Nejste přihlášen/a.
Jsem sama doma,myslím že mám myš v bytě ale nejsem si jista.Slyším zvuky jako píštění ale ne furt.jen občas.Musím přiznat že se bojím myší a manžel přijde až v pul jedný.Bydím na vesnici tak asi myš ale co když je to jiný zvířátko.Zatím jen ty zvuky a pokud nechám svítit mám jistotu že to bude jen pištit a nevyleze to?Představa že budu do pul jedný sedět v křesle je hrozná,Možná si pomyslíte že jsem blázen ale já se bojim myší...
Jak znám svoji manželku, která se také bojí myši, tak budete spát při rozsvíceném světle a při každém sebemenším zvuku, budete budit manžela, že jste něco slyšela.
Myš se musí chytit do pastičky, jinak to nejde. Na chalupě je to u nás každý rok stejné, jak se nechají otevřené dveře, tak je doma myš. Abych zabránil ponocování, tak máme rozmístěné pastičky po celé chalupě v každé místnosti po celý rok. Do pastičky dávám vlašský ořech. Každou pastičku mám danou v krabičce od čaje, je provrtaná a na provázku, aby myška nemohla s pastičkou utéct. Manželka vždy po příjezdu na chalupu si pastičky pečlivě zkontroluje a je doma klid. Jak něco objeví, tak to musím vyklidit a znovu natáhnout.
Dnes to musíte vydžet a zítra začněte pracovat na krabičkách od čaje kam dáte pastičky a zasunete za skříň,lednici, botník apod.
Na podzim se myši rády stahují do lidských obydlí. Navíc jsou velice často v páru, takže možná nemáte jen myš, ale dvě. Vím, co to je strach, myši mi nevadí, při návštěvě v nemocnici jsem v přízemí jednou chytila myš do ruky. Něco tam hryzala a byla tak zabraná, že si mě ani nevšimla. A vynesla jsem ji do parku ven. Jinak se zase šíleně bojím pavouků. Ale když jsem doma sama, vím, že se nedá nic dělat, pochlapím se a snažím se ho zbavit. Rozestavte po bytě pastičky, většinou do koutů, nebo míst, kam není vidět - za kamna, pod nábytek...Dejte do nich kostičky špeku, mírně osmahlé nad svíčkou - to myším moc voní. A za den, za dva nebude co řešit. Já většinou líčím ty domečky, kam se myšky chytí živé a pak je odnesu pustit za ves na pole. Víte, měli jsme kdysi 2 x doma jako mazlíčka laboratorního potkana a já ty mršky tak trochu lituji. Pokud snad nejsou v bytě, nevadí mi.
Kdysi jsme měli na vsi obchod, přišel nějaký zemědělec přímo z pole si nakoupit, otevřel tašku - a vyskočila myš. On chudák nevěděl, že mu tam vlezla. Paní prodavačka spínala ruce, co jí udělá v krámě za paseku. Chytit se nedá, žrádla tam bude mít na výběr dost. Ale žízeň. Pokaždé, když zavírala, dala do krámu kbelík s vodou a přes něj prkénko. Myš cítila vodu, měla žízeň, po prkénku vylezla a natahovala se po vodě. Asi za 3 dny ji prodavačka našla ráno v kbelíku utopenou. I to je řešení.
Ještě vzpomínku - ale ne o myši. Je to už hodně let, celé dny jsme v létě sušili seno a někdo přinesl nevědomky v oblečení do bytu cvrčka. Usídlil se v kuchyni za kamny, ve dne bylo ticho, ale celé noci vyhrával. Navíc, jak to dříve bylo na vsi zvykem, manželovi rodiče v té kuchyni i spali. Když tam byl cvrček, tak nespali. Hrál už 3 noci, rodiče už sotva pletli nohama a zavíraly se jim oči. Udělali jsme společně lov, pacholkovi se nakonec podařilo zpod kamen vylézt, já ho rychle přiklopila gumovým zvonem a vynesla ho ven. A naši se konečně vyspali. Věřte, kdybych si měla vybrat, raději bych spala s tou myší, než s tím cvrčkem - to byl ale rámus!Jaga.
sedím v křesle škrábání dnes neslyším,jen to pištění,škrábání jsem slyšela před týdnem ale manžel mi nevěřil..Z křesla nemůžu bojim se.vydržím tu sedět do půl jedný ale jen nevim kdybych tu usnula jesli to na mě může skočít.Pokud by to byla myš.Celý život jsem žila ve městě a myší se bojim.Nikdy jsem v bytě myš ani jiné zvířatko neměla
Uvazujte trosku jako rozumny clovek. Co asi by vam ten nebohy hlodavec mohl udelat? Nic! Takze sup sup pro pasticku a nastrazit nekam pod skrin. Mysky i potkani jsou silne kratkozraci, proto se neradi vydavaji do volnych prostor, radeji chodi podel zdi.
Jitu. Nejspíš to bude myška. Ty potvůrky se teď stěhují zvenčí do našich domovů . To víš, blíží se zima. No, když necháš svítit a budeš potichu, tak nejspíš za chvilku začne myška šmejdit po bytě
. Nemáš kočku nebo psa? Vem si ho do místnosti. Moc jiných možností nemáš. Teda když pominu takový nápady, jako jít spát k nějaké kamarádce. Jestli je to fakt myš, tak vám to dá i s manželem dost práce ji do rána lapit
. Zkus pastičku, snad se chytí. A i když ji chytíš, tak pastičku zase dej. Ona se k vám bude snažit nastěhovat další. V žádném případě nepoužívej jedy. To pak myš někde zaleze, tam vypustí dušičku
a její tělesné pozůstatky můžou smrdět hodně dlouho.
Nám se jeden rok takhle neustále stěhovaly myši do domu. A vybraly si bezvadný místo na přezimování. Zalíbil se jim motor od ledničky, měly tam hezky teploučko a my je nestihaly odchytávat
Tak se drž a ne že budeš ječet, až Ti myš přeběhne přes klávesnici
jo, to se řekne salam ke zdi ale kdo tam dá?Já ne.Hlavně že na mě neskočí.už jsem v klidu,nechám svítit a budu čekat na manžela on si nějak poradí,spát nemůžu ale v klidu si tu budu sedět a počkám to už není taková doba.Už tu sedím od devíti hodin tak už to vydržím.jinak díky.Uklidnilo mě že na mě neskočí.
pastičky manžel právě rozmístil.Tvrdí že tu myš být nemůže,že to tu všechno prošel a nic.Moc tomu nevěřím tak jsem zvědavá večer jestli uslyším zase ty zvuky.Děkuji všem za rady.Zajímavé je že ty zvuky jsem slyšela jen z jednoho místa a to až do půlnoci s přestávkama,Jitka
Nebojte se - stačí dělat trošičku hluk, jenom lehce podupat nohou, a myš se schová a nevyleze. Určitě na Vás nevyskočí - bojí se víc než Vy. Uvidíte, jestli se něco chytí (chudinka malá...). Jednou si přinesla kamarádka - milovnice veškeré živé havěti - z pobytu v přírodě domů v batohu myš. Vlezla jí tam kvůli svačině. V paneláku se myš rychle zabydlela, ale řešily jsme, co s ní. Přece jenom myš ve špajzu nic moc. Koupily jsme takovou tu pastičku, kam vrchem vleze a spodem se vypustí a za pár dní bylo po problému.
Tady starší diskuze:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.