Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčka a smrt

Od: aspire* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den

Chci se zeptat, když jsem student a bude mi 21 myslíte že mi dají někde půjčku?...a nebo spíš jinak, když si najdu práci a vezmu si někde půjčku bez ručení nemovisti apod (nic nemám taky že :D ) a potom se mi něco stane... musela by to moje rodina vrátit když "nepříjme" dědictví?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Pokud se Ti něco stane... Občas jsou tyto půjčky podmíněny uzavřením životní pojistky... Kdo bude ručitelem?... Pokud by po Tobě rodiče odmítli dědit, nikdo by nic za Tebe neplatil, ale "půjčovny" tohle mívají ošetřené...

b
hodnocení

0x

Tahle vaše otázka se mi vůbec nelíbí, pokud v jiné otázce uvádíte: "Uvažuji už dlouho o sebevraždě, už mám místo i způsob aby to byla tutovka apod..."
poradte.cz/...
aspire*
hodnocení

no bohuzel uvazuju tak, ze pokud se nakonec rozhodnu to udelat,coz neni jiste tak bych si vzal pujcku ... aspon by z te me smrti neco bylo. Prece by rodina nic platit nemusela to je podle me blbost, jsem samostatna zodpovedna osoba a v nejakych pujcovnach nemusim myslim ani rucit, staci doklad o prijmu.

iz*

"Půjčovny" dokážou vymoct dlužné peníze i z mrtvého (= "došláply" by si na pozůstalé tak, že by rodina vrátila i to, byste si nepůjčil).

aspire*
hodnocení

a co ty vaše děti jak se ted mají? :) jestli nevadí že se ptám :)

iz*

Tak ze začátku se trochu různě protloukaly, práci sehnaly jenom na dohodu. Teď už mají práci s pracovní smlouvou a když za nimi zajdu, vidím, že je práce baví. To je podle mne v práci to nejlepší, co je mohlo potkat. Je otázka, jestli by po dokončení studia našly práci, která by je bavila stejně. Určitě by našly lépe placenou práci, ale podle mých zkušeností se jenom pro peníze nedá pracovat dlouho.

Já bych ny Vašem místě zkusila ten ASUS. Až maminka uvidí, že Vás to baví, a když jí vysvětlíte, že si maturitu můžete doplnit časem, dá si určitě říct. Každé mámě záleží na tom, aby byly její děti spokojené.

Ještě k učebním oborům: Jakou jste studoval školu? Nenašel byste ev. příbuzný obor, ve kterém by Vám mohli uznat část studia (že byste nemusel začínat od začátku)?

doplněno 17.07.12 01:12:

U svého předchozího dotazu jste napsal, že opravujete kamarádům počítače, že umíte tvořit webové stránky - to mi přijde v dnešní době výhodné. V ASUSu se můžete ještě zdokonalit. Jestli by Vás bavilo, mohl byste si časem třeba založit živnost. Každopádně si myslím, že ASUS by pro Vás mohl být moc dobrý start.

doplněno 17.07.12 03:29:

Reakce na @aspire , 17. VII. v 01:28:

Nerozumím tomu, proč na oko říkáte, že byste šel pracovat. Zdálo se mi, že se Vám ta myšlenka docela líbí.

Poslala jsem Vám vnitřní zprávu.

Ohledně smazání dotazu zkuste kontaktovat admina (poslední tlačítko v oranžové liště nahoře). Můžete se pokusit mu vysvětlit, proč chcete dotaz smazat. Ale rozhodnutí bude na něm.

aspire*
hodnocení

s tím učnákem asi ne... :( Do toho asusu asi nepůjdu :( sice jsem někde četl že někdo má plat 19 tisíc čistého se zk, ale to je jen o štestí (nevím co měl za práci)... :( prostě, já se vážně nechci zabít ale už to beru jako jediné možné východisko.Práci jsem si začal hledat od července, a ve čtvrtek jdu na pohovor tak uvidím. :) .Prostě, i kamarádi když říkám že bych začal pracovat (prostě tak na oko to říkám) tak úplně že né ať to nedělám apod... :( :( Nejhorší je že tím ublžím hlavně rodině :( (mám velkou rodinu) ...prostě já vážně nevím co dělat, já vím že to možná vidim moc černě ale prostě každy den v noci brečím jak malé děcko :( škoda že tady na poradte.cz nejde poslat nejak soukromá zpráva :(

doplněno 17.07.12 01:29:

už jen z toho důvodu že když jsem to řekl mamce tak prostě se málem rozbrečela a to jsem neřekl skoro nic.(o tom co chci doopravdy udělat :( )

doplněno 17.07.12 01:35:

nevíte jestli jde nějak smazat otázka?

hodnocení

0x

Vidíš, vidíš, napsal jsi kravinu a teď se stydíš.*hi*

Tvé chování mi tak trochu připomíná naše milé spoluobčany hnědé pleti. Ze všeho něco vytřískat, jak to jenom je možné. A soudnost a povinnost žádná.

Pokud si vážně chceš něco udělat, nebudu Ti to rozmlouvat. Život sis sice sám nedal, nemáš právo si ho vzít, ale na druhou stranu různých narušených lidí bez špetky rozumu jsou v naší společnosti spousty, bylo by o jednoho míň.

Máš asi IQ tykve, že si neumíš spočítat jednu věc: Každá půjčka se musí dříve nebo později splácet. Proto je to PŮJČKA, kdybys ji splácet nemusel, byl by to DAR. A tak daleko jsme ještě nedošli. Proto počítej s tím, že pokud splácet nebudeš, dostaneš se do obrovských problémů. Oni si pokaždé najdou cestu, jakoukoliv, ať už poctivou, či nepoctivou, aby ty peníze dostali nazpátek i s pořádným vývarem. Proč si myslíš, že půjčují? Aby Ti udělali radost?*cert*

Takže všichni to mají tak ošetřené, že i po Tvé případné smrti by to z Tvých příbuzných zaručeně dostali a to za každou cenu. To si piš. Po Tobě by zbyly jen dvě věci - dluhy a velká ostuda. Uvažuješ opravdu jako krátkozraký. To chceš?*zed* Jaga.

doplněno 17.07.12 07:00:

Asi jsi v životě nezažil, co to je vydělávat si peníze.

Studuješ v 21 letech - to je divné. SŠ bys měl hotovou tak v 19, a VŠ asi taky nestuduješ, na to podle mě nemáš úsudek a rozumové schopnosti, vzhledem k Tvým úvahám. Chtělo by to opravdu makat, aby Tě roupy přešly a zažil jsi, co obnáší vydělání peněz.

Jinak nechápu, jak můžeš uvažovat o půjče, když nemáš žádné příjmy. Čím bys ji hodlal splácet? Jenom pořád nemohu rozluštit, zda jsi opravdu tak hloupý, nebo tak vychytralý. Promiň, ale musela jsem napsat, co si o Tvém chování myslím.

aspire*
hodnocení

šel jsem o rok později do školy a čekal jsem rok na opravnou zkoušku, tak to je letos ta maturita nastavena.Není mi 21 ale 20,psal jsem že mi letos bude 21...jo a taky jsem psal že bych si našel práci, tak že bych to asi splácel z toho.a šlo by třeba o pujcku od csob apod...to je jedno tady mi stejnak nikdo neporadí :( a zkusím se poptat jinde, ale smrtí člověka však spadnou i dluhy podle mě. :(

aspire*
hodnocení

"Máš asi IQ tykve, "... nezlobte se ale když si ani neumíte přečíst kolik mi je tak to o něčem svědčí...víte, přal bych vám aby se stalo něco vašemu známemu podobně, pak byste možná pochopila jak jsem se cítil.

buss
hodnocení

0x

Já bych se zvedl a šel do jedné, druhé banky a poptal se na na jejich podmínky, protože to řeší případ od případu, nikdo tady neví, jak to vyhodnotí. Popř. se podíval na podmínky úvěru na jejich weby co se k žádosti přikládá. Pokud není pracovní poměr, pravidelný příjem, čím ručit tak bych s tím nepočítal.
Jiná věc je nebankovní sektor, ale to je cesta do pekel. Jinak viz OZ, dědění a dluhy. Chce to rychle, protože v novém OZ to už bude zřejmě jinak. Na SŚ nejsou studenti.

aspire*
hodnocení

dekuji :) nebankovni sektor je cesta do pekel to souhlasim :).Jinak aspon pocitam s tim ze budu muset mit doklad o prijmu, :)

pohanka*
hodnocení

0x

Tykvička jsi ty aspire, neboť zadaná otázka je akorát práce pro psychiatra. Postavte se na vlastní nohy. Nastupte do práce a tím pádem budete mít nějaké finance. Nebo dodělejte školu, máte rodinu, snad to spolu proberete a finančně to zvládnete. Vemte si půjčku od nějakého strýčka, prarodičů, ale půjčku smysluplnou, na něco, co je opravdu nutné. Nebo napište, na co ji tak potřebujete, ať rádcové mají psát pořádně co k věci.

Všimněte si, že to co prožíváte je problém celé Evropy. Mladých lidí, střední generace, lidí před důchodem. Nedostatek práce, tudíž peněz, nejistota z budoucnosti. Nyní se ukáže, jak jsme každý vybavený k přežití. Dokážeme se postavit nepřízni osudu, nebo se budeme rejpat ve svých niterných pocitech a naříkat, fňukat, vydírat?

Známý neměl přes půl roku práci. Než by vzal práci mimo obor, nebo hořší postavení, raději si sáhl na život. Má to cenu? A co manželka, děti? Co tím vyřešil? Už znovu neobživne. Vemte motyku a běžte do lesa okopávat stromky /nadsázka/. Uleví se Vám, vyčistí hlava. Uvidíte práci za sebou. Nebo mě to vždy pomohlo.

Neházejte flintu do žita. Váš koníček je perspektivní a myslím, že tu vede cesta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]