Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc nemizí

Od: pontee* odpovědí: 8 změna:

Ahojky ve spolek. Už 2 týdny marodím s nějakou chřipkou, či angínou.. Prosím Vás, neznáte nějakej recept na rychlý pvzbuzení imunity?

Nejdřív jsem týden měla šílenou rýmu, celkově jsem byla moc unavená, hrozné bolesti jednoho ramene, pak se přidal kotník a celá noha, pak to po týdnu vše odezněla, ale měla jsem pořád něco nap práci, tak jsempro šílenou únavu všude choidla pomalu jak nemocný důchodce. Pár dnů jsem to tak šlo, už jsem byla docela dobrá.

A pak to začlo nanovo, ale tak že ty příznaky tak posobě zajímavě následují..

Ale najednou to začlo v krku, 2 dny bolesti v krku a první den velká horečka, že mi div nevyskočilo srdce z těla, hrozný zážitek, taková noc.. No a bolest v krku zmizela, jen jsem nemohla moc hlasitě mluvit, sípala jsem, trochu teplota. A jak jsem začla docela mluvit, tak jsem začala jenom žlutě smrkat, a to ze mě šlo ve velkém. A přidal se hrozný dusivý kašel, už mě bolí úplně všechno a té teploty a rýmy se nejde zbavit. No a tak jsem začla užívat kapky Bromhexin na kašel, a zase mě už bolí v krku a hrozně mě to dráždí ke kašli, celé horní patro mě nějak svědí.. Dneska už je to zas týden.

Já nevím, jestli je to angína nebo co. Ale venku tak krásně, a člověk sedí doma jak vězeň:(

Poradili byste mi něco? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co pomůže od kašle, recept naší babičky. Cibulka nakrájená na kolečka, prosypat cukrem, nechat v teple, míchat. Pustí šťávu, po lžičkách užívat. Určitě to pomáhá. Imunitu hodně podpoří, Zázvor. Nastrouhat do polévky, jen krátce povařit. Nastrouhat do hrníčku, udělat čaj, sladit medem.

Jíme a pijeme zázvor i bez nemoci.

lidka*
hodnocení

2x

Právě s tím zápasím také. A lítá to v rodině od jednoho k druhému. Nejdříve to postihlo pravnoučka - asi původ ze školky - to je každou chvíli. *kafe* Potom to dostala menší Žofi a nakonec i vnučka. U mne byli tradičně v sobotu - to odpovídá i časově - takže já jsem lehla v úterý večer. No a druhá vnučka, která tu v sobotu také byla - lehla též. Paralen mi moc nepomohl - krutý kašel a teplota do 38 °C. Nic moc, ale já teplotu nemívám, takže se mnou klepala zimnice. Podle dřívějších zkušeností jsem včera přešla na Acylpyrin. V noci jsem se musela 3x převléknout a dneska pokračuji v léčbě Acylpyrinem a zatím snad úspěšně. *modla* I když v mládí jsem chřipky také hrdinně přecházela, dneska už se bojím a poctivě jsem se válela celé 4 dny - fakt. *tuc* Dneska už trochu pobíhám po bytě, ale nepřeháním to v žádném případě. Takže doporučuji Acylpyrin - kotel čaje nebo citronové vody a hup do postele. Třeba se vám také povede ten ošklivý bacil vypotit z těla ven.

hodnocení

2x

poradte.cz/... *plac*Čtrnáct dní mi trvalo, než jsem se dostala jakž takž do normálu. Ale klouby mě bolí jak psa stále. Na podzim si pohlídám očkování. Fakt! *kafe* Přeji rychlé nabytí síly.

martinaa*

Ono u té chřipky je 14 dní normání:( A očkování Vám pomůže proti jednomu kmenu, může Vás však napadnout druhý, protože chřipka rychle mutuje. Já tomu očkování moc nevěřím..

hodnocení

1x

Zdravím. Zázvorový čaj a med. Jinak samozřejmě k lékaři, pokud se to nelepší. přeji brzské zlepšení zdrav. stavu.

martinaa*
hodnocení

0x

Vypadá to na těžší chřipku. Na tu jsou potřeba léky, pokud užíváte pouze Bromhexin, ten je k ničemu. Takže šupem k lékaři. Špatně léčená či nedoléčená chřipka se velice ráda vrací. A tělo se u ní vzpamatovává ještě týdny.

sargo*
hodnocení

0x

Dost bych řekla, že má Martina pravdu. Lidé mají sklony chřipku podceňovat - ale ona to není lehká nemoc a "mít pořád něco na práci" je přesně to, v čem se potvůrkám daří dobře ;) Žlutá rýma je tak na hraně, možná jste byla oslabená a stačila k tomu chytit něco dalšího, pro změnu bakteriálního. Už je to dlouho a vrací se to - šup k doktorovi a trvat na krvi, ať nejíte prášky zbytečně. A vyležet! :)

figurek*
hodnocení

0x

jsem jednou měl chřipku tři týdny. Zvláštní bylo, že to vypadalo jako dvě chřipky za sebou a každá byla jiná. Začala mi jako ta známá klasická s horečkou a s průjmem a skončila jako hodně nepříjemná kašlavá. Přeji brzké uzdravení. *kafe*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]