Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. potřebovala bych poradit jeli možné nějakým zákoným způsobem potrestat macechu.
Můj tatínek zdědil dům,pak se oženil s nynější macechou, která je o dost starší než on +(2 dospělí synové) a samozřejmě je vzal k sobě.
Tatínek v únoru zemřel a tak jsem 1/2 nemovitosti zdědila já a 1/2 macecha.Jelikož se o dům nepečovalo více jak deset let , byla nemovitost odhadnuta na 460000. Takže má polovina činí 230000, pro někoho kapesné , pro mne hodně peněz.
U notáře macecha slybovala,že jí synové pomůžou a že mě do 3 měsíců vyplatí,nebo barák prodá. Notář to přijal stím, že mi do rozhodnutí ale napíše zástavní právo na dva roky.Když jsem tento měsíc mceše volala bylo miřečeno,že peníze nemá a na dotaz ,jastli zadala prodej realitní kanceláři začala křičet , že to jsou je zloději a jestli to někdo bude chtít koupit ať si vše zařídí a zaplatí ,že ona má dost času a zavěsila.Jenže já bych ty peníze nutně potřebovala ,aby syn který dokonči školu mohl začít s firmou a já abych měla zase práci o kterou jsem přišla ,z důvodu ukončení činnosti. Proto mám vztek na macechu a její jednání a mám obavu,že za dva roky začne dům padat sám .
Majinko, myslím, že jsme se už snažili odpovědět na váš předchozí dotaz. Nebo se mýlim?
Nebylo třeba zakládat pod jiným nickem novou otázku, ale spíš doplnit tu původní. Myslím, že nejde tak o potrestání, ale spíš o to, vyřídit vaše podílové spoluvlastnictví co nejrychleji k oboustranné spokojenosti. A to asi dokáže jedině soud. Jak je vidět, dohoda mezi vámi asi možná není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.