Nejste přihlášen/a.
S přítelkyni jsme byli skoro 1 rok rozešli jsme a teď si užíváme každý po svém jsme přátelé asi měsíc jsem ji neviděl ... napsal jsem ji zda nepůjdem ven neodepsala... když jsme se viděli naposledy řekl jsem jí, že budu na ni čekat, že nikoho nechci ( ona taky ne) moje otázka zní.. jak dlouho si máme dát v uvozovkách pauzu než bych se jí zeptal než bychom mohli spolu zase být..
jak se k ní mám chovat, abych nic nepokazil mám s ní jít ven? potkali jsme se já s kámošem a ona s kamarádkama pozdravili jsme se a šel jsem dál...
moc-krát děkuji doufám, že jsem to napsal srozumitelně
ještě se k ní chci na 100 procent vrátit musí být nějaký způsob jak to zjistit opatrně teď a nijak ji nerozrušit.. pořád ji miluji to ona samozřejmě neví ... jsme přátelé
Dobrý den.
Kubo, navrhuji dát tomu čas. Nevolejte ji, nevyhledávejte žádný kontakt. Čas ukáže, jestli Vám skutečně bude chybět nebo ne. Teď jste přesvědčený že ano, ale chce to opravdu ten časový odstup. Možná to nakonec přehodnotíte, vyrovnáte se s rozchodem a třeba potkáte někoho jiného. To stejné platí i pro Vaši bývalou přítelkyni. Pokud se opravdu OBA vzájemně milujete, časem na to přijdete.
Hodně štěstí.
ženskejch je mraky, najdi si jinou. Největší peklo je vstoupit do stejné řeky. Pořád budete na vážkách zda se opět neozejít nebo bude hledat někoho lepčího, stejně už to dělá teĎ, ale z jisté pohodlnosti a vyčůranosti tě udržuje v naději. Nedělej ze sebe poslušného hloupého pejska, co čeká, až mu někdo předhodí kostičku. . .
Jestli na to máš sílu a nervy, tak BOJUJ. Je zajímavé, jaký názor všeobecně převládá. Je to ten, že když se s tebou někdo rozejde nemáš na něho nárok. On si sám vybral. A co ty? Když někoho miluješ, kdo ti může zakázat milovat?
Jestli o ni vážně stojíš, tak se s ní musíš vídávat. Nejlépe často. Musíš to dotáhnout do takové situace, kdy už ji nebude připadat nic divného na tom, že spolu často chodíte ven. Rozhodně ale před ni nemluv o tom, že by jste se dali znova dohromady. Když spolu budete trávit hodně času, tak se časem ukáže. Podle toho, jak se k tobě bude chovat poznáš, jestli s tebou chce znovu být nebo ne (vzhledem k tomu, že už jsi to jednou zažil, neměl bys mít problém poznat, že o tebe stojí). Pokud se do půl roku (nejdéle do roku) nic nezmění, tak opravdu nemá zájem a na tom nic nezměníš. Pokud ti to nebude dělat problém, udržuj s ní i potom přátelství. Ale nesmí ti to bránit v tom, aby jsi miloval někoho jiného.
Přeji ti hodně zdaru.
P.S. Nenech se odradit.
Na tom není nic divného. Jeden z partnerů vztah ukončil a měl k tomu asi pádný důvod. Bohužel druhý partner to holt musí skousnout a přestat toho prvního pronásledovat. Nezlobte se, ale rady typu "nenech se odradit, musíš se s ní vídávat" jsou tak leda cesta do pekla. Slečna vztah ukončila, na sms nereaguje - asi se tedy nechce s tazatelem vídat. Proč by ji tedy tazatel měl stíhat a vnucovat se? Jak sei představujete realizaci rady "musíš se s ní vídávat", když ona nechce a na sms neodepisuje? Že na ni tazatel denně bude čekat před domem, pronásledovat ji, kam se hne, a neustále obtěžovat? Chápu, že je zamilovaný, ale navádíte ho k chování, nad kterým normální holka zakroutí hlavou a bude si o něm myslet, že není normální. Nedivila bych se, kdyby se mu začala úplně vyhýbat.
A ne, nikdo mu nemůže zakázat milovat. Měl by ovšem respektovat rozhodnutí slečny, protože na ni opravdu nárok nemá.
doplněno 21.08.12 21:57: Zdravím, Noviny Nepřijde mi, že byste nějak odbočil, je to k tématu
Jistě máte pravdu, že se člověk v těžkých chvílích nemá vzdávat, ale je potřeba určit tu hranici, kdy se ještě snaží, a kdy už je to obtěžování.
I když v kůži slečny by mi nebylo příjemně, pokud by mne tazatel neustále kontaktoval a snažil se, líbí se mi Vaše víra v ideál a v lepší zítřky. Toho se držte
Martino, přečetl jsem si předchozí tazatelův dotaz a dodám něco k tomu, co jsem napsal.
Kubo, pořád na ni máš stejný nárok, jako všichni ostatní, ale musíš změnit to, co předtím dělalo potíže. Musíš nejdřív zapracovat na sobě a až potom zapracovat na ni. Udržuj s ni pravidelný kontakt, ale nebut s ni furt. Pokud jsi ochotný se změnit, máš šanci. Trvám na tom, co jsem napsal. Nenech se odradit.
Martino, chápu váš pohled na věc, ale nejsem si jist, že vy chápete ten můj. Každý má právo se svobodně rozhodnout. Tedy oba dva. Když mu radím, aby bojoval, nemám na mysli, aby byl vtíravý, lezl ji do soukromí, zkrátka ji pouze znepříjemňoval život. Na to nemá nárok nikdo. Když mu radím, aby bojoval mám na mysli, ať nezahazuje, co není ztraceno. Aby se popral s negativním postojem ostatních a sám se sebou. V dnešní době je tragicky málo lidí, kteří nestratili naději. Kteří nestratili víru v možnost lepšího života a kteří jsou ochotni bojovat za věci, které mají smysl. A proto mu radím, ať se nevzdává. Ať se minimálně v této fázi života pokusí o zdánlivě nemožné.
A člověk, který druhému člověku znepříjemňuje život, protože ho miluje není bojovník. Je spíš psychicky nemocný nebo hlupák.
A pokud vám zní moje rady naivně, tak je to proto, že jsem ještě neztratil ideály a ani to nemám v plánu. Člověk musí mít nějaký cíl.
P.S. Nechtěl jsem příliš odpočovat od tématu. Omlouvám se, pokud se mi to nepovedlo.
Zdravím Kubo. K Vašemu problému bylo již hodně řečeno i zde:
www.poradte.cz/spolecnost/18036-rozesla-se-se-mnou.html
Vidím, že si stále odmítáte připustit fakt, že se s Vámi to děvče rozešlo a že pro ní to není jen pauza. Prostě to pro ni skončilo. Nevnucujte se, kdyby o Vás měla zájem, dala by to jistě najevo jinak. Jí to takto vyhovuje, Vy si děláte naděje a stále doufáte, že se váš vztah obnoví. Pokud jste přátelé, pak i to je fajn. Smiřte se s tím. Pokud je vám souzeno dát se znovu dohromady jako pár, stane se to. Ale nemá smysl nic lámat přes koleno. Snažte se být prima spolehlivý kamarád, nemluvte o vašem minulém vztahu a hlavně nedolézejte a neříkejte si o pozornost. Jen ona ví, zda jí jako partner v životě chybíte, či jí to takto vyhovuje více. Zatím to vypadá, že se bez Vás obejde celkem dobře. Přijměte to jako fakt a soustřeďte i Vy své myšlenky jiným směrem.
Minule jsi dostal mnoho cenných rad. Nech dívku napokoji a pochop, že se ona rozešla s tebou, takže asi měla důvod. Tí, že ji budeš obtěžovat a kontaktovat, to jen zhoršíš.
Minule jsi psa, že se ona rozešla s tebou, teď píšeš něco jiného - tak kde je pravda? Myslím, že to první. A ty pořád nechceš a nemůžeš pochopit, že když tě nechala, tak tě prostě nechce.
Já taky bývalého pozdravím a jde se dál.
doplněno 20.08.12 15:17:Jít ven můžete, ale záleží, zda bude ona chtít. A vzhledem k tomu, že se s tebou rozešla, tak je také možné, že ona chtít nebude. Jak se chovat? Zeptat se a pokud odmítne, už ji nechat být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.