Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s chřipkou?

Od: babkazov® odpovědí: 4 změna:

Dostala jsem chřipku. Nejen že jsem si asi tři dny myslela, že umřu, ale já jsem to naprosto jasně věděla, že se rána nedožiju. Prostě chřipka jako z učebnice, jen silnější. Už třetí den vím, že je chřipka pryč, virus byl zlikvidován, ale organizmus je šíleně zdevastovaný. Chvilku to potrvá, než škody napáchané chřipkou, si tělo zlikviduje a poničené nahradí. *kafe* A o to mi jde. Co chřipka způsobí, co zapříčiní, co a jak zdevastuje? Víte to někdo? Klikám, klikám, nikde jsem to nenašla.;) Nehledám recepty, rady, jen vyjádření stavu, případně důvody. A nevzpomenete si, jak se jmenoval jediný lék proti chřipce? Byly to takové veliké kulaté oplatkové kapsle, jako knoflíky od kabátu. Byl v letech tak nějak padesátých, šedesátých?*cert*Co vlastně udělá virus chřipky v organizmu? A co musí udělat organizmus jako nápravu poté, co vira zlikviduje? Víte to někdo nebo víte o stránkách, kde se to dočtu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Protože je chřipka těžší virus, měla by se pořádně léčit... spousta lidí vyskočí hned, jak je jim trochu lépe (kvůli práci to dneska ani jinak nejde), ale to je velká chyba. Sliznice v těle (zejména dýchací soustavy) jsou poškozené a potřebují čas na zhojení a regeneraci. Ono totiž sice buňky imunitnéího systému útočí na vir, ale zároveň při tom likvidují i naše vlastní "hodné" buňky. A protože se vir chřipky uvnitř našeho těla krásně replikuje, zníčí imunita mraky našich buněk, než vir vybije... A právě tato energie, kterou si imunita tělo na boj s virem, se odrazí na stavu těla - proto ta schvácenost atd.:)

lidka*
hodnocení

0x

Milá kolegyně - především rychlé uzdravení! *mala* A zkus si přečíst: chripka.ordinace.biz/... a nebo tema.novinky.cz/... Ale hlavně do sebe dostaň co nejvíc posilujících dobrot a hlavně ovoce s potřebnými vitamíny, ať jsi zase brzy fit! *kafe* Já teď momentálně ujíždím na rozinkách v citronové šťávě a zatím se držím. Doufám, že jsem to tímto prohlášením nezakřikla. Obyčejné rozinky zaleju vymačkanou citronovou šťávou - nic jiného. Rozinky jsou sladké - citron kyselý a tak se to pěkně do druhého dne v ledničce rozleží. No a z 1 citronu to mám na 2x až 3x - podle chuti. :-P

doplněno 02.03.12 20:11:

Když mne citron zklame, rum v lednici mám. Udělám změnu prevence. *smich* A na stole mám teď připravený kompot z aronie namíchaný s jablíčkem. No a dneska jsem k obědu měla bramboračku. :-P Tak se drž a posiluj imunitu, ať nemáš absenci. *klik*

hodnocení

Lidko, děkuji za přání, povídání a i recept. Určitě vyzkouším. :D Kdybych měla doma rum, určitě bych rozinek také kápla. ;) Dám do placu radu stařičkého lékaře. Zakázal vývary a přikázal hutnou, hustou bramboračku. Střeva musí pracovat, musí se naplnit. To vývar neudělá, ale bramboračka ano.Musí se hodně jíst, aby organizmus správně pracoval a škody napravil. :D Hledáme mimozemšťany a oni, vetřelci, jsou dávno tady. Viry zpropadené!

figurek*
hodnocení

0x

no tak pravda, chřipka není rýma. Dovede prý být i nebezpečná. Ale radil bych vám při chřipce nečíst noviny. Pak se váš stav ještě zhorší. Já jsem úplně zdravej, chřipku jsem neměl dvacet let, ale když si přečtu noviny, pak mám taky pocit že se svalím a bude po mě.*cteni**kafe**uspech**blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]