Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji poradit s jedním problémem. Vždycky jsem byla plachá a do společnosti jsem moc nechodila. Ale v poslední době mi dělá čím dál tím větší problém komunikovat s lidmi. I lidé které znám dlouho mě uvádějí do rozpaků. Pokaždé když s někým mluvím, tak zčervenám jako rajče, začne mi bušit srdce, ztuhnou mi ústa, v krku mám knedlík a nemůžu mluvit. Jsem už unavená z toho , že neumím normálně komunikovat s lidmi. Nevíte někdo co mám dělat? Jak mám být víc v pohodě? Beru jakoukoliv alternativu. :P Děkuji .
Nejste náhodou ta "kutulinka,"která psala dnes po poledni?Pokud ano,nesmíte vkládat jeden dotaz 2x,a pokud ne,tak si přečtěte dnešní dotaz s názvem "červenání."
Také doporučuji návštěvu psychologa. To není žádná ostuda ani nic, čeho by se lidé měli bát. Je to způsob, jak předejít větším problémům a komplikacím. Vadí ti to a sama to přesto nedokážeš změnit, i když chceš... to je chvíle ho navštívit. Možno i zdarma na pojišťovnu, nebo jako samoplátce, výběr je na tobě.
Hodně štěstí
Myslím, že to Wamp odhalila. Ale kdyby ne, tak stejně pro Vás žádná rozumná "alternativa" neexistuje. Jak je vidět, dokážete komunikovat zde. Co asi bychom mohli poradit ve Vašem případě? Když Vás uvádí do rozpaků i Vaši známí, tak budete mít nějaký skrytý problém charakteru. Pokud jste neustále v rozpacích a červenáte se, tak si nejste jista sama sebou. Copak to jde vyřešit na poradně? Chcete být v pohodě, tak s nikým nekomunikujte, když vás obyčejní lidé přivádí do rozpaků.Co chcete slyšet? A do společnosti právě choďte, ale já si fakt nemyslím, že byla tato otázka míněna vážně. Že Vás to baví, vymyslete něco atraktivnějšího. Tohle je opravdu téma, nad kterým se máte proč čerevenat, mít v krku knedlík a ztuhlá ústa. Ještěže Vám neztuhly prsty...
Dodatečně jsem si přečetla tu Vaši jinou otázku. Vy nemáte strach z lidí, ale sama ze sebe. To ale nikdo, kromě Vás, nevyřeší. A hlavně, to červenání přejde. To mi věřte. Sama jsem tím procházela v mládí. Ale vím, že to bylo způsobeno vlastní nejistotou. Prostě jsem si myslela, že nikdo nemá nic jiného na práci, než sledovat co řeknu, jak to řeknu a jak se chovám, či nechovám... Ve skutečnosti jsem se neustále pozorovala a soudila sama. Ti ostatní si ani nevšimli, že bych se zabývala tím, jak na ně já zapůsobím. Prostě mě brali takovou, jaká jsem byla. Jenomže já pořád přemýšlela, co jsem měla, či neměla. Fakt je to na Vás.
Co dělatř? No jít mezi lid, jinak to prostě nejde. A zamyslet se nad sebou, proč jsi do tohoto stavu dospěla. Když budeš sedět doma, bude to čím dál horší. To chce se to otrkat. A za psychologem, co tady co si přečteš. Nikdo tě tu nedokope mezi lidi..
Nakonec se můžeše kamarádit tady poradte.cz/...
am,,,,,,,,,,,jste si nejistá sama sebou,máte trému,proto tyto problémy. Časem se vám z toho může vyvinout agorafobie,,budete dělat zbytečné nervozní pohyby s rukama ,popravovat si třeba oděv zakamuflážovat vaši trému. A nakonec buď se sama s tím poradíte ,chce to s někým chodit ven ,,budete jistější a po čase zjistítemže to jde i samotné. NEBO zvolit lékaře,dá vám nějaké sedativa ,,což znamená zvyk na ně. A může se stát,že bez nich nevyjdete z domu. Pak je to průšvih,,,,,,,,,,tak jednejte.
Polinek:Poopravím Vás-agorafobie jest strach z velikých a otevřených prostorToto vypadá spíše na fobii sociální.
Dobrý den.
Souhlasím, že může jít až o sociální fobii. V takovém případě je opravdu návštěva odborníka na místě. Pomůže Vám a Váš život bude mnohem kvalitnější.
viz:Sociální úzkost nebo sociální fobie se považuje za třetí světově nejrozšířenější "onemocnění"z okruhu psychických potíží, které můžeme zařadit mezi poruchy emocí, protože strach, jakož to jedna ze základních emocí, zde hraje značnou roli. Jde konkrétně o strach z různých sociálních situací, které zahrnují interakce s druhými lidmi, strach a úzkost z toho být jimi pozorován, nebo i hodnocen. Když tedy jedinec úzkostlivě preferuje samotu a v kontaktu s druhými se cítí úzkostný a v nepohodě, pak to může poukazovat právě na symptomy sociální fobie. Tato úzkost se může projevovat různě - ostýchavostí a nesmělostí, tichostí, odtažitostí, stáhnutím se do sebe a do samoty, nervozitou, rezervovaností, lhostejností až nepřátelstvím
Více informací na: celostnimedicina.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.