Nejste přihlášen/a.
Práce je jen se musíš přemoct a jít ptát ... ne do jedné firmy ne do dvou ale třeb do 20 či 30 ... pokud ted hned hledáš brigádu práci nebo tak podobně hodně často berou ve fastfoodech KFC(sám tam dělám) , McDonald apod.
Musíš prostě vstát jít se zeptat začít dělat .. taky jsem byl línej nic se mi nechtělo ale začal jsem dělat přestali mě bolet záda a jak jsem v kontaktu s lidma tak jsem i víc v klidu... takže rada pro každýho línýho studenta atp. zvedni prd*l a jdi se poptat osobně do několika desítek firem.
Ahoj mel jsem stejny problem,presne jak popisujes i s hulenim,nakonec to dopadlo tak ze jsem musel najit na netu nejakyho doktora pres psychologii a tam jsem ambulantne dochazel!po cca dvou mesicich uz to zaclo byt o dost lepsi a zacalo se rozednivat tak jestli trpis nejakyma tema depresema atd,tak bych ti radil zacit premyslet i o tomhle reseni.
Ahoj. Viz. pavlahermanovska.cz/...
Cit.: Podle toho jak moc máte rádi sami sebe Vám funguje život. Hodně to spolu souvisí. Vždy si připomínejte, že cokoliv jste v minulosti udělali, jste udělali podle svého nejlepšího momentálního vědomí a svědomí a v té chvíli jste to lépe neuměli. Vše co se Vám děje, má nějaký význam. Je to lekce, zkušenost, která Vás má něco naučit.
Jak mít rád sám sebe?
Chvalte se - přestaňte se kritizovat a hledat na sobě stále nějaké mouchy. Pochvalte se každý den alespoň jednou za něco, co jste v pohodě zvládli. I kdyby to měla být malá věc _ třeba vyřízení běžných pochůzek ve městě.
Pečujte o své tělo - jezte kvalitní potraviny, hýbejte se a dostatečně spěte. Vaše tělo je zde proto, aby Vám sloužilo celý život, proto se o něj dobře starejte.
Buďte na sebe hodný a k sobě trpělivý - žádná změna není ze dne na den. Pokud nejste schopný odpustit ihned, buďte k sobě laskavý a trpělivý.
Myslete pozitivně - myslete na pozitivní věci, očekávejte jen dobré věci a šiřte jen pozitivní zprávy. Negativními záležitostmi se netrestejte a neničte jimi sám sebe.
Mějte se rád bez podmínek - nečekejte na to, až budete dokonalý. Mějte se rád hned teď a nepodmiňujte to třeba tím, že čekáte, až zhubnete nebo až uděláte zkoušku ve škole atd.
Zasmějte se sám sobě - neberte se příliš vážně a zasmějte se sám sobě. Uleví se Vám a s úsměvem je lehčí život...
Nevím, zda je to návod přesně pro Vás, ale vyzkoušejte...Přeji hodně zdaru a mějte se rád!
doplněno 10.02.13 20:17:Zajímavá diskuze na toto téma je i zde:
Třeba i tam pár rad, pro Vás užitečných, najdete...
Sadgui, nějaký problém asi máte, ale těžko se jej někdo z nás dobere, když stále zakládáte nové dotazy, které spolu zdánlivě nesouvisejí.
Z dotazů, které jsem od Vás (zatím) četla mám dojem, že Vám chybí hlavně nějaký program a motivace.
Pravděpodobně Vám jdou jazyky, můžete se tedy vrhnout do jejich studia. Ale chtělo by to mezi lidi. Sám doma se naučíte slovíčka, gramatiku i větnou stavbu, ale komunikovat se naučíte pouze komunikací, což se Vám bez dalších lidí nepodaří.
Jaký máte vztah k lidem? Nemyslím ke známým, kamarádům nebo přátelům, ale obecně.
A jaký vztah máte ke sportu nebo máte jiné zájmy? Co Vás baví? Co kdybyste se začal věnovat některému sportu nebo byste mohl začít navštěvovat nějaký zájmový klub. Při činnosti, která by Vás bavila byste poznal nové lidi, ...
___ Hlavním problémem je asi nemožnost najít práci, což po nějaké době u každého nezaměstnaného vede ke ztrátě motivace i k pocitům, které ve svých dotazech uvádíte, u někoho i k depresím.
S depresemi může pomoci psycholog, ale s tím zásadním - prací - bohužel nepomůže ani on.
___ Jak práci hledáte? Jste mladý, umíte komunikativně anglicky - nechcete zkusit hledat práci v zahraničí? Získal byste pracovní zkušenosti, osamostatnil byste se, získal sebevědomí, ... A po návratu by se Vám i u nás hladala práce mnohem snáze.
doplněno 10.02.13 21:12:Oprava: ... které jsem od Vás (zatím) četla, ...
___ Ke zvýšení sebevědomí by Vám mohla pomoci i skutečnost, že jste sám přestal s drogou - to dokáže málokdo.
Jsem na tom občas podobně. Chce to si vždy říct sám sobě, čeho chci dosáhnout. Najít nějaký cíl. Nemusí to být něco strašně vzdáleného, nějaký strašně velký, vzdálený cíl, stačí třeba něco menšího. Ale vždy to něco musí člověk před sebou vidět. Když si toto uvědomíš a cíl za kterým půjdeš si najdeš, můžeš začít hledat prostředky, kterými se k němu dostaneš. Já třeba jsem chtěl svého času motorku - musel jsem kvůli tomu makat na mnoha nepříjemných brigádách, ale nevzdal jsem to.
Cíl a prostředky k jeho dosažení vždy odděluj. Cíl máš většinou jeden, prostředky vol jakékoliv. Vždycky si pamatuj, že jsou to jen prostředky na kterých tolik nezáleží, jde o dosažení cíle. Třeba si řekneš, že makat v obchodě na brigádě je nanic, že z toho žádná velká kariéra nekouká. Ale když se na to podíváš z toho pohledu, že Tě to přiblíží k Tvému cíli, nebudeš s tím mít problém.
Taky doporučuji soustavně provádět nějakou činnost - třeba já se snažím soustavně posilovat i když se mi nechce a raději bych si lehnul k televizi. Když něco děláme soustavně, výsledky se musí dostavit. Sledování pokroku nás potom motivuje k další práci a zlepšuje náladu. Když se líp cítíš, působíš líp na okolí. Jde to jedno s druhým. Takže přestat hulit a začít něco dělat Je jedno co, hlavně si nenechat protéct život mezi prsty. Nebudeš žít věčně, tak se snaž toho každý den udělat a stihnout co nejvíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.