - videli jsme se za cely tyden 2x po 4 hodinach a 1 den o vikendu...Zvazuju ted jestli to skoncit...on se tak chova az posledni dva tydny nevim co se deje...nic mi nechce rict ale planuje budoucnost az se vratim tak nevim :( Je mi z toho uz zle,mam uz i zrdavotni problemy z tech nervu...Miluju ho moc nechci se rozejit ale nechci aby se takhle ke me choval

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Může to být důsledkem stresu, že má strach, jak odjedete, tak se takhle chová nebo naopak chce, abyste se s ním rozešla vy a nebyl to on, na kterém je ta špinavá práce. Koukám ale, že se tuží, aby vám to usnadnil. Držte se, to už vydržíte, nepřijímejte žádná rozhodnutí před odjezdem. Jak váš vztah bude vypadat, to se uvidí při odloučení, které, jak praví přísloví, na lásku působí jako vítr na oheň. Malý uhasí, velký rozfoukává.

baila*
hodnocení

Dekuji za nazor a radu :) Ja si to take rikala..ale ptala jsem se ho a pry mu to nevadi..Ja vim on to asi neprizna..ale rekla jsem mu ze mu tedy dam tyden aby byl sam a vse si promyslel jestli semnou chce byt dal a on rekl ze chce proc by jako nechtel kde na to chodim - rekla jsem mu ze z jeho chovani...pry se chova normalne..mame tedy tyden "pauzu" ale denne mi pise jako by nic a zajima se o to jak mi je...Sem z toho dost zmatena a rada bych to rozcisla nez odletim abych se tam tim porad netrapila :(

est

Nerozčísnete nic, protože jestli se milujete, budete si chybět, navzdory nějakým rozchodům a jestli ne, rozpadne se to samo. Jde spíš o vás než o něj, věřím, že při odloučení zjistíte, že si tohle fakt nezasoužíte a jsou i lepší a jestli ne, nerozhasíte si vztah rozchody, protože každý ten rozchod ten vztah trochu zničí, jako když spadne kus zdi, není dobré to lepit stále dohromady.

baila*
hodnocení

Ja vim ze lepit neni dobre...Pokazde kdyz se nepohodneme tak to davam dohromady ja protoze mi prijde skoda a zbytecne byt na sebe nastvani buhvi jak dlouho kuli hlouposti...tak za nim radsi vzdy prijdu a urovnam to i kdyz chybu udelal treba on...JEdnou sem to tak neudelala pac me to uz fakt nastvalo...Za 4 dny stal pred domem a brecel ze o me nechce prijit..Tak nevim ejstli to vse dela kuli egu abych za nim lezla ze m uto dela dobre nebo nevim :( Jemu to treba ela dobre,me to le psychicky nici

est

Nechte to být, úplně se na to vykašlete, zázračně se to vyřeší samo, uvidíte! Objevíte to, až když budete mít ten nadhled odloučení a kolem sebe jiné starosti a přátele. Budete sebejistější, míň závislá a rozjasní se vám. Trápíte se teď neřešitelným zbytečně brzo. Nechte to plavat a žijte, jak nejlépe to dovedete, jako by vám zbýval poslední měsíc života, nic neřešte. Tam uvidíte, co se stane. Až se vrátíte, přijďte na poradnu a dejte vědět, jak to dopadlo.

hodnocení

2x

Zdravím, omlouvám se, možná se mýlím, ale jsem přesvědčená, že Váš přítel kolem sebe "kope", protože se o Vás hrozně bojí, bojí se, že o Vás přijde. Přece jen jste o hodně mladší a jedete na Kypr, horkokrevní Kypeřané, chápete, že? :) To, že v noci nespí, a hraje hry, svědčí o tom, že se mu to "mele" v hlavě a že neví kudy kam. Nechce Vás omezovat (psala jste, že tam jedete s jeho podporou), ale zároveň se o Vás bojí. Tak buďte v klidu, nenervujte se, ujistěte ho, že vše bude v pohodě a nechte to koňovi - ten má větší hlavu...*smich* - omlouvám se, to mi ujelo, myslela jsem tím, že nemá smysl se stresovat, co bude na Kypru, co bude po návratu, zda spolu zůstanete, či se rozejdete - to opravdu nikdo neví. Vy můžete teď udělat jedinou věc - být v klidu a ten klid přenést i na přítele,a doufat, že vše bude OK. Mnoho štěstí na cestách i poté...*slunce*

lucius*
hodnocení

1x

Život je krátký a je od toho aby v něm bylo dobře. Rozchod, natahování problémů za to nestojí, stejně to skončí špatně. Po světe běhá spousty jiných lepších.

mike32*

Tak tak ... důležité je si uvědomit jednu zásadní věc ... za ženskou a tramvají se nikdy neutíká ... vždy přijede další :) A to samé platí i u chlapů ... tak se netrapte a žijte ... ono to vždy nějak dopadne :)

hodnocení

0x

Rozchod - ano

doplněno 23.10.12 09:39:
"on rekl ze chce proc by jako nechtel kde na to chodim"
Přesně slyším ten tón hlasu.
Opakuji - ano.
doplněno 23.10.12 09:57:

Píšu to potřetí a naposledy. Rozchod - ano.

hodnocení

0x

Dobrý den. Bailo, druhého člověka nezměníte. Dle toho, co píšete, není vztah podle Vašich představ a přítel moc zájmu o Vás nejeví. Nevím, proč to tak je. Možná si příliš rychle zvykl na myšlenku, že budete odloučeni a on bude mít více volnosti, bez výčitek, a hádek...Pokud jsou mezi vámi takovéto neshody již nyní, pak tento vztah asi nevydrží. Plány do budoucna jsou sice hezké, ale pořád jsou to jen slova...Netroufám si říci, zda se máte rozejít, či nikoliv. Neznám vás ani jednoho. Možná, že když se nebudete vídat tak často, budete si vzácnější...Ale na druhou stranu, co je to za vztah, když se nyní ještě vídáte a po chvíli si lezete na nervy? Dovedete si představit společné soužití? Vídat se opravdu denně, být spolu pořád, řešit společně problémy atd...Myslím, že Váš přítel asi moc ne. Nechce být omezován a vázán, dle toho, co píšete. No, být spolu v dobrém i zlém, na tom se musí hodně z obou stran pracovat a pokud na jedné straně snaha chybí, není to vztah, který by zdolal všechny překážky...Máte ještě dva měsíce na to, udělat si ve vztahu jasno. Tak je nepromarněte...

doplněno 23.10.12 09:41:

Omlouvám se, četla jsem nepozorně, že odlétáte za dva měsíce, ne na dva...Ale i tak si užijte každou chvilku, kterou můžete být spolu a zbytečně se netrapte.

doplněno 23.10.12 09:51:

Bailo, vy jste zde již jeden dotaz položila a i z něho vyplývá, že z jeho strany Vám chybí podpora a problémy, že mezi vámi jsou již delší dobu...Takže je třeba vidět věci opravdu tak, jak jsou a ne se neustále užírat a být nespokojená atd...

poradte.cz/...

doplněno 23.10.12 10:17:

Vy znáte svého přítele, narozdíl od nás zde. Když se v jeho chování nevyznáte sama, těžko Vám v tom udělá jasno někdo tady. Já mohu nabídnout jen názor a pohled na věc a je na Vás, co si z toho vezmete. Setrváváte ve vztahu, ve kterém nejste evidentně spokojená. Snažíte se problémy řešit, ale Váš přítel se buď urazí, nebo se s Vámi pohádá a zahrne Vás výčitkami...Pak za Vámi přijde, na chvíli se to mezi vámi urovná a pak to začne nanovo...Místo toho, aby se Vám věnoval, když jste spolu, věnuje se hrám na pc atd...Jen Vy víte, proč o takový vztah stojíte a co Vám do života přináší...

baila*
hodnocení

Jenze my jsme spolu driv byli denne - chtel to ON. Porad se me ptal kdy se uvidime ze me chce videt, nikdy jsem mu nic nezakazovala, zacal takhle vyvadet az ted...to je prave to cemu nerozumim..Ja se take nechci vazat - Jemu je 32 a me 23 - naznacil ze chce semnou miminko..Ja nechci, je to na me moc brzy..A rekl mi at se k nemu nastehuju..Ja mu na vse rekla at si to opravdu promysli aby me za tyden nevyhodil z bytu s tim ze mu lezu na nervy...JE rozvedeny a zil s zenou 6 let takze si myslim ze zavazku se zrejme moc neboji

baila*
hodnocení

Ano ale to uz se vyresilo...Jenze ja mam zrejme problem v sobe pac mi presne timhle zpusobem ztroskotaly vsechny dlouhodobe vztahy...Proto se v tomhle tak nimram..nechci vse zase od zacatku chci prijitna to kde delam tu chybu...Pac ja sem nikdy zadnyho chlapa neomezovala - dokonce mi dycky rikali ze jsem nejtolarentnejsi holka se kterou byli...Nechci pritele vubec z niceho obvinovat nebo delat ukvapene zavery proto chci zjistit duvod jeho chovani...Kdybych mu byla volna tak zamnou neprijede s tim ze o me nechce prijit preci..nebo ano? :/

est

Patrně si vybíráte stále stejný a nevhodný typ nezralých a sobeckých partnerů, zkuste přijít na to, podle jakých rysů a chování si vybíráte patrnery a pak to předhodnoťte a šáhněte do jiné poličky. Pokud to nedokážete a opakujete stále stejnou špatnou volbu, pak je čas na manželskou poradnu nebo psychologa, který by vám to pomohl objasnit.

baila*
hodnocení

Dekuji, take jsem nad tim uz uvazovala...Pokud vite o nejakem dobrem psychologovi v Praze dejte prosim vedet,dekuji :)

baila.Co chcete resit u psychologa?Chcete radu?Tu vam zadny neda,musite sama.Pokud nezvladate psychicky vznikly problem,tak je cesta k psychologovi na miste.Ale necekejte,ze vam pomuze,ze si parkrat pohovorite.Psychika je na dlouhou trat a vy mate pred odjezdem.Zrejme jste trosku labilni,neurazte se,kdyz delate neuvazene kroky a to dost zasadni.V praci jste to nemohla snest..,otazka proc.Zvolit zamestnani jine jste mohla,ale dalsi velky krok a to Kypr.Jak to,ze v te chvili,vam nedoslo,ze partner bude chybet?Na co jste vice myslela?to vite jen vy a mela by jste si odpovedet a zamyslet se proc tato volba.Jste zrejme dost impulzivni a to nevite,jak zvladnete praci na Kypru,jestli to tam vydrzite a nezjistite pak,ze jste kvuli tomu dala i v sazku vztah.Docela by me zajimalo a to uprimne,jestli jste nejdriv debatovala o vasem zameru jet na Kypr,nebo,jestli jste pritele postavila pred hotovou vec.,Nyni je mezi vami napeti,pritel nechce slevit ze sveho v posilovne,aby jste jeste byli spolu.No ,kdo vi,co ho k tomu vede,neni to vysledek prave toho,ze jste se s nim o Kypru moc nebavila a rtespektoval jen vas zajem?To vite,je nastvany,nebo podrazdeny z nove situace a vy mu reknete,ze ma vynechat posilovnu.Verim,ze jste to myslela jinak,ale on to vnima,tak,jak se ukazalo.Myslim si,ze kdyby byl smireny,ze odjizdite a pochopil by vas a domluvila jste se s nim predem,ze zmeni i postoj k tomu,jestli ma jit radej cvicit,nebo zustat s vami.Nechci vam vnucovat nazor,jen to na me takto pusobi.

baila*
hodnocení

Neuvazene kroky nedelam...vypoved ze zamestnani jsem promyslela rok,odjezd do ciziny je domluven 10 mesicu predem...a jak sem jiz psala odjezd jsem s pritelem prokonzultovala (odjezd byl domluven jeste pred tim nez sme spolu zacali mit vztah) ...psychologa nechci kvuli tomu aby mi rekl co delat a tak...ale kuli necemu uplne jinemu - viz odpoved vyse...V zahranici uz sem nekolikrat pracovala takze se nebojim toho ze se po tydnu vratim domu...hlavne tam mam zname...takze prosim to ze je nekdo psychicky labilni rikejte nekomu jinemu...Ted jsem ve stresu ale neznamena to ze jsem labilni..Pekny den :) Presto dekuji za nazor

doplněno 24.10.12 09:03:

spatne jsem to napsala - odjezd byl v jednani nez sme spolu zacali choidt..pote jsem to s pritelem zkonzultovala a pak domluvila na pevno

Baila-slovo labilni,neni nic zleho.Na me jste tak pusobila,tim jak popisujete.omlouvam se,ze jsem prehledla,ze zminujete na zacatku,ze jste vse konzultovala s pritelem.take jsem vam psala,ze vam nic nevnucuji,ze je to jen dojem.To vite,vztah na dalku neni dobra vec.Muj syn chodil 2 roky s divkou a jela pracovat do USA,take po vicekrate a behem mesice mu rikala prez net,ze si srovnala v hlave city a ze je konec.Neprirovnavam,ale sama uvidite,jak se veci vyvinou.Mam pocit,ze pritel vam na to kyvnul,ale srovnany s tim neni,coz znaci jeho chovani.Navic to asi nechce priznat.Spoustu veci u muzu si clovek musi domyslet,nebudou vam je rikat,co mu vadi.Pak prijde nejaka drobnost,ktera s tim nesouvisi a chlapovi vytecou nervy.clovek pak premysli,co provedl spatne.Chce to trenink a za rok se treba jeste moc neznate.ono nekdy za 5let ,muze byt clovek prekvapen.Drzim palce,at to dopadne co nejlepe.

mike32*
hodnocení

0x

Do odjezdu už nic neřešte ... po příjezdu už bude ve všem jasno - to mi věřte ... Když ho po příjezdu potkáte s jinou dívkou, tak Vaše láska za moc nestála a naopak.

Myslím,že jasno je už teď.

martinaa*
hodnocení

0x

Tak jestli pokaždé, kyž s ním budete chtít být někdy mimo jeho plán, chcete poslouchat, jak ho omezujete a podobné kecy, tak s ním klidně zůstaňte. Pokud chcete být s člověkem, který Vám po 3/4 roce říká, že se vidíte moc, a když si dovolíte nesouhlasit, tak se uráží, do toho.

Nebo ho kopněte do zádele a najděte si normálního chlapa, který s Vámi bude rád, na společné chvíle se bude těšit a kvůli Vám třeba někdy oželí i hospodu nebo posilovnu.

iz*
hodnocení

0x

Cca sedm měsíců jste s přítelem (to je spíše půl roku než 3/4 roku, že?), přičemž jste už po 4 měsících byla ve vztahu nespokojená pro "nedostatečnou podporu ze strany přítele". Po dalších 3 měsících jste stále nespokojená, případně se nespokojenost opakuje (byť z jiné příčiny).

Doborovolně (!) jste ukončila jisté zaměstnání, nedostalo se Vám od přítele očekávané podpory a nyní situaci řešíte odjezdem za prací na dva měsíce do zahraničí. Není to spíše útěk?

___ Z obou Vašich dotazů, mám pocit, že každý z Vás očekává od vztahu něco jiného. To by samozřejmě důvod k rozchodu být mohl. Ovšem brát jako příčinu k rozchodu jenom chování posledních dvou týdnů mi přijde malicherné.

___ A pozor na ty budíky kvůli hraní hry, které spolu se zvýšenou agresivitou a/nebo s častými přehnanými reakcemi mohou znamenat začátek závislosti.

doplněno 25.10.12 02:43:

Tak hlavně, že víte, co děláte. V červenci jste psala o čtyřměsíčním vztahu...

baila*
hodnocení

Pardon ale snad vim ja nejlepe jak dlouho jsme spolu? :D Jinak dekuji za nazor..To proc jsem opustila zamestnani tady nerozebiram pac nechci...verte mela jsem sve duvody...prace do zahranici je domluvena uz temer 10 mesicu...A neberu pricinu rozchodu z poslednich dvou tydnu...Jak tu sam(a) pisete uz sem se zde radila drive...neshody jsou tedy dlouhodobejsi.Pekny den

mike32*

Uvědomte si, že holek a kluků jsou na světě miliony ... howgh! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]