Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak podnikat, když hrozí exekuce?

Od: dept odpovědí: 12 změna:

Je možné nějakým způsobem podnikat (přijímat bezhotovostní platby), pokud hrozí exekuce? Hrozba exekuce na účet mi zcela znemožňuje podnikání a tím i vydělat na dluhy - poraďte jak tento začarovaný kruh vyřešit. Jedná se mi o platby od firem, které mi těžko budou něco platit složenkama na adresu.

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, těžko radit, účet si udělejte na někoho z rodiny, nebo tak zvaného bílého koně.

iz*

To bych nedoporučovala, nejen že jde o podvod, v důsledku se to může prodražit a/nebo vést k terstnímu stíhání.

doplněno 10.06.12 02:25:

Pro Jezevce:

Místo podnikání nelze nahlásit na obecní úřad.

iz*
hodnocení

0x

Jestli už byla exekuce nařízena, navštivte exekutora a dohodněte se s ním. Jestli exekuce teprve hrozí, doporučuji kontaktovat věřitele.

doplněno 09.06.12 12:56:

Zajímavé informace o exekucích: exekutorsky.blogspot.cz/...

jezevec*
hodnocení

0x

Nejlepším řešením je založit si účet v zahraničí a tam si nechávat od firem posílat peníze. Účet v zahraničí Vám tam nemůže český exekutor zablokovat na základě exekučního příkazu (ten platí pouze na území ČR). Takže i v jakékoli zemi v rámci EU by musel k tomu mít povolení od soudu daného státu a navíc exekuce by musela probíhat podle zákonů tamního státu. Např. v Německu neexistuje způsob exekuce zablokováním účtu, tam to jde jedině na plat nebo majetek. Takže nejlepší bude, když veškerý Váš majetek napíšete na někoho z rodiny nebo někoho komu důvěřujete, trvalé bydliště a místo podnikání si necháte napsat na ohlašovnu obecního úřadu a založíte si účet někde v cizině a tam si budete nechávat posílat od firem peníze. A nemusíte se pak už ničeho bát a žít v klidu a exekutor utře nudli..

vsimavy

To je jistě sofistikovaný systém. Věřím, že stejně nadšeně oceníte případnou reakci věřitelů, kteří třeba pomohou dlužníkovi nevratně upravit funkce jeho pohybového ústrojí, rekonstruují k nepoznání jeho rodinný domek či osobní auto nebo si trošku pohrají s jeho manželkou. Podle všeho máte rád legraci, takže se jistě budete skvěle bavit a poskytnete další ze svých moudrých rad :)

dept
hodnocení

Může to být i jinak: když nemůžu sehnat práci, tak jak mám vydělat na dluhy? Je to začarovaný kruh.

jezevec*

To, že nemůžete sehnat práci a vydělávat tudíž na dluhy, to v našem "demokratickém" státě nikoho nezajímá! Nechají Vás klidně chcípnout! Ale ještě předtím samozřejmě, aby nevyšli úplně naprázdno, tak Vám zabaví veškěrý majetek, který máte. A to nejenom Váš, ale třeba i Vašim příbuzným u kterých ani nebydlíte, ale oni se mohou domnívat, že u nich bydlíte už jenom proto, že se u nich třeba jen krátkodobě zdržujete, třeba i na návštěvě. Tak přijedou i k nim a zabaví jim veškerý majetek a teprve až potom se mohou bránit vylučovací žalobou u soudu. To jsou zákony co?! Takže nejlepší bude, jak už jsem Vám jednou poradil: nahlásit se k trvalému pobytu na obecní úřad, tam kde bydlíte tak sepsat s někým smlouvu a nechat notářem ověřit, že tam nemáte žádný majetek a nic nevlastníte a konto si založit někde v zahraničí a tam si nechávat posílat peníze.Jinak je to v tom našem "demokratickém" státě asi bez šance.

buss

No podívejte se na to z hlediska věřitele, jak byste se tvářil dostávat to po pár korunách, nebo vůbec nic. Jaké by byly rady dlužníkovi? Pokud je dlužník zaměstnán, tak snad to odchází od zaměstnavatele, ne? Srážky ze mzdy. Tak na co účet v cizině? Jakou váhu má papír od notáře že dlužník vlastní nic? Tak kdo má být chráněný? Poškozený - věřitel, pachatel - dlužník?

doplněno 10.06.12 11:18:

A ani to tak dlouho netrvalo, poradte.cz/...
jak ten chudák k tomu přijde v té demokratické společnosti?

dept
hodnocení

Původní dotaz se týkal nemožnosti podnikat a splácet tak dluhy, když nemůžu sehnat zaměstnání.

I z hlediska věřitele je lepší, když budu podnikat a dostane aspoň něco, než když budu bez práce a nedostane nic, ne?

Podnikat s tím, že vše, co mi přijde na účet, zabaví exekutor, se ale nedá (při podnikání jsou i výdaje, víte?).

buss

No ale s tím je třeba jít na parlamant, aby omezili exekutorům na co může sáhnout. tady se to nevyřeší. Jen rada podnikat na někoho jiného, ale stáhnout i jeho do průseru? Nebo nepřiznávat podnikatelské aktivity, příjmy...?
Ale pořád je tu zájem věřitele a ten je získat dlužnou částku co nejrychleji zpět. Věřitelé zřejmě ty částky nedávali po kapkách. Být věřitel, tak ten zájem mám. Jsou v blbé situaci, ale v drtivé většině si to zavinili sami.

marble

Milý pane, je faktem, že když už k něčemu takovému dojde, člověk-dlužník si za to skutečně může sám ale je skutečně průser, když dlužíte někde tisíc korun (které prostě vlivem dalších starostí a všeho co se kolem vás děje) neúmyslně hodíte za hlavu a pak Vám přijde exekuce na téměř třicet tisíc...to je pak parádní demokracie :)

buss

Platí předchozí první odstaveček, chápete? Lid si zákony netvoří!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]