Nejste přihlášen/a.
Jak se mám nebrutálně zbavit myši v bytě?Prosím pomozte mi!
Nebrutální pastička je ta drátěná, kde je navrchu otvor, ale zpátky už nemůže. Dole je potom vysouvací otvor a myšku můžete pustit k sousedům na zahradu. :D Jak píše kolegyně, také jsem to zkoušela do pětilitrovky láhve, v ní se nedostane nahoru. Ovšem myška byla chytřejší, než moje past. A i u těch drátěných pastí to chce trpělivost. Ovšem opálený chléb je opravdu dobrá návnada. A co se týče myšky v bytě? Chce to spíš najít dírů, kudy k Vám chodí na návštěvu. A tu zasádrovat. Asi tam nebude jenom jedna. Já jsem s nimi v domečku bojovala neustále. Je to horská chaloupka, napůl dřevěná a napůl zděná. Takže v té dřevěné části to byl děs a běs. Vždycky si našli cestičku okolo trubek topení. No a paradox byl, že já honila myšku po kuchyni a kocour chrápal na gauči.
Tu pastičku s posunovacími dvířky ve dně prodávají v železářství za cca 60,- Kč. Kupovala jsem ji nedávno, kolegyně si přinesla z výletu myš domů v batohu. Trápila se s ní asi 10 dní, než ji odchytla. Taky by ji nedokázala zabít, ani já, tak jsme sehnaly pouštěcí pastičku... Nefungovala ani anglická slanina, až ten chleba.
Pozor - nezkoušet do horního otvoru strkat prst. Zpátky tedy opravdu nejde.
Drátěná pastička kterou popisuje @inzinyrka je asi nejhumánější. Ale já bych to nechal na přírodě. Pokud máte někoho kdo vlastní kočku tak si ji půjčte. Tedy pokud to není kočka zlenivělá. Přítomnost kočky v domácnosti způsobí poprask v myší kolonii. Jednu myš kočka chytí ostatní odtahnou o dům dál. Kdysi jsem pracoval v pekárně. Dlouhá leta myši vyskakovaly ze všech koutů a nikdo nevěděl jak na ně. Včetně deratizéra. Nakonec měl někdo spasný nápad a přinesl na pár dní statného macka, který pár myší vychytal a ostatní zmizely. Má to jedinou nevýhodu každá kočka se ráda vytahuje a přinese k páníčkovi svůj úlovek.
Dobrý den
Nejlepší způsob je pustit do bytu kočku ať celý proleze, to celé opakovat několikrát. Myš sama aniž jí kočka chytí odejde a již se nevrátí. Myši totiž nemají rády kočičí pach (tím nemyslím kočičí stříkání) a když budou všude cítit kočku nepřemluví je ANI jídlo já osobně bydlím v RD máme 2 kočky a kocoura občas je pustím po celém domě i na půdu a do slkepa. Nikdy žádnou myš doma nechytili , myši tu nemám a nosí si je jen ze zahrad. Přeji úspěšný boj.
Myš se dá lapit řekněme do kyblíku, na jehož okraj se umístí destička fungující jako houpačka visící z poloviny nad kyblík. na tuto část destičky se umístí návnada, nejlépe nad ohněm navoněný chlba. To zbožňují. Zbývající část vrchu kyblíku je třeba zakrýt třeba kartonem s výřezem pro houpačku. To z důvodu, že myši jsou zdatné skokanky. Kyblík umistěte tak, aby se na něj myš dostala a je to.Spolehlivé a bez krve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.