Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nějakou šanci potrestat macechu?

Od: majinka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. potřebovala bych poradit jeli možné nějakým zákoným způsobem potrestat macechu.

Můj tatínek zdědil dům,pak se oženil s nynější macechou, která je o dost starší než on +(2 dospělí synové) a samozřejmě je vzal k sobě.

Tatínek v únoru zemřel a tak jsem 1/2 nemovitosti zdědila já a 1/2 macecha.Jelikož se o dům nepečovalo více jak deset let , byla nemovitost odhadnuta na 460000. Takže má polovina činí 230000, pro někoho kapesné , pro mne hodně peněz.

U notáře macecha slybovala,že jí synové pomůžou a že mě do 3 měsíců vyplatí,nebo barák prodá. Notář to přijal stím, že mi do rozhodnutí ale napíše zástavní právo na dva roky.Když jsem tento měsíc mceše volala bylo miřečeno,že peníze nemá a na dotaz ,jastli zadala prodej realitní kanceláři začala křičet , že to jsou je zloději a jestli to někdo bude chtít koupit ať si vše zařídí a zaplatí ,že ona má dost času a zavěsila.Jenže já bych ty peníze nutně potřebovala ,aby syn který dokonči školu mohl začít s firmou a já abych měla zase práci o kterou jsem přišla ,z důvodu ukončení činnosti. Proto mám vztek na macechu a její jednání a mám obavu,že za dva roky začne dům padat sám .

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Majinko, myslím, že jsme se už snažili odpovědět na váš předchozí dotaz. Nebo se mýlim?

poradte.cz/...

Nebylo třeba zakládat pod jiným nickem novou otázku, ale spíš doplnit tu původní. Myslím, že nejde tak o potrestání, ale spíš o to, vyřídit vaše podílové spoluvlastnictví co nejrychleji k oboustranné spokojenosti. A to asi dokáže jedině soud. Jak je vidět, dohoda mezi vámi asi možná není.

des*
hodnocení

0x

Jděte za tím notářem,on vám pomůže.

buss
hodnocení

0x

jestli to někdo bude chtít koupit ať si vše zařídí a zaplatí

To jste měla využít a nechat si na to napsat plnou moc a prodat. Ale jak ta lhůta byla ošetřena u toho notáře, pokud ji nedodrží?

hodnocení

0x
Dobrý den. Spory kolem spoluvlastnictví nemovisti bývají často komplikované. Zákonným způsobem macechu nelze potrestat nijak. Pokud se nedokážete na řešení vzájemně domluvit, nezbyde Vám, než to řešit soudně, což je na dlouho.

pravnik*
hodnocení

0x

Záleží na textu rozhodnutí o dědictví; pokud je tam napsáno, že macecha do 2 let předmětnou nemovitost prodá resp, vyplatí Vás částkou X Kč, pak se obraťte na exekutora, protože pravomocné rozhodnutí o dědictví je vykonatelný exekuční titul.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]