Nejste přihlášen/a.
Může mne nadřízený nutit nechat se od něj vyfotit a po té mou fotku nechá vyvěsit na pracovišti s mým jménem a jmény tří klientů o které pečuji? Pracuji jako ošetřovatel seniorů.
Pravdu mají rádci nade mnou - bez vašeho souhlasu nelze. Ale máte nějaký závažný důvod k nevydání souhlasu? Cítíte se tím nějak ohrožen? Minulý týden jsem byl v nemocnici a na oddělení visely fotografie všech zaměstnanců - od primáře až po sanitářky s uvedením jména a funkce. V domovech pro seniory je to rovněž běžná záležitost. Jaký rozdíl je v tom, když se někdo na vás podívá in natura a na jmenovce, kterou jistě nosíte, zjistí vaše jméno a tím, když se na vás podívá na nástěnce?
Doba je zlá a jestli tu práci skutečně potřebujete,pak se obávám,že vám nic jiného nezbývá,i kdyby to zákoník práce neumožňoval,bohužel
Přesně tak, SOUHLAS! Na našem pracovišti nás kontroluje náš vedoucí OŘJ MVDr.pan XY a fotí si nás mobilem, protože nám uděluje pokuty za porušení toho, že nemáme čepici naraženou až po prdel - pracujeme v potravinářství.Tak jsem nahlas řekla před naší mistrovou , že jestli mě vyfotí a dá pokuru, tak udělá cirkus, který firma ještě nezažila.Od té doby se mě pan doktor vyhýbá a dává si bacha on na mě, ne já na něho.On chodí do provozu jako čuně, je tlustý a nemeje se a nás buzeruje...Problém je v bojácnosti lidí, vesměs jsou lidi kolem mě jen se zákl. vzděláním, někdy ani to ne a když se jich zeptám, proč se nebrání, jen koukaj jak ospalý ovce...
Zaměstnavatel Vás nesmí fotografovat ani Vaši fotografii vystavit bez Vašeho souhlasu.
Nesouhlasíte-li s návrhem zaměstnavatele, odvolejte se na zákon o ocharně osobních údajů.
Napřed je třeba si uvědomit, že zaměstnavatel si vás kupuje (v rámci zákona). Nemusí se vám to líbit, ale jste na něm závislí. Zde je třeba pročíst si ZP jako spec norma. OZ je podpůrný. Co říkáte kamerám na pracovišti (UOOU), ptal se? Má interní směrnici, informoval? Proč by nemohl třeba dokumentovat špatný postup a použít jako důkaz? Není toto jistá forma odměny? Za komuny si toho vážili, když byli na cedulích. Nechcete, odmítněte.
Venku o kamerách které nás snímají ani nevíme. A co fotopasti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.