Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, žádám o informaci.
Jsem absolvent VOŠ a od září se musim registrovat na UP. Je mi jasné že od UP nemohu dostat žádnou korunku,jelikož jsem nikdy neodváděla pojištění (stát za mě platil). Měla jsem pouze nárazové brigády na dohodu.
Ja i můj otec žijeme v jeho bytě. Taky je bohužel na UP. Má on nebo já nějaký nárok na nějaký příspěvek od sociální podpory?
Dobrý den.
Nárok na dávky státní sociální podpory vzniká dle výše životního minima. Sčítají se příjmy všech členů společné domácnosti.
Více a podrobně na: mesec.cz/...
Dotaz pro admina: Proč se nevkládají odkazy?
doplněno 07.08.12 16:35:Zkusím ještě odkaz na stránku zde na Poraďte.cz - měly by tam být funkční alespoň odkazy na sociálku .
doplněno 07.08.12 20:00:Zákoník práce pojem brigáda nezná, pracovat můžete jenom na základě pracovní smlouvy nebo dohody.
Jste-li registrován na ÚP, můžete vykonávat jenom zaměstnání s výdělkem (v případě dohody odměnou) do 4.000 Kč měsíčně. Zmaměstnání musíte ÚP oznámit a doložit písemnou smlouvou nebo dohodou nejpozději v den nástupu do zaměstnání (radši ale dříve), jinak Vás ÚP vyřadí z evidence a budete si muset navíc sám hradit zdravotní pojištění. Na konci měsíce budete muset doložit potvrzení zaměstnavatele o výši příjmu.
Vydělané peníze Vám nikdo nevezme, ale započtou se do příjmů domácnosti při posuzování nároku na dávky za další kalendářní čtvrtletí.
POkud by můj otec pobírat příspěvek na bydlení (jsme v bytě dva lidi, oba nepracující, registrování na UP), případně ještě nějaký sociální příspěvek, mohu mít narazovou brigádu, např. dva dny? Seberou mi tyto vydělané penízky? Předpokládám,že někde musím tento výdělek na brigádě přiznat. Co se stane pak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.